bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







To, čím peklo nie je

Vydavateľ: buk (Buď uchvátený knihou, o.z.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:00

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: To, čím peklo nie je

Federico má sedemnásť rokov a v srdci nosí otázky, na ktoré mu život doposiaľ nedal odpovede. Školský rok sa skončil a leto i jeho mesto, oslnivé a záhadné Palermo, mu otvorili svoju náruč. Je práve uprostred príprav na prázdninový študijný pobyt v Oxforde, keď náhodou stretne dona Pina Puglisiho, svojho profesora náboženstva. Ten ho pozve do štvrte, kde pôsobí, aby mu pomohol pri práci s deťmi. Keď Federico prekročí železničné priecestie oddeľujúce štvrť Brancaccio od ostatného mesta, ešte nevie, že v tej chvíli sa začína jeho nový, naozajstný život. Večer sa vráti domov bez bicykla, s natrhnutou perou a s pocitom, že odhalil úplne cudzí svet, ktorý sa ho napriek tomu bytostne dotýka. Ocitá sa v spleti uličiek, ktoré kontrolujú muži s čudnými prezývkami ako Lovec, Turek, Matka Príroda, a títo muži rešpektujú jediné prikázanie – to, ktoré im diktuje Cosa Nostra. Našiel tam však aj ulice, kde bývajú Lucia, Francesco, Maria, Dario, Serena a mnohí ďalší, ktorí sa nevzdali nádeje na lepší život.
Alessandro D'Avenia prerozprával unikátny príbeh jedného dlhého leta, keď svet vyzerá nehybný, a predsa sa všetko zmení. Zároveň hovorí o možnosti rozpoznať aj uprostred prachu to, čím peklo nie je.

Detaily o knihe

Názov: To, čím peklo nie je

Objednávací kód NA675957

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha,ktorá chytí za srdce (Lívia, 24.10.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento príbeh z pera Alessandra D'Aveniu sa odohráva v Palerme,presnejšie v drsnej štvrti Brancaccio,ktorej vládne mafia. Práve tu sa snaží kňaz Don Pino Puglisi zmeniť životy ľudí k lepšiemu a pomáha mu pritom jeho študent Federico. Federico býva v úplne odlišnej časti Palerma. Je zvyknutý na iný život..."kde má vždy všetko pripravené ako na podnose." Chystá sa na štúdium angličtiny v Oxforde,no po niekoľkých dňoch strávených v Brancacciu Federico pochopí,že musí zostať pomáhať. V tejto chudobnej štvrti sa denne stretáva s deťmi, ktoré učí ulica ako žiť,s matkami,ktoré sú často nútené k prostitúcii, aby svoje deti uživili,so zákonmi,ktoré diktuje Cosa Nostra,no v neposlednom rade aj nádejou a snami na lepšiu budúcnosť. "Ak ste sa narodili v pekle, musíte vidieť aspoň kúsok toho, čím peklo nie je, aby ste pochopili, že existuje niečo iné." V tomto príbehu sa prelína fikcia so skutočnosťou, pretože Don Pino Puglisi bol skutočný. Bol odporca mafie a mafia mu aj život vzala. Ten,kto čítal predchádzajúce knihy pozná už štýl, akým autor píše. Poeticky, jedinečne a osobite. Vždy si postavy obľúbite a prežívate s nimi celú škálu emócií. Ja som z knihou viac než spokojná a veľmi som sa na ňu tešila po predchádzajúcich dielach Biela ako mlieko,červená ako krv a Veci,ktoré nikto nevie. Určite odporúčam prečítať aj tie,pretože sú jedinečné.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x