bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Biela ako mlieko, červená ako krv

Vydavateľ: buk (Buď uchvátený knihou, o.z.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Biela ako mlieko, červená ako krv

Leo je obyčajný šestnásťročný tínedžer, ktorý miluje futbal, gitaru a jazdenie na mopede. Svet vidí vo farbách. Biela je ticho, samota, prázdno… Za to červená úsvit, búrka, láska. A láska sa pre Lea rovná Beatrice – zelenooká červenovláska, ktorá študuje na rovnakej škole. Je jedným z mála dôvodov, prečo školu ako-tak zvláda. Inak je pre neho stratou času… totálna biela. Jeho letargiu a pohodlie naruší až suplujúci učiteľ, ktorý svoju prácu berie vážne. Vďaka nemu sa prvýkrát začína vážne zamýšľať nad tým, čo má v živote zmysel a ako nájsť a nasledovať svoje sny. Leovým snom je Beatrice, no všetky jeho nádeje sa zrútia vo chvíli, keď do jej života vstúpi choroba.
Dokáže Leo v náročnom období svojho dospievania objaviť cenu utrpenia a význam skutočného priateľstva? Nájde odpovede na otázky, pri ktorých dospelí strácajú reč a dokonca aj internetový vyhľadávač sa zafarbí na bielo?

Detaily o knihe

Názov: Biela ako mlieko, červená ako krv

Objednávací kód NA639072

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmi dobré čítanie (Patrícia Lešková, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knihe som nevedela. Nejako som ju vôbec nepostrehla! Ach, aká by to bolo škoda, ak by ostala nepovšimnutá. Pretože toto nie je bežná a obyčajná kniha. Toto nie je kniha, ktorú by čitateľská obec mala prehliadať. Je presným opakom. Nedajte sa odradiť, že sa dej odohráva na strednej škole a stredoškoláci sú aj hlavnými postavami, pretože toto vôbec nie je typická Young adult a to najmä vďaka tomu, ako je písaná. Autor má neskutočný štýl. Získal si ma hneď prvými vetami a nútil ma čítať ďalej a ďalej… okamžite až kým som nedočítala poslednú stranu. Kapitoly krátke, prirovnania, opisy, úvahy skvelé až poetické. A ak ste podľahli lepiacim štítkom, tak lepíte jeden za druhým pri toľkých krásnych myšlienkach a pasážach. Aj pri takých, pri ktorých sa vám tisnú slzy do očí. Zamýšľate sa, spomínate na pocity zo strednej školy…Vynára sa množstvo náročných otázok a vy sa postupne s hlavným hrdinom Leom prepracujete k odpovediam. Okrem krásneho príbehu vám kniha pripomenie dôležité posolstvo, na ktoré zrejme každý jeden deň zabúdame. Je plná životnej irónie, radosti, sklamania, nádeje, smútku, bolesti, smrti i života… Je to tak neobyčajne obyčajný príbeh, aký môže napísať len sám život. Nie! Aký mohol napísať tento talentovaný spisovateľ. Jeho postavám som uverila všetko! Každé jedno slovo, každú myšlienku, každý úsmev i slzu… Nedalo sa inak len im to všetko veriť, pretože veľa z toho, čo zažívajú sa skutočne žije… Je to nádherné napísaný román, ktorý ma prekvapil a na ktorý nikdy nezabudnem. Biela ako mlieko, červená ako krv je kvalitné dielo, ktoré si zaslúži pozornosť a množstvo čitateľov. Vrelo odporúčam. Nebudete ľutovať.

Netradičné YA (Jana, 19.11.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha nezapadá medzi bežné Young adult, hoci sa odohráva v stredoškolskom prostredí. Je plná hlbokých myšlienok, zväčša zo strany vedľajších postáv, ale občas na niečo zmysluplné príde aj sám 16 ročný Leo. Autor má perfektný štýl, dáva čitateľovi náročné otázky no neponúka lacne odpovede. Úprimne, už sa teším na jeho ďalšiu knihu!

veľmi dobrá kniha (Ruženka, 12.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akokoľvek príbeh nie je nejako špeciálne výnimočný (romanca umierajúcej dievčaťa a zdravého chlapca - také sme už predsa len čítali/videli), je tak dobre napísaný, že sa vyhýba klišé. Čo si ja pamätám na roky puberty, myslím, že tínedžerove pocity a nálady opísal priam dokonale. Taktiež to, ako pracoval s farbami a dal im hlbší význam, nemalo chybu. Ako debut vtedy začínajúceho autora myslím, že kvalitná práca!

výborné čítanie (Mária, 11.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha obsahuje veľa odpovedí. A ak aj nenájdete odpovede, minimálne vám nasadí chrobáka do hlavy. Vôbec nenudila a štýl, akým je napísaná mi úplne sadol! Kapitoly sú kratšie, preto nie je problém knihu kedykoľvek odložiť a opäť sa k nej vrátiť. :)

výnimočná kniha (Jozef, 11.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh mladého Lea realisticky opisuje život tínedžera a starších čitateľov tak navracia do obdobia mladosti. Situácie sú plné humoru, ale aj autentických emócii hnevu, sklamania či nádeje. Kniha vás bude baviť od začiatku do konca. Aj mladých aj starších.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x