bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chlapci z Biloxi

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:440
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:52

Vaša cena: 14,30 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 3,60 € (zľava 20%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chlapci z Biloxi

VLADO KOBIELSKY číta z knihy CHLAPCI Z BILOXI:

Dve rodiny, dve strany zákona

Posledných sto rokov bolo Biloxi známe ako príjemné letovisko a mesto plné podnikov na spracovanie morských plodov. Malo však aj odvrátenú tvár. Korupciu a neresti všetkého druhu od hazardných hier cez prostitúciu, nelegálnu výrobu alkoholu, drogy až po vraždy na objednávku. Neresti mala pod kontrolou hŕstka gangstrov, povrávalo sa, že patrili k neslávne známej Južanskej mafii.

Keith Rudy a Hugh Malco vyrastali v Biloxi v šesťdesiatych rokoch, obaja pochádzali z prisťahovaleckých rodín z východnej Európy. V detstve boli nerozluční kamaráti a všetci ich poznali ako hviezdy bejzbalového tímu. Ich cesty sa rozišli na prahu dospelosti. Z Keithovho otca sa stal obávaný prokurátor, odhodlaný „vyčistiť pobrežie“, z Hughovho otca šéf biloxiského podsvetia. Keith vyštudoval právo a pokračoval v otcových šľapajach. Hugh dal prednosť nočnému životu a pracoval v rodinných podnikoch. Obidve rodiny sa napokon stretli v rozhodujúcom boji – kde inde, ako v súdnej sieni.

V rodinnej ságe bohatej na historické fakty a nezabudnuteľné postavy ide doslova o život.

Z anglického originálu The Boys from Biloxi (Doubleday, a division of Penguin Random House LLC, New York 2022) preložila Alena Redlingerová.

Detaily o knihe

Názov: Chlapci z Biloxi

Originálny názov: The Boys from Biloxi

Objednávací kód DY205978

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Južanská mafia bola neslávne známa násilnými činmi, ktoré často šokovali aj FBI. Počas svojej existencie po sebe zanechávala neuveriteľné množstvo mŕtvych, ale ani jednu vraždu sa nepodarilo objasniť. Riadila sa jediným pravidlom, neporušiteľným prikázaním vytesaným do kameňa: „Nebudeš donášať policajtom.“ Kto ho nedodržal, toho našli mŕtveho v priekope alebo zmizol bez stopy. Povrávalo sa, že na člnoch lovcov kreviet vyvážali zaťažené telá na more a hádzali ich do hlbokých teplých vôd Mississippského prielivu.
Napriek chýrom o meste, kde vládne bezprávie, majitelia podnikov v Biloxi mali zločinnosť pod kontrolou a polícia bola stále v strehu. Časom sa stal sídlom nerestí poldruhakilometrový pás pozdĺž diaľnice 90 a pláže, takzvaný Strip, lemovali kasína, bary a nevestince, ktorým sa počestní občania ľahko vyhli. Život v iných častiach mesta plynul normálne a bezpečne. Ak sa niekomu žiadalo viac vzrušenia, vedel, kde ho nájde.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x