bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Snehová vločka

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 10,50 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,99 €
Ušetríte: 4,49 € (zľava 30%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 12,59 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Snehová vločka

Príbeh o láske a rodine, depresii i radosti a dospievaní v dvadsiatom prvom storočí. Mýticky pôsobivý debut talentovanej írskej spisovateľky.

Osemnásťročná Debbie vyrástla na mliečnej farme vzdialenej štyridsať minút – no v skutočnosti celé veky – od Dublinu. Býva s matkou Maeve, excentričkou, ktorá sa rada vyvaľuje celé dni v posteli, tvrdí, že nevie, kto je Debbin otec, a verí, že máva prorocké sny. V karavane za rohom býva ešte Maevin brat Billy, ktorý priveľa pije a rád sa na internete vydáva za nebohých slávnych spisovateľov. To sú Whiteovci, rodina plná zvláštností, ale spojená pevnou láskou a súdržnosťou. Debbie však začína nový život. Prijali ju na vysokú školu v Dubline, takže niekoľkokrát do týždňa vyráža vlakom za vzdelaním. Prvý raz sa ocitá za hranicami sveta svojho detstva a spolužiaci, a aj tempo a anonymita veľkomesta, v nej vyvolávajú úžas a sklamanie. Keď sa už začína orientovať v možnostiach, ktoré jej ponúka budúcnosť, vrátia sa jej čudesné sny – a s nimi aj tušenie, že má možno podobný osud ako Maeve. Vzápätí rodinu rozvráti tragická udalosť a Debbie zistí, že o ďalšom kroku už možno nerozhoduje sama.
Prekrásne komponovaný príbeh dospievania mladej ženy, ktorá sa učí kráčať svetom a občas ani sama nevie, kto je.

Detaily o knihe

Názov: Snehová vločka

Objednávací kód NADBK100122

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Originálne a skvelé (Laura Löbbová, 11.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Hlavná hrdinka Debbie si ma získala od úplného začiatku. Mladé dievča z farmy nastupujúce na vysokú školu, ktoré predtým viac-menej nezažilo veľkomesto. Život tam je úplne odlišný a musí sa naučiť ako sa popasovať s úplne novými situáciami. Avšak Debbie sa stretá s ťažkosťami aj doma, a začína to byť pre ňu všetko naozaj náročné. Nemá úplne typické rodinné zázemie, ale strýka alkoholika a mamu, ktorá má prorocké sny. Tu chcem vyzdvihnúť ako realisticky kniha opisuje mladé dievča. Nie sú to len problémy v škole alebo len problémy doma, s rodinou alebo problémy so sebou samým. Je to všetko dokopy a čitateľ sleduje, ako sa s tým Debbie popasuje. Táto kniha je príbehom o dospievaní, zmenách v živote a formovaní sa. Je to však aj príbeh o tom, ako sme každý iný a ako nás do veľkej miery ovplyvňuje miesto, zvyky a ľudia, s ktorými sme vyrastali. Autorka načrtne okrem spomenutého aj tému alkoholizmu, problémov s duševným zdravím, priateľstva a obyčajných problémov mladých ľudí. Okrem toho, že príbeh je veľmi realistický, autorke sa tam podarilo zakomponovať aj magičnosť v takej akurátnej miere. Kniha možno znie ako pre mladých a áno, tým padne asi najlepšie, avšak myslím si, že má čo ponúknuť aj starším dospelým. Určite odporúčam a myslím si, že by z toho bol skvelý seriál alebo film.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x