bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Moje vražedné vnútorné dieťa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Moje vražedné vnútorné dieťa

ALFRÉD SWAN číta z knihy MOJE VRAŽEDNÉ VNÚTORNÉ DIEŤA:

Druhý diel mafiánskeho krimi je ešte sústredenejší na vraždu než predtým

Björn Diemel si polepšil a za všetko vďačí kurzu sústredenosti. Niekdajší „diablov“ advokát má konečne viac času na dcéru a aj jeho hádky s manželkou prebiehajú akosi láskavejšie. Nečudo, keď sa človek stane vodcom nie jedného, ale hneď dvoch mafiánskych klanov, predpokladá sa, že má istý nadhľad. Hoci z prchkého Dragana neostalo veľa na spomínanie a ani s druhým uväzneným bosom to nevyzerá ružovo, Björn stále nie je spokojný. Prečo si nedokáže užívať nadobudnutú slobodu a moc? Nervy má neustále na prasknutie a k tomu to ustavičné vraždenie...

Mafiánsky chlebíček je tvrdý ako päsť s boxerom a aby sa Björn stotožnil s novou profesiou, potrebuje pomoc. Jeho mentálny kouč Joshka Breitner vie ako na to. Vďaka príručke Vnútorné vymodlené dieťa Björn zisťuje, že všetky jeho súčasné problémy pramenia v detstve. A že ak chce prijať samého seba, musí najskôr prijať potreby svojho vnútorného dieťaťa. Má však na to dosť odvahy?

Z nemeckého originálu Das Kind in mir will achtsam morden (Wilhelm Heyne Verlag, München, 2020) preložila Svetlana Žuchová.

Detaily o knihe

Názov: Moje vražedné vnútorné dieťa

Originálny názov: Das Kind in mir will achtsam morden

Objednávací kód NA205624

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nesklamala, pecka ako Sústreď sa na vraždu (Michaela Zamari, 31.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Budem vražedne úprimná, po vysokej latke, akú si u mňa autor nastavil so svojím debutom Sústreď sa na vraždu, som si pri prvej kapitole hovorila - oukej, je to skvelé, ako som očakávala, ale zrejme to prvý diel nepokorí. No keď sa hlavný hrdina a rozprávač príbehu pasoval do úlohy dvojnásobného otca, lebo okrem svojej rozkošnej dcéry mal zrazu na starosť aj svoje vnútorné dieťa, proste mi odpálilo dekel. Jednotku možno nepokoril, zato ju kvalitne dorovnal a mňa odrovnal. Odrovnal najmä s dôvtipnými, sarkastickými, nenormálne inteligentnými a vecnými poznámkami v štýle - „Nemohol som sledovať neprítomného čašníka a zároveň nevidieť veci, ktoré ostatní videli. Robiť viac vecí naraz som si vďaka sústredenosti odvykol.“ či „Nikdy som celkom nechápal, či má byť demonštratívne predvádzanie všetkého, čo si človek môže požičať, prejavom bohatstva alebo chudoby.“ alebo „Neschopnosť zachrániť svoju postavu jej však nebránila, aby chcela zachrániť celý svet okolo svojej postavy.“ Jeho humor je zraňujúci. Môže výrazne poškodiť vašu bránicu a vy sa tomu neubránite, pretože ten jeho „nad vecou“ životný štýl vás dostane. „Preto som tak vybuchol?“ „To ste neboli vy.“ „Kto teda?“ „Vaše vnútorné dieťa.“ V tom okamihu som sa prvýkrát v živote dozvedel o svojom vnútornom dieťati. Čochvíľa mi to malo zmeniť život. V tomto diele sa hlavný hrdina, ktorý už skrátka nechce vraždiť a aj tie prvé vraždy boli iba výsledkom nepriaznivých okolností a nie žiadnym plánom, vracia k svojmu mentálnemu koučovