bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láska z Bagdadu

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 03:01

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láska z Bagdadu

Sára sa narodila Slovenke a Iračanovi. Už ako dieťa bola nevšedným zjavom a v čase dospievania sa pre
výnimočnú krásu stala stredobodom pozornosti mužov.
Po štúdiách na Slovensku sa jej otec vrátil s rodinou do Iraku a Sára si zvykala na nové podmienky. Ako štrnásťročná sa zoznámila s mladíkom o tri roky starším, Aramom. Zaľúbili sa do seba, ibaže ich láska musela zostať v tajnosti...

Detaily o knihe

Názov: Láska z Bagdadu

Objednávací kód NA659268

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

SKVELÁ (Alena Precechtelová, 23.4.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Láska z Bagdadu . Túto knižku napísala skvelá slovenská autorka Ružena Scherhauferová. Neviem kde Ruženka čerpala námet na túto knižku, ale pri jej čítaní som sa ocitla nielen v Bagdade . Čo všetko prežívala Sára a jej láska Aram sa dozviete v tejto skvelej knižke. Prezradím Vám iba , že Sára sa nemohla vydať za Arama s náboženských dôvodov. Ako vyriešili svoju neutíchajúcu mnohoročnú lásku sa už dozviete, keď si knižku prečítate.

Láska z Bagdadu. (Anna, 13.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma doslova pohltila do deja, niekedy som sa zbadala ako keby som tam bola aj ja.Tie ich zákony mi nešli do hlavy , prečo sa niekam neodsťahovali preč , aby mohli žiť svoju lásku. Knihu vrelo odporučím ako pekný darček.

Láska z Bagdadu (Kristína Rydlová, 12.11.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Láska z Bagdadu nie je žiadny sladký romantický príbeh. Je to príbeh o láske, ktorá si prešla vzostupmi i pádmi, čelila mnohým problémom, nedorozumeniam, chybným rozhodnutiam, vojnám, viere, zvykom a tradíciám. Ako sa uvádza v úvode knihy, príbeh bol inšpirovaný skutočnými udalosťami. Musím sa priznať, že takmer polovicu knihy som mala také zmiešané pocity. Hlavná hrdinka Sára ma totiž niekedy poriadne hnevala. Kým bola ešte dievča/teenagerka, bola celkom fajn, no potom začala robiť rozhodnutia, nad ktorými som len nechápavo krútia hlavou. Niekedy som mala chuť od zlosti knihu zahodiť. Áno, ani Aram nebol žiadny svätúšik, tiež urobil chyby, no niekedy mi ho bolo celkom ľúto, keďže sa snažil, no Sáre to stále nestačilo. Asi si ani neuvedomovala, ako svojimi činmi ubližuje ľuďom, ktorým na nej záleží. Toto jej správanie mi tak trochu kazilo čítanie. Ich vzťah bol ako na horskej dráhe, veľmi sa ľúbili, čo bolo cítiť, no človek z lásky niekedy porobí riadne hlúposti. Aj títo dvaja si neraz dosť ublížili... ale aj napriek všetkému sa nedokázali držať ďalej jeden od druhého. Život si pre nich pripravil veľa prekážok, niektoré ich vzťah upevnili, iné medzi nimi zasa vystavali určitú hradbu, ktorú sa im nikdy nepodarilo úplne zbúrať. Potom Sára dospela a dozrela, trochu sa upokojila, už ma tak neštvala a začala som si príbeh viac užívať. V knihe je spracovaný naozaj dlhý časový úsek, vyše tridsať rokov a za ten čas sme si so Sárou (a aj s Aramom) mnohé zažili. Dôležitou časťou príbehy sú aj irácke zvyky, tradície, spôsob života, história, vojnové konflikty, viera a podobne. Vďaka tomu som sa dozvedela aj niečo nové. Koniec bol taký horkosladký. Aj sa mi k príbehu hodil, aj by som chcela, aby veci dopadli inak. Hoci to zo začiatku vyzeralo tak všelijako, druhá polovica mi to vynahradila a zvýšila moje celkové hodnotenie, takže nakoniec môžem povedať, že sa mi príbeh páčil.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x