bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Menovkyňa

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Séria:Fable (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Menovkyňa

Druhý diel románu Fable s názvom Menovkyňa je strhujúcim rozuzlením príbehu o mladej a neskrotnej dievčine, ktorá si hľadá miesto v drsnom svete kupcov.
Keď sa Fable podarilo dostať loď Marigold spod nadvlády svojho otca, mohla spolu s jej posádkou začať odznova. Ich sloboda však netrvala dlho, pretože sa stali pešiakmi na šachovnici hrdloreza s neslávnou povesťou, Zolu, ktorý zajal Fable na svojej lodi. Fable dokonca zisťuje, že Clove, muž, ktorý ju vychovával a bol blízkym priateľom jej otca, je kormidelníkom na tejto lodi. Aby sa Fable dostala späť do Úžin za Westom, musí pomôcť Zolovi spečatiť partnerstvo s Holanďankou. Táto mocná obchodníčka s drahými kameňmi je však aj niekým iným, než sa zdá. Ako sa Fable postupne ponára do sveta plného zrád a klamstiev, zisťuje, že tajomstvá, ktoré si jej matka vzala do hrobu, teraz ohrozujú tých, na ktorých jej záleží. Ak ich má zachrániť, musí riskovať všetko – vrátane mladíka, ktorého ľúbi, a domova, ktorý konečne našla. Jej jediným východiskom je použiť svoje schopnosti a mágiu na nájdenie polnočného kameňa – legendárneho drahokamu, ktorý možno ani neexistuje.

Detaily o knihe

Názov: Menovkyňa

Originálny názov: Namesake

Objednávací kód NA644808

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mon Dí Bellini (Monika Geciová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Menovkyňa - Adrienne Young Príbeh Fable a Westa je tak čarovný, že nechcete, aby skončil. Prírastli mi k srdcu svojou vnútornou silou, húževnatosťou a láskou, ktorá podpáli aj rozbúrené more. V diele Menovkyňa sme sa dočkali viac zariekavania drahých kameňov. Šepot a súkromný rozhovor Fable s jej mamou, lebo tí, ktorých milujeme, dokážeme vnímať v každom mieste a predmete. Tajný plán Zolu, ktorý uniesol Fable ju opäť privádza na Jeval odkiaľ ušla. Navyše sa opätovne stretáva aj s Koyom, pred ktorým utekala a musí sama viesť skupinu hľadačov, ktorí ju nemajú v láske. Totožnosť Holanďanky ma neprekvapila, lebo som mala tušenie, kto to je. Jej konanie je prefíkané a za každou dohodou je pasca, z ktorej sa nedá vymotať. Oceňujem však dynamiku a uzly dejovej línie. V knihe je veľmi pekne vykreslený vzťah Fable a Westa. Vo svete, kde je každá informácia vyvážená cenou zlata, je odhalenie citov ortieľ smrti. Aj napriek tomu je West tak odhodlaný uchrániť Fable, že ma to rozplakalo. Rovnako vzťah otec a dcéra je neuveriteľne silný, aj keď to pôsobí ako sebectvo zo strany Svätca. Byť námorníkom nie je posledná možnosť, alebo núdza. Je to rozhodnutie slobodu v sebe nikdy nespútať. @vydavatelstvo_motyl Ľudia, aby som nezabudla, na obálke nájdete aj krásny obrázok polnočného kameňa. (pozri hranu knihy

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x