bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Amari a Noční bratia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Amari
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:408
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Amari a Noční bratia

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy AMARI A NOČNÍ BRATIA:

Vyrastala ako obyčajné dievča. Ako obstojí v nadprirodzenom svete?

Amari Petersová je dvanásťročné dievča, ktoré žije v chudobnej štvrti s mamou a so starším bratom Quintonom. Bystrý a obľúbený chlapec sa však jedného dňa záhadne vyparí a Amari nechápe, prečo sa jeho zmiznutiu nevenuje väčšia pozornosť. Prečo to neodvysielali vo všetkých správach? A prečo ho polícia automaticky podozrieva, že sa zaplietol do niečoho nezákonného?

Amari neskôr objaví v bratovej skrini tikajúci kufrík s odkazom, že je určený len jej. Quinton pred ňou očividne tajil oveľa viac, než si myslela. Nechal jej pozvánku na letný výcvik v akomsi tajnom Úrade nadprirodzených vecí. Amari netuší, o čo ide, ale je presvedčená, že práve tam sa dozvie viac o bratovom zmiznutí. Musí si však zvyknúť na myšlienku, že čarodejníci či rôzne záhadné tvory naozaj existujú.

Amari počas výcviku súperí s najbohatšími deťmi v krajine, ktoré sa už odmalička pohybujú v nadprirodzenom svete. Navyše úrad každému žiakovi zosilní jeho talent na nadprirodzenú schopnosť, aby mu slúžila pri práci. Amarina schopnosť je však zakázaná. Akoby už aj tak dosť nevytŕčala z davu… Popravde, ešte nikdy sa necítila tak osamelo. Lenže ak sa vzdá a nezvládne tri skúšky, možno nikdy nezistí, čo sa stalo jej bratovi.

Z anglického originálu Amari and the Night Brothers (Balzer + Bray, An imprint of HarperCollins Publishers, New York 2021) preložila Mariana Olšiaková.

Detaily o knihe

Názov: Amari a Noční bratia

Originálny názov: Amari and the Night Brothers # 1

Objednávací kód NA204508

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Bude sa prekladať aj pokračovanie? (Janka Magová, 1.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Amari je skvelá a úžasná. Či už ako kniha, alebo samotná hrdinka. Je to príjemná zmena mať za hlavnú postavu dievča tmavej pleti, ktorá musí prekonávať rôzne prekážky, šikanu a urážky. Obálka je nádherná a je potrebujem pokračovanie. Preto ma zaujíma či sa bude prekladať?

Bude sa prekladať aj pokračovanie? (bux.sk, 2.11.2022) Odpovedať

Dobrý deň, na preklade pokračovania vydavateľstvo usilovne pracuje a všetci nadšenci Amari sa dočkajú ďalšej časti už čoskoro :)

Amari (Veronika, 17.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na nové fantasy z dielne @vydavatelstvo_ikar som bola rozhodne zvedavá a to najmä častému spájaniu s Harrym Potterom. Inšpirácia touto sériou je badateľná, ale aj napriek tomu je Amari jedinečná. Jednoduchý štýl písania vtiahne do deja rozhodne aj mladšieho čitateľa a nový svet ho zaručene "vcucne" tak, že knihu prečíta na jeden dych. Dobrodružná cesta a chytľavý dej boli výborné. Hlavná hrdinka bola cieľavedomá a odvážna, no častokrát sa dal dej predvídať. Oceňujem ako autor zakomponoval do deja a predostrel mladistvým vážnejšie problémy týkajúce sa napr. farby pleti, či sociálnych pomerov v rodinách. Veľmi vydarené fantasy, ktoré je predurčené na úspech vo všetkých vekových skupinách. Vtipné, súčasné, magické.

