bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Storočie chirurgov (paperback)

Vydavateľ: Absynt (Vydavateľstvo Absynt, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:216
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.04.2024 03:57

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Storočie chirurgov (paperback)

Aj chirurgia má svoje dejiny. Pestré a úchvatné. Čo predchádzalo prvému ostrému zárezu skalpelom do živej ľudskej kože? Aj o tom nám rozpráva nemecký spisovateľ Jürgen Thorwald vo svojej fascinujúcej knihe.

V roku 1846 sa objavom narkózy začína úžasné storočie chirurgov. Skončila sa doba špinavých rúk i zbytočných infekcií, skončila sa doba, v ktorej bol obyčajný zápal slepého čreva rozsudkom smrti. Chirurgické umenie vynieslo v druhej polovici devätnásteho storočia medicínu na piedestál a spôsobilo v nej skutočnú revolúciu.
Storočie chirurgov, to je strhujúci príbeh chirurgie, pri ktorom sa Jürgen Thorwald opiera najmä o spomienky svojho starého otca Henryho Stevena Hartmanna. Ten sa ocitol v Bostone pri objavení narkózy a tento objav v ňom prebudil obrovskú vášeň pre medicínu a najmä pre chirurgiu. Bol presvedčený, že vďaka narkóze čaká chirurgiu obrovský pokrok a túto správu chcel rozšíriť do celého sveta.
Pestrá a pútavá kniha Jürgena Thorwalda sa dočkala mnohých vydaní po celom svete a každá ďalšia generácia ju číta znova so zatajeným dychom.

Storočie chirurgov vychádza v preklade Dany Petrigáčovej.

Detaily o knihe

Názov: Storočie chirurgov (paperback)

Originálny názov: Das Jahrhundert der Chirurgen

Objednávací kód NA680348

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha,ktorú budem odporúčať (Lívia Hukelová, 12.2.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dávno som nečítala odbornú literatúru, ktorá by bola viac fascinujúca ako práve Storočie chirurgov. Autorov pútavý štýl písania ma okamžite vtiahol do deja a história chirurgie v jeho podaní si ma absolútne získala. Toto je kniha,ktorá vás absolútne pohltí a prečítate ju na jedno posedenie. Pred objavením narkózy bola každá jedna operácia doslova utrpením. Detailné opisy chirurgických zákrokov "zaživa",boli naozaj silným zážitkom nie len pre pacientov ale aj pre mňa ako čitateľa. Amputácie,cisárske rezy,trhanie zubov,vyrezanie nádorov,to všetko pacienti zažívali pri plnom vedomí. Je ťažké si to už len predstaviť, nie to ešte zažiť,však? Čítanie o vyberaní obličkových kameňov ma obzvlášť zaujalo,keďže som ho nie raz absolvovala aj ja. Drastické metódy, kde sa narezala hrádza a pomocou kliešťov ich drasticky vyťahovali,mnou poriadne zamávali, ale čítanie som si aj napriek tomu vychutnávala. Podobných zákrokov a zážitkov vám kniha ponúkne neúrekom. Určite vás dostane aj fakt,že žiadne umývanie rúk a nástrojov niekedy "neexistovalo". Lekári odoperovali niekoľko pacientov za sebou a krvavé ruky a nástroje si utreli len do svojej zástery alebo akejsi špinavej handry. Z pitvy a bez umytia rúk nebol problém postaviť sa k rodičke a rovno ju odrodiť. A viete,že gumené rukavice,ktoré sú dnes nevyhnutnosťou v medicíne,boli objavené z lásky ? Táto kniha je výnimočná,plná faktov,zaujímavostí a zároveň je náučná. Je to poklad a v mojej knižnici má čestné miesto. V najbližšej dobe si určite zadovážim aj pokračovanie Ríša chirurgov a teším sa na nové medicínske objavy a zážitky. Odporúčam ju každému. Je napísaná naozaj zrozumiteľne,takže sa nemusíte obávať odborných termínov. Je to kvalitné čítanie,ktoré stojí za pozornosť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x