bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Medzi nebom a zemou

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Pôvodný slovenský zločin
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Medzi nebom a zemou

VLADO KOBIELSKY číta z knihy MEDZI NEBOM A ZEMOU:

Každému sa môže stať, že sa stretne s niečím, čomu nechce uveriť alebo čo zo zásady odmieta pochopiť. Podobnou situáciou sa spúšťa sled udalostí, ktorý vedie k ďalšiemu vyšetrovaniu vrchného komisára Ledeckého a jeho kolegov z bratislavského oddelenia vrážd.

Mladá žena využije deň otvorených dverí na Krajskom riaditeľstve policajného zboru v Bratislave a oznámi vraždu. Dávne tajomstvo a mŕtvola ukrytá v cudzom hrobe by mali byť dostatočným dôvodom na zahájenie vyšetrovania. Problém je, že informáciu získala oznamovateľka od poškodenej až po jej smrti a komunikácia so záhrobím nie je práve šálkou kávy žiadneho z detektívov.

Ako sa však ukáže, nie je také dôležité, čomu veria policajti, ale čomu je ochotný uveriť vrah. Ťažkým zranením na to doplatí jediná žena Ledeckého tímu Jana Novotná. Vražda oznamovateľky a ťažké zranenie policajtky sú už viac než reálny dôvod na rozbehnutie pátrania.

Ledeckému sa tak predčasne končí dovolenka a musí sa ujať prípadu plného mystických odkazov a šifier. Objasniť prípad je o to ťažšie, o čo hlbšie siahajú jeho korene do minulosti.

Presvedčí nadriadených, že práve jeho vyšetrovacia verzia je tá správna?

Nová kniha Václava Neuera Medzi nebom a zemou prináša čitateľom ďalší príbeh vrchného inšpektora Ledeckého a jeho kolegov. Autor voľne nadväzuje na svoje predchádzajúce romány Krkavčí súd, Vražda s pridanou hodnotou, Nenapravený omyl, Tiene minulosti, Prekliate dedičstvo, Uplakaná jeseň a Priveľa podozrivých, ktorých hlavnými hrdinami sú členovia bratislavskej mordpaty. Vychádza zo svojich skúseností elitného policajta a z detailnej znalosti policajnej práce a vyšetrovacích postupov.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Medzi nebom a zemou

Objednávací kód NA205838

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Detektívka, ktorá si zaslúži vašu pozornosť (Zuzana Čahojová, 25.2.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
V poslednom čase si užívam tvorbu od slovenských autorov. A musím si zaklopať na drevo, lebo po čom som za posledných pár mesiacov siahla, to bolo vynikajúce. Inak to nie je ani u mojej prvotiny od autora Václava Neuera. Priznám sa, že obálka mi na prvý pohľad nepríde veľmi lákavá ani zaujímavá. Našťastie som sa nenechala odradiť a krimi, ktoré mi autor predostrel, môžem s čistým svedomím odporúčať ďalej. Dej bol napínavý, ale zároveň svižný. Žiadne hluché miesta, zdĺhavé opisy ani dialógy, pri ktorých by ste sa, nedajbože, stihli nudiť. Myslím, že kniha by sa s radosťou dala prečítať na jedno posedenie, lebo keď som sa už do nej pustila, nechcelo sa mi ju ani na chvíľu odložiť. Nájdete tu aj prvky mystéria, niekto by to možno nazval ducharinou. Nemusíte sa báť, vôbec nie je dôležité či na život po smrti alebo existenciu duchov veríte. V príbehu sa stretneme s určitými nadprirodzenými javmi, pri ktorých sa možno na chvíľu zamyslíte, či by predsalen niečo z toho mohla byť pravda. Ale stále budeme svedkami brutálnej chladnokrvnej vraždy, ktorá dá kriminálnej polícii značne zabrať. Príbeh nám odhalí dávno pochované rodinné tajomstvá, chamtivosť a krivdy, ktoré dokážu v človeku dlhé roky živiť smrteľnú nenávisť.

Dobrá detektívka (jj, 28.11.2022) Odpovedať

Slovenskému čitateľovi je blízka aj "obyčajná" atmosféra vyšetrovania zločinu, všetko sa odohráva akoby v našej súčasnosti. Ľudia v príbehu sa chovajú tak, ako v realite, občas je každý trochu podozrivý. Vrah sa dosť dlho skrýva, ak sa objaví, je tmavá noc, alebo je zahalený, ale odhodlaný vraždiť znova. Ani vyšetrovatelia nie sú žiadni supermani, každý má svoje muchy a občas robia aj chyby.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x