Pre mladších i starších (Kristína Rydlová, 4.5.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Dlho som premýšľala, či sa mám do tejto knihy pustiť. Na jednej strane ma lákala, na druhej zasa nie som až taký veľký fanúšik fantasy. Povedala som si, že keď sa mi páčila Cestovná agentúra Tajné svety, mohol by sa mi páčiť aj príbeh Amari. Som rada, že som sa nemýlila. Príbeh som si užila ešte viac, ako som pôvodne dúfala. Hlavnou hrdinkou je dvanásťročná Amari Petersová, ktorá žije v chudobnej štvrti s mamou a so starším bratom Quintonom. Jej brat je však už pol roka nezvestný a polícia sa v jeho prípade neangažuje až tak, ako by si Amari priala, preto sa ho snaží nájsť sama. Keď jej od brata príde tajomný odkaz zistí, že pred ňou tajil dôležité veci. V jeho skrini nájde kufrík s pozvánkou na letný výcvik v tajnom Úrade nadprirodzených vecí. Práve tam by sa o jeho zmiznutí mohla dozvedieť viac. Kým však bude mať možnosť pustiť sa do väčšieho pátrania, bude sa musieť vysporiadať s novoobjavenou magickou silou, s ďalšími účastníkmi výcviku, ktorým leží v žalúdku a 3 záverečnými skúškami. Amari mi na svoj vek prišla dosť vyspelá (vlastne som tento pocit mala pri jej viacerých rovesníkoch), predstavovali som si ich skôr ako teenagerov než deti. Ani sa tomu nečudujem, keďže autor jej toho naložil na plecia veľmi veľa a už v takom mladom veku musela riešiť množstvo problémov. Keďže to bola černoška, pochádzala z chudobných pomerov a žila v pochybnej časti mesta, ľudia ju zvykli už vopred odsúdiť. Vždy bola samotárka, nemala takmer žiadnych kamarátov, všetci sa jej skôr vyhýbali. Nedokázala nikde zapadnúť. Všetky tieto veci ju však určitým spôsobom posilnili. Úrad nadprirodzených vecí bolo veľmi zaujímavé miesto, skladalo sa z viacerých oddelení, pôsobili tu ľudia s rôznymi schopnosťami, netradičné stvorenia, zázračné predmety a podobne. Autor to mal veľmi pekne premyslené. Spoločné s Amari postupne spoznávame nové miesta, ľudí a veci, dozvedáme sa tajomstvá, plníme rôzne úlohy, takže som sa ani chvíľu nenudila. Kniha má cez 400 strán, no zvládla som ju prečítať za deň. Musím priznať, že niektoré zvraty som vôbec neočakávala. Autor tiež do príbehu zakomponoval viacero závažnejších tém - šikana, rasizmus, predsudky, finančné problém, rozpad rodiny, matku samoživiteľku, stratu blízkej osoby... Myslím, že tento príbeh dokáže zaujať malých i veľkých (sama som toho príkladom). Dúfam, že sa dočkáme prekladu aj ďalších častí.

Nádherné fantasy (Žaneta, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už mám pár mesiacov prečítané a som rada, že vychádza aj v slovenčine. Ak máte radi fantasy, potterovky a podobné magické príbehy, v ktorých sa prelína reálny život s nadprirodzeným, siahnite po nej. Verte, že nebudete banovať. Ja som sa zamilovala do Amari, mám už o dosť rokov viac, ale fantasy príbehmi sa rada vraciam akoby do tínedžerských čias:-) Toto som si užívala . Amari by mala dôvody posťažovať sa, byť nevrlá, pristupovať k svetu a ľuďom s odstupom, pochybnosťami, opatrnosťou...ale ona je naopak odvážna, rozhodná, akčná. Vie sa postaviť aj silnejším, nenechá si skákať po hlave a prežíva úžasné dobrodružstvá. Krásna kniha pre tínedžerov, aj pre new adult, čo so ja. Oddychovka, únik do iného sveta, pohladenie po knihomoľskej duši:-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Podľa zvuku sa zdalo, že balík je v truhlici. Našťastie, zámok sa už pred niekoľkými rokmi pokazil, takže stačilo iba zdvihnúť veko. Prehrabávala som sa cez nespočetné zodraté fascikle a staré zošity a hľadala čosi, čo by mohlo tikať.
Na samom spodku som našla hlasne tikajúci čierny kufrík a na ňom biely lepiaci papierik, na ktorý Quinton napísal:

Len pre Amarine oči

Kufrík som rýchlo vytiahla z truhlice a položila na podlahu. Čo by v ňom mohlo byť? Lomcovaním som zámky neotvorila, tak som ich skúsila roztiahnuť. Nepodarilo sa mi to. Vtom som si na opačnej strane všimla ďalší papierik.

Otvorí sa o polnoci
v posledný školský deň.

Nasucho som prehltla, srdce mi bilo ako divé. Quinton nikdy nespomenul, že má pre mňa nejaký kufrík. Lenže to písmo bolo bezpochyby jeho.
Možno mi chcel vysvetliť, kde je a čo sa stalo. Už polroka sme išli zošalieť od strachu… Mohol byť toto spôsob, ako ho nájsť?
Pozrela som na Quintonov budík. Takmer štvrť na päť. Do polnoci ostávalo skoro osem hodín. Ktovie, čoho sa vlastne dočkám…

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x