bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hotelík na Islande

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 14,44 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,99 €
Ušetríte: 2,55 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hotelík na Islande

Pripravte si voňavý čajík či typické varené islandské víno glogg, zakrúťte sa do teplej deky a zahĺbte sa do príbehu malého útulného hotelíka na Islande. Príbeh z krajiny ľadu a gejzírov vám ukáže, že cesta za pravou láskou je často vydláždená sklamaniami, ale aj to, že šikovný človek i napriek bolestivým zakopnutiam svoje miesto pod slnkom vždy nakoniec nájde.

Ambiciózna Lucy zažije azda tú najzahanbujúcejšiu skúsenosť svojho života, po ktorej ju vyhodia z milovanej práce. Akoby toho nebolo dosť, z jej partnera sa vykľuje poriadny zbabelec. Ocitá sa na dne a jej poslednou šancou je prijať prácu manažérky malého hotelíka Polárna žiara na Islande. Na mieste už na ňu čaká príťažlivý barman Alex, ktorého si možno pamätáte z Cukrárne v Paríži, ale aj kúzelná polárna žiara, mrazivá zima, horúce pramene a ešte horúcejšia láska.

Lucy sa napriek prvotným pochybnostiam do malého útulného hotelíka zamiluje a práca ju čoraz viac baví. Dni jej spríjemňuje aj charizmatický Alex, ktorý však pred Lucy čosi tají. Navyše sa v hotelíku začínajú diať podozrivé veci. Miestni sa tvária, že je to práca škriatkov, no Lucy tuší, že jej chce niekto škodiť. Aby konečne našla pokoj v duši, je odhodlaná rozlúsknuť všetky tajomstvá. Je Alex naozaj ten, za koho sa vydáva? A komu jej príchod tak veľmi leží v žalúdku? Ak si chce Lucy udržať novú prácu, musí o ňu tentoraz poriadne zabojovať. A to isté platí aj v prípade lásky...

Detaily o knihe

Názov: Hotelík na Islande

Originálny názov: The Northern Lights Lodge

Objednávací kód NADBK100080

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Romantika na Islande (Beáta L., 18.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia neodolateľná romantická lahôdka z pera skvelej Julie Caplinovej. Musím povedať, že jej knihy zo série Romantické úteky doslova "žeriem". Opäť skvelý príbeh, v ktorom ma autorka popri romantickej linke zaujala krásnymi opismi Islandskej kultúry a prírodných krás. Vďaka nej som sa ocitla na miestach, kam sa túžim raz pozrieť naživo. Príbeh sa niesol v jej charakteristickom hygge štýle a ja som hneď začala doma vyťahovať deky a sviečky :-) Autorka ako PR riaditeľka sa dlhé roky potulovala po Európe a tieto cesty sa stali pre ňu inšpiráciou na napísanie príbehov tejto úspešnej série. Verím, že ich má v zálohe ešte dosť veľa, pretože každá z jej doterajších kníh je pútavá a zaujímavá.

Fajn pokračovanie, krásny Island (Laura Löbbová, 9.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Hotelík na Islande bol presne to, čo som od autorky očakávala. Napriek tomu, že cukráreň bola trošku slabšia, hotelík bol štandardne dobrý. Tak v prvom rade, milujem prostredie. Neskutočne mi sadlo, že autorka zasadila príbeh práve na Island, ktorý je jedným z mojich cestovateľských snov. Dozvedeli sme o krásnych miestach, prírode, ale aj niečo málo o obyvateľoch Islandu. Samozrejme, že nechýbalo dobré jedlo, tak, ako sme u autorky zvyknutí. A musím povedať, že tentokrát mi veľmi sadli aj postavy. Neboli to síce Sophie a Todd z cukrárne, ktorých mám stále najradšej, ale aj Alex a Lucy boli veľmi sympatickí. A veľmi sa mi páčilo, že sme sa dozvedeli čo to o oboch, aj keď bol príbeh primárne zameraný na Lucy. Lucy ako postava prešla vývinom, ktorý výborne doplnil príbeh. Veľmi som jej držala palce, aby sa mala dobre a dostala sa zo zlých zážitkov. Opäť to bola skvelá oddychovka na dva hlty vhodná aj na jeseň/zimu kvôli chladnejšiemu počasiu. Prečítajte si, za mňa veľmi fajn diel.

