bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Útek do Ríma

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 15,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,25 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,90 €
Ušetríte: 2,65 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Útek do Ríma

Amelia Rosová, fanúšikom známa ako Rae Rosová, je vyčerpaná z dlhoročného pestovania imidžu popovej princeznej. Inšpirovaná obľúbeným filmom Audrey Hepburnovej Prázdniny v Ríme odchádza uprostred noci na dovolenku do Ríma... Do Ríma v Kentucky.
Keď Noah Walker nájde Ameliu v pokazenom aute na svojom trávniku, dá jej jasne najavo, že na problémy celebrít nemá čas ani trpezlivosť. Je priveľmi zaneprázdnený vedením obchodu s koláčmi, ktorý mu odkázala stará mama, a napomínaním milých, no zvedavých susedov, aby sa starali o vlastné záležitosti. Nechá ju síce bývať v hosťovskej izbe, ale len dovtedy, kým jej neopravia auto – potom bude odkázaná sama na seba.
Zrazu však vidí inú stránku Rae Rosovej – je dobrosrdečná a bláznivá, ale po rokoch strávených na očiach verejnosti sa cíti osamelo. Nemôže si pomôcť a podľahne jej šarmu. Amelia sa čoskoro bude musieť vrátiť k oslnivému životu celebrity, no dovtedy s Noahom strávi čarovné chvíle v malom mestečku a jeho zatrpknuté srdce znova otvorí láske.
Ani Amelia napokon neodolá a zamiluje sa nielen do malebného Ríma, ale i do svojho nevrlého sprievodcu. Aj Audrey však nakoniec musela Rím opustiť...

Detaily o knihe

Názov: Útek do Ríma

Objednávací kód NA667829

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nie je Rím ako Rím (Kristína Rydlová, 13.5.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Útek do Ríma je príjemný romantický príbeh so sympatickými postavami, odohrávajúci sa v prostredí malého mestečka, ktorý vás chytí za srdce. Ja som si jeho čítanie užívala od začiatku do konca. Ako prvá ma na knihe zaujala obálka, predovšetkým farby, ktoré sú na nej použité. Táto farebná kombinácia sa mi dosť páči. Cítim z nej nádych jari/leta. Amelia si práve prechádzala určitou krízou spojenou s jej kariérou speváčky - cítila sa vyčerpaná, stratila inšpiráciu, spev ju prestal baviť, sláva jej prerastala cez hlavu, preto sa rozhodla zo dňa na deň tajne ujsť do Ríma, ako hrdinka v jednom z jej najobľúbenejších filmov Prázdniny v Ríme. Amelia bola slniečko, ktoré všade, kam prišlo, prinieslo pozitívnu energiu, takže (takmer) všetci si ju okamžite zamilovali... ja tiež. Páčilo sa mi na nej, že sa vedela tešiť aj z maličkostí. Miestami mi jej bolo celkom ľúto, niektorí ľudia z jej okolia ju brali viac ako stroj na peniaze než ľudskú bytosť. To všetko sa podpísalo aj na jej sebavedomí, často si neverila a robila veci, len aby vyhovela druhým, hoci tým ubližovala sama sebe. Noah bol skôr jej opak - tichý, zádumčivý, odťažitý mladý muž, ktorý si k telu pustil len pár ľudí. Jeho povaha však bola ovplyvnená viacerými náročnými situáciami v jeho živote, či už stratou blízkych, alebo zradou milovaného človeka. Postupne sa začalo ukazovať, že v jeho vnútri sa skrýva dobrosrdečný človek so srdcom na správnom mieste, ktorý by pre svojich blízkych urobil prvé i posledné. Veľmi sa mi páčil vzťah s jeho sestrami či najlepším kamarátom, na ich neustálom podpichovaní a doberaní som sa skvelo bavila. S romantickou linkou v štýle "od nepriateľstva k láske" som bola spokojná, naozaj mi sadla. Užívala som si, ako sa Amelia postupne dostávala Noahovi pod kožu a odhaľovala jeho láskavú povahu. On jej zasa pomohol nájsť stratenú rovnováhu a podporoval ju, aby robila veci, ktoré ju robia šťastnou. Neraz som sa nad týmito dvomi len prihlúplo usmievala. Užívala som si aj prostredie Ríma. Potešilo ma, že nešlo o "typický" Rím v Taliansku, ale o trochu iný Rím v Amerike. Celkovo mám rada podobné typy malých mestečiek, kde každý každého pozná a vládne tu priateľská atmosféra. Ameliu privítali s otvorenou náručou, už po pár dňoch ju považovali za svoju a kryli jej chrbát. Niektorí obyvatelia boli pekné čísla a postarali sa o viacero vtipných momentov.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x