bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zakliata jaskyňa

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:192
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zakliata jaskyňa

Dokáže láska prelomiť dávnu kliatbu?

V ďalekom kráľovstve žil soliar Buchvald, ktorý mal dve dcéry Adu a Lenu. Aj keď nemali veľa peňazí, nič im v živote nechýbalo. Raz dievčatá objavili v jaskyni, kde ich otec ťažko pracoval, okrem kryštálov soli i vzácne kamene. Obe však dobre vedeli, čo hovorí dávna legenda a aký trest postihne každého, kto si dovolí odniesť drahocenné rubíny z útrob podzemia. Lene však neschádzal drahokam z mysle a zatúžila ho mať... V noci sa preto odhodlá vydať sa na cestu, ktorá navždy zmení jej život.

Nečakaná smrť múdreho a spravodlivého kráľa Kornela zmenila pomery i na kráľovskom dvore. Keďže kráľ nestihol určiť, či trón zdedí princ Cyril alebo Zach, úlohy zvoliť nového vladára sa blahosklonne zhostila ich macocha Berta. V duchu však už snovala plány, ako sa zmocní kráľovskej koruny a bude kruto vládnuť. Keď sa Berta dozvedela, že v kráľovskom lese zazreli vlka, ktorý je znamením dávnej kliatby, prikázala princom uloviť ho. Ten, kto jej prinesie jeho kožuch, sa stane kráľom! No honba za mocou nebude taká jednoduchá, ako si princovia či Berta predstavovali...

Pôvodná slovenská rozprávka z pera uznávanej režisérky, scenáristky a autorky Mariany Č. Solčanskej vás prenesie do kráľovstva, v ktorom rozum a rozvahu nahradí chamtivosť a zlo. Podarí sa láske ustáť všetky prekážky a zvíťaziť nad kliatbou?

Rovnomenný film v kinách od 2. júna 2022.

Pre deti od 7 rokov

Detaily o knihe

Názov: Zakliata jaskyňa

Objednávací kód NA205692

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Soľ nad rubín... alebo nová slovenská rozprávka Zakliata jaskyňa (Miroslava Novysedláková, 3.7.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ada a Lena, dcéry najlepšieho soliara v kráľovstve, každá iná a predsa obe s odvážnym srdcom, prekonajú prekážky i vlastné slabosti, zocelia sa a možno sa dočkajú aj ozajstných princov! Krásne prerozprávané, nechýbalo tu vôbec nič, čo si klasická slovenská rozprávka zaslúži: nebezpečenstvo, kliatba, láska, priateľstvo, odvaha, náprava charakteru a zaslúžená odmena i trest pre tých, čo si to zaslúžia.

Zakliata jaskyňa (Val, 29.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Či je táto kniha retellingom, neviem. Aké znaky by mal obsahovať a podobne….Ale! Zakliata jaskyňa má hlavnú črtu, SOĽ, rovnakú ako nestarnúca klasická rozprávka Soľ nad zlato. Solčanská rozprávačský talent rozhodne má. Príbeh je písaný pútavo,dej je svižný, dialógy z čias kráľov zrozumiteľne mladším čitateľom a postavy? Tie sú,ako to v rozprávkach býva, dvojaké. Dobré- skromné, láskavé, pracovité…. Zlé- hamižné, zákerné, sebecké….Samozrejme,v príbehu vidíme aj prerod postáv, vďaka ktorým sa dejú veci nevídané. Buchwaldova (muž pracujúci v soľnej jaskyni) dcéra, spustí kliatbu tým, že je nespokojná s vianočným darčekom. Jej sebeckosť vyženie z kráľovstva takmer všetkých poddaných a ona zmizne. Dvaja mladí princovia sa hašteria o trón po smrti otca,no ako sa hovorí- kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí. V tomto prípade to bola ambiciózna macocha princov. Šikovne sa ich zbavila a menovala sa kráľovnou. Text knihy je rozdelený do kapitol a doplnený o snímky z nakrúcania filmu. Veľmi obdivujem obsadenie. Ešte pred pár rokmi bol Marko Igonda pasovaný do role sexsymbolu a dnes hrá starnúceho otca dvoch dospelých dcér a taktiež naša krásna ryšavka Táňa Pauhofová sa nesnaží byť za každú cenu večne mladá. Rola macochy s vráskami okolo očí a na čele bola jej. Síce som filmové spracovanie nevidela (kvôli materským povinnostiam),ale verím, že ľudia na nej odviedli kus precíznej práce a snáď sa počas vianočných sviatkov budeme môcť na ňu tešiť už tento rok.

Zakliata jaskyňa (@_s_knihami_aj_bez_nich, 12.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborný počin slovenskej autorky Mariany Čengel Solčanskej. Krásny rozprávkový príbeh, ktorý pôsobí nostalgicky a čarovne. Úžasné postavy, originálny dej. Filmové spracovanie je rovnako úžasné od hereckého obsadenia po krásne zábery. Ak hľadáte vynikajúce čítanie nielen pre deti, Zakliata jaskyňa je priam ideálna. Odporúčam. 4,5 hviezdičky z 5.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x