bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča bez mena

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 14,44 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,99 €
Ušetríte: 2,55 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča bez mena

Keď detektívka Josie Quinnová dorazí na miesto činu na okraji Dentonu, je zdesená brutalitou útoku. Obeť bojuje o život a novorodené dieťa zmizlo.
Na inom mieste sa snaží ukryť krásna mladá žena. Zdá sa, že by mohla byť Josiiným vodítkom k prípadu uneseného dieťaťa, ale záhadná žena nevie, kto je, kde sa vzala ani čoho sa tak bojí. Isté je, že je na smrť vydesená... Alebo svoju amnéziu len predstiera? Je dievča bez mena svedkyňa, podozrivá alebo možno budúca obeť?
Neskôr Josie nachádza indície, ktoré ju utvrdzujú v presvedčení, že nezvestné novorodeniatko a neznáma žena majú čosi spoločné, že ten, kto ich spája, je veľmi nebezpečný a že sa jej prípad začína veľmi osobne dotýkať.

Má Josie riskovať život dieťaťa, aby zachránila mnoho ďalších? Alebo dokáže nájsť iný spôsob, ako zastaviť neľútostného vraha?

Detaily o knihe

Názov: Dievča bez mena

Originálny názov: The Girl With No Name

Objednávací kód NADBK100902

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Lepšia než prvá (Klaudia Mazurkievičová, 1.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Od druhého dielu, ktorý vyšiel pod názvom Dievča bez mena, som mala vcelku vysoké očakávania a púšťala som sa do neho s predstavou prežitia napínavého čitateľského zážitku. Po dočítaní môžem povedať, že ani táto kniha v ničom nezaostáva, naopak, prišla mi ešte lepšia ako predchádzajúca. Aj v tomto prípade autorka nenecháva nič na náhodu a už od prvej stránky vystavala príbeh tak, aby si okamžite získal pozornosť čitateľa. Po celý čas zostáva verná krátkym kapitolám, ktoré končia otvorene, a tak odložiť túto knihu si vyžaduje dosť veľké sebazaprenie. Oproti predchádzajúcemu dielu ponúka rozvinutejšiu vyšetrovaciu linku a tiež zaujímavé úryvky – oznámenia o úmrtiach neznámych ľudí. Keďže sú do textu vložené trochu nesúvislo, počas čítania vám pravdepodobne nebudú dávať veľký zmysel, avšak na konci do seba všetko dokonale zapadne. Ak v knihách obľubujete prepojenie prípadu s osobným životom hlavného hrdinu, tu si určite prídete na svoje. Z môjho pohľadu je autorka perfekcionistka a všetky súvislosti má premyslené do detailov. Dej postupne graduje, autorka sa po celý čas hrá s čitateľom, navádza ho na viacero (falošných) stôp a už je len na ňom, čomu bude veriť. Má to však premyslené tak, aby ho držala v hrsti až do úplného záveru, kedy mu odhalí všetky záhady a naservíruje skutočnú pravdu. Knihu Dievča bez mena odporúčam tým, ktorí majú chuť siahnuť po niečom napínavom a dynamickom. Okrem kvalitne vystavaného príbehu sa môžete tešiť aj na sympatický vyšetrovací tím na čele s húževnatou hlavnou hrdinkou Josie. Po druhom diele môžete siahnuť aj bez prečítania predchádzajúceho, nakoľko ide o dva rôzne prípady a autorka kde-tu retrospektívne pripomína niektoré situácie a súvislosti. Ak však radi sledujete aj postupný vývoj postáv, určite odporúčam začať od prvého dielu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x