bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kriedou alebo mečom

Vydavateľ: Artis Omnis, s.r.o. (Artis Omnis, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:264
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kriedou alebo mečom

Spoločnosť čelí silnejúcej vlne násilností a šikany v radoch školopovinných detí. Riešenie vidí v zriadení Novej pedagogickej fakulty, ktorej absolventi majú pomocou nových pedagogických metód zabrániť narastajúcim incidentom. Jedným z nich je aj Michael ? nastupuje ako učiteľ do školy kdesi na strednom Slovensku. Kedysi bol sám jej žiakom a zároveň jeden z preživších vražedného besnenia, ktoré sa tam pred rokmi odohralo. Je ozbrojený mečom a nožom, na svojej strane má zákony aj bojový výcvik. Jeho poslaním je nastoliť poriadok a disciplínu, a to za každú cenu... Román pre tínedžerov s prvkami fantastiky poukazuje na problémy súčasného školstva. Autor z vlastnej skúsenosti vie, o čom píše, a vie, ako to napísať, keďže je dlhoročný učiteľ a spisovateľ s osobitým a príťažlivým jazykom.

Detaily o knihe

Názov: Kriedou alebo mečom

Objednávací kód NA660827

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha,ktorá ma prekvapila (Lívia Hukelová, 9.11.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak toto čítanie bol iný masaker ! A v príbehu aj doslova ! Prsty,ruky,dokonca aj jazyk sa odsekávali ako na bežiacom páse. Nejedná sa o žiadny brutálny horor ale o knihu pre mládež,takzvanú YA s prvkami sci-fi a fantasy. Spoločnosť zriadila Novú pedagogickú fakultu,ktorej absolventi majú za úlohu eliminovať šikanu a násilie na školách. Absolventom je aj hlavná postava tohto príbehu - Michael. Zo začiatku sa mi jeho výchovné metódy a osobnosť páčili. Hrdina,ktorý ochráni slabých a aktérom,ktorí robia zo života peklo nevinným, dá príučku na celý život. Čím dlhšie sa ale jeho pôsobenie na pôde školy odohrávalo a príbeh gradoval,tým viac vo mne bublala zlosť a nenávisť voči tejto postave. Kto čítal,dá mi iste zapravdu. Kto nie,musí zistiť sám ako rýchlo sa dá meniť názor na ľudí. Príbeh mal ale aj kladných hrdinov. Spočiatku nevýrazných ale v závere veľmi dôležitých ! Páčila sa mi žiačka Peťa,ktorá našla v sebe odvahu postaviť sa človeku, z ktorého mali všetci strach. Aj keď som sa občas strácala v metasfére, ako postavy z príbehu,kniha sa mi páčila. Myslím si,že autor má skvelú fantáziu,nápady a myšlienky.

Krieda, meč, "oko za oko" (Nikol, 30.10.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Priznavam, ze netusim ako som sa ocitla v stafete s touto knihou. Asi to bolo cielovou skoupinou, do ktorej nepatrim, ale rada citam YA. Neviem ci to bol sok ci zhrozenie co ma zasiahlo pocas citania. Po niekolkych stranach som si musela precitat anotaciu, to sci-fi, horor alebo co vlastne drzim v rukach. Spolocensky extremne zavazna problematika v skolstve, sikana, namierena voci ziakom ci pedagogom. Smutny ale o to realnejsi boj s nou, pristup skolstva, rodicov, nasledky. Pribeh je situovany v blizkej buducnosti spolu s dychberucou fantasy crtou. Moja prva kniha od autora, pise putavo, sklanam klobuk pred jeho stylom. Odrazilo mi dekel. Tato kniha ma nutila citat v totalnej bubline, bola narocna na koncentraciu. Autor chce poukazat na pomaly neunost situacie v sucasnom skolstve a siahol po Biblickom "oko za oko". Zufala situacia si vyziadala zufale riesenie. Nevychovavaj, bud prikladom. Velmi napinavy dej, mna viac zaujala realna cast. Knihu by som neodporucila pre citlive povahy, zato rozhodne rodicom, fakt ponuka co je v popise.

Kriedou alebo mečom (Val, 26.5.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
…škola, šikana, nový pedagóg… Kedysi dávno (no dobre, nie až tak dávno), keď bola táto kniha čerstvou novinkou, mi niekto knihu odporučil, že je zo školského prostredia ako knihy Mareka Zákopčana. Ja, ako Marekov fanúšik (zároveň odporca porovnávania kníh, či autorov) som sa do tejto knižnej štafety prihlásila, netušiac, čo ma na stránkach knihy čaká. Nie som natoľko naivná, aby som si myslela, že pôjde o romantiku, vzhľadom k voľbe obálky. No to, čo som dostala naservírované, by som ani náhodou k Zákopčanovej (zatiaľ) dilógii neprirovnala ani omylom. Už prvá strana bola drastická, a tak som si hovorila, že nič horšie ma už nečaká. Omyl! Nemyslím to v zmysle, že by bol príbeh zlý. Skôr sú tam hororové prvky, ktoré slabým povahám určite neprídu vhod. Mne osobne meč, dýka, pohár ani žhavič problém nerobili. V príbehu som sa začala zadrhávať, keď sme sa ocitli v metasfére, vlnovíroch, Bezčasovi, atd. Sci-fi žáner, aj keď ho nečítam často, mi nerobí problém. V KRIEDOU ALEBO MEČOM mala sci-fi linka veľké opodstatnenie, napriek tomu som s ňou bojovala. Oveľa viac ma bavil reálny svet, na ktorom JANKO GÁLIK začal stavať základy svojho príbehu. Veľmi ma bavila škola, do ktorej sa Michael, ako nový učiteľ, dostal. Riaditeľ, Patrik aj učiteľka Oľhavá, pri ktorých som si nebola na istom, ako sa s novými školskými zákonmi vysporiadajú a ako s nimi budú koexistovať. Ďalej tu bola banda malých tyranov, na ktorých nič neplatilo a šikanovali tých pár šikovných žiakov bažiacich po vedomostiach. Rovnako tak sa mi páčili časti z Michaelovho štúdia, tu už ale bola vložená veľká časť metasféry a jej fungovania…takže najmä vo večerných hodinách to na mňa pôsobilo ako medovkový čaj… Autorovi sa však nedá uprieť fantázia, premyslený dej, gradácia napätia, zabŕdol aj do bojových scén, pohrával sa so psychikou postáv…. Príbeh je bez pochýb originálny, so vždy aktuálnejšou témou šikany, v tomto prípade aj snahou o jej elimináciu, pretože prerástla cez hlavu celej spoločnosti. Jedni ju vítali, druhí, pokoškodení, sa búrili… Či sa šikany podarilo v knihe zbaviť, si už ale musíte prečítať sami. “Rozbehnutý vlak sa nedá zastaviť tým, že mu postavíte do cesty domček z kariet.”

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x