Caplinovsky dobré (Kristína Danišová, 8.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha, ktorá sľubuje večerné divadlo v podobe polárnej žiary, mráz, ktorý farbí líca do červena a malých elfov, rozhodnutých škodiť ľuďom. Z Cukrárne v Paríži sa Alex, ktorý kúpil každý zákusok v ponuke pre dievča, ktoré mať nemohol, presunul na Island, aby sa zahral na detektíva. Islandské neplechy so zákazníkom, ktorý sa sťažuje na zlé počasie, akoby si ho mohol kúpiť na objednávku či slečna kučeravá, ktorej vlnu zmáčala voda. Ľadovce, gejzíry, vodopády a ani láska nestačili na to, aby mi nechýbalo pečenie koláčikov. Mihli sa tam škoricové rolky, ale na homára som chuť nemala. Lucy s chladnou hlavou, ktorú jej môžem len závidieť, našla riešenia, ktoré odvrátili katastrofy. Chrbát jej kryli zamestnanci snov, hrdí na svoj pôvod, nehanbiaci sa za svoje telá a otvorení v rozprávaní o intímnostiach. Z malých giest sa rýchlo zrodila láska a ja som si priala, aby prežila ich tajomstvá. O jednom som vedela od začiatku, na odhalenie druhého som si musela počkať. Mojou chybou je, že vždy predpodklám to najhoršie - na druhú stranu, keď môj mozog vytvorí ten najhorší variant, tak knižná skutočnosť nie je až tak zlá. Ja som padanie vlasov u Lucy pripísala hneď rakovine, aj keď žiadna postava od Julie Caplin netrpela chorobou. Čakala som, že to bude ešte viac islandské, hoci sa islandským názvoslovím nešetrilo a výnimočne som nebola týraná ani koláčikmi. Prekvapením boli “záporné postavy”, ktoré potrebovali trpezlivosť a porozumenie a nevhodné správanie v rámci pracovno-právnych vzťahov. Ako vždy, bolo to Caplinovsky dobré a ľahko čitateľné.

Čaro Islandu (Kristína Rydlová, 24.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Hotelík na Islande je štvrtým dielom zo série Romantické úteky. Island ako krajina má pre mňa určité čaro, preto som sa na tento diel veľmi tešila. Autorka ma nesklamala a opäť ma primäla zamilovať sa do ďalšej krajiny. Prostredie bolo veľmi pekne opísané – gejzíry, ľadovce, zasnežená príroda, kľud... dodávalo to celému príbehu veľmi príjemnú atmosféru. Bolo tu použitých aj niekoľko islandských výrazov, ktoré som radšej preskakovala, inak by som si na nich vylámala jazyk. Samotný hotelík na mňa pôsobil útulne, kľudne by som sa v ňom na pár dní ubytovala. Lucy mi bolo ľúto, po zverejnení videa (ktoré podľa mňa nebolo až také hrozné, ale rozumiem tomu, že sa musela cítiť trápne a ublížene) sa jej (takmer) všetci obrátili chrbtom. Ukazovali na ňu prstom, posmievali sa jej, dávali jej nechutné návrhy... jej frajer bol poriadny hlupák, a to sa v príbehu ani osobne neukázal. Video sa šírilo po internete, takže ho videli aj jej potenciálni zamestnávatelia a nikto ju nechcel zamestnať. Všetok stres spôsobil, že nemohla poriadne spávať, mala kruhy pod očami a začali jej vo veľkom vypadávať vlasy. Odísť na Island bolo pre ňu jediným riešením a hoci sa toho na začiatku dosť obávala, čoskoro sa ukázalo, že to pre ňu bolo veľmi dobré rozhodnutie. Musela vyriešiť viacero problémov, ktoré niekto zámerne spôsoboval a vyrovnať sa s bandou otravných ľudí z televízie, ale ukázala sa ako výborná šéfka. Zamestnanci hotela boli veľmi sympatickí a väčšina z nich Lucy pomáhala zo všetkých síl. Miestni majú takú špecifickú povahu, neboja sa otvorene rozprávať aj o intímnych veciach, veria v nadprirodzené veci, všetci sa navzájom poznajú a nemajú problém si podať pomocnú ruku. Alex bol sympaťák už v predchádzajúcej časti, kde som si ho obľúbila, takže som sa veľmi potešila, keď som zistila, že bude súčasťou tejto knihy. Bol pre Lucy veľkou oporou a pomáhal jej aj vtedy, keď mal na veci iný názor. Zároveň mal veľkú zásluhu na tom, že Lucy sa vrátilo stratené sebavedomie. Dbal na to, aby dostatočne oddychovala, spoločne objavovali krásy krajiny a vyskúšali aj trochu dobrodružné veci. Romantická linka bola rozkošná, ako sme už u autorky zvyknutí.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x