bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Encyklopédia vojen - od najstarších čias po súčasnosť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 31,12 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 31,92 € (vrátane DPH)
Bežná cena:39,90 €
Ušetríte: 7,98 € (zľava 20%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Encyklopédia vojen - od najstarších čias po súčasnosť

Dejiny ľudstva sú v prevažnej miere dejinami vojnových konfliktov - vojny a násilie sprevádzajú ľudstvo odnepamäti. Cieľom tejto knihy nie je ich propagácia ani glorifikácia, práve naopak. Analýza temnej stránky histórie ľudstva má slúžiť predovšetkým ako zdroj poučenia umožňujúci zachovávať mier a predchádzať vojnovému násiliu. Ak kniha obohatí poznanie čitateľov o tento rozmer, splní svoje poslanie.

Kniha predstavuje výber z vojnových konfliktov, pričom opisuje a objasňuje vojensko-politické pozadie a dôsledky vojen v celosvetovom meradle s dôrazom na naše národné dejiny. Autori knihy ponúkajú čitateľovi prehľad o vyše 200 vojnách a takmer 70 bitkách od najstarších čias po súčasnosť. Lepšiu názornosť a pochopenie udalostí zvyšuje nielen množstvo ilustračných obrázkov, ale aj mapy a schematické náčrty bojových situácií.

Práca troch erudovaných a skúsených autorov predstavuje výsledok ich mnohoročného štúdia dejín vojnových konfliktov. Ich dielo kvalitatívne výrazne prevyšuje bežnú knižnú produkciu v tejto oblasti a nepochybne zaujme nielen osobitnú skupinu milovníkov vojenskej histórie, ale aj záujemcov o históriu vo všeobecnosti. Atraktivitu diela zvyšuje uvážený výber z obrovského množstva vojnových konfliktov, z ktorých sa mnohé, a to nielen na regionálnej úrovni, odohrávali práve na našom území.
PhDr. Igor Graus, PhD.

Dielo je prvým uceleným a komplexnejším spracovaním dejín vojen a vybratých bitiek od slovenských vojenských historikov. Nielen pútavý text, ale aj bohatý ilustračný materiál – historické obrázky či fotografie, no predovšetkým mapy a náčrty bitiek pripravené špeciálne pre toto vydanie – umožnia čitateľom utvoriť si plastickejšiu predstavu o historických vojnových udalostiach od najstarších čias po súčasnosť.
doc. Mgr. Michal Habaj, PhD.

Podobne tematicky zameraných publikácií vyšlo už vo svete pomerne dosť, ale väčšinou boli napísané v cudzích jazykoch, najprístupnejšie pre slovenského čitateľa v češtine. Takýto komplexný prehľad v slovenskej historickej spisbe však doteraz absentoval. Text je dobre čitateľný a zrozumiteľný, no treba oceniť aj kritický prístup autorov k spracovaným údajom, ktoré v niektorých prípadoch aj sami korigujú, čo jednoznačne svedčí o ich vysokej odbornosti.
prof. PhDr. Leon Sokolovský, CSc.

Detaily o knihe

Názov: Encyklopédia vojen - od najstarších čias po súčasnosť

Originálny názov: Dejiny vojen od A po Z

Objednávací kód NH203099

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x