bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V to leto som tancoval s motýľmi

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 5,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 6,02 € (vrátane DPH)
Bežná cena:7,- €
Ušetríte: 0,98 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V to leto som tancoval s motýľmi

Sedemnásťročný gymnazista Teo, žijúci len s matkou, trávi letné prázdniny u starých rodičov v podhorskej dedinke. Od detstva sa cíti osamelý, nevyrovnaný, túži po láske a zoznámi sa so staršou ženou Ester, ktorá má štvorročné dieťa - Šarlotku. Teovi nie je Ester ľahostajná. Schádzajú sa za dedinou pri rieke Bystrina a trávia spolu všetok čas. Teo začne Ester fotografovať a maľovať. Stretáva Tuláka, zvláštneho osamelého muža, ktorý tiež maľuje a Teo sa pevne rozhodne, že sa stane maliarom. Na konci prázdnin sa niečo stane a Teo sa vracia do mesta smutný a sklamaný. Odmieta návrh matky, aby neskôr študoval v zahraničí ekonómiu. Svoj sen, stať sa maliarom, si napokon splní. Spoznáva Horalku, ktorá je od neho staršia. Uvedomuje si, že v partnerkách nehľadá len priateľku a milenku, ale aj matku. S Horalkou prekonajú dlhú strastiplnú cestu, po rokoch sa zblíži so starkým, a konečne nachádza korene svojho detstva. Snaží sa pohľadať už dospelú dcéru Ester, Šarlotu, aby jej pomohol. Je presvedčený, že rodina je základom šťastia v živote.
Romantický príbeh V to leto som tancoval s motýľmi je predovšetkým o hľadaní a nachádzaní zmyslu života, lásky v rodine, jej podstaty a súdržnosti.

Detaily o knihe

Názov: V to leto som tancoval s motýľmi

Objednávací kód NA636138

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

V to leto som tancoval s motýľmi (Kristy.Books, 10.1.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh je rozdelený do dvoch častí. V prvej sa spoznávame so 17-ročným Teom, ktorý prichádza na prázdniny za svojimi starými rodičmi do malej dedinky. Žije len s matkou, ale tá sa zaujíma len o kariéru a na syna jej nezostáva veľa času. Na dedine sa spoznáva s mnohými novými ľuďmi, no najviac ho zaujme mladá slobodná mamička Ester, do ktorej sa (platonicky) zamiluje. Stretávajú sa za dedinou a trávia spolu takmer všetok voľný čas. Počas týchto pár týždňoch si Teo ujasní veľa vecí, najmä o svojej budúcnosti a po návrate do mesta sa rozhodne venovať umeniu. Pri čítaní tejto časti som mala pocit, ako by som pozerala jeden z tých starších klasických slovenských filmov odohrávajúcich sa na dedine. Teo mi pripadal na svoj vek oveľa vyspelejší, najmä, keď som čítala o jeho pocitoch a myšlienkach. Občas sa vyjadroval dosť kvetnato, čo len prispelo k takej nostalgickej atmosfére. Spoznávame osudy aj iných dedinčanov, ktoré boli viac či menej prepletené. Tiež sa mi veľmi páčilo prostredie tejto malebnej dedinke, keďže hlavný hrdina trávil veľké množstvo času v prírode. Druhá časť sa odohráva o niekoľko rokov neskôr, keď už je Teo dospelý a rieši „dospelácke“ problémy. Teraz už čas plynie rýchlejšie a je tu popísaných viacero rokov z jeho života. Dozvedáme sa o jeho umeleckej kariére, veľkej láske Horalke či naďalej komplikovaných rodinných vzťahoch. Páčilo sa mi, ako Teo dozrel a napriek nezáujmu matky sa z neho stal zodpovedný a dobrosrdečný muž. Nevykašľal sa na rodinu, príkladne sa staral o starkého a nebál sa prejaviť city svojej milovanej. Jeho starký bol zaujímavou postavou, bol prísny, skoro všetko ofrflal, ale keď bolo potrebné pomôcť, nikdy neváhal. Zo začiatku mi nebol veľmi sympatický, ale najmä v druhej časti som si ho obľúbila. Autorka má veľmi príjemný štýl a jej knihy sa mi dobre čítajú. Píše emotívne príbehy zo skutočného života, ktoré vás pohladia po duši.

Toto leto som tancoval s motýľmi. (Anna Hojerová, 12.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam je to úžasná kniha na príjemný večer a aj ako darček k sviatku. Dojímavé čítanie a moje obľúbené , že príbeh sa skončil dobre. Pani spisovateľka palec hore, ďalšia kniha úspešná .Gratulujem

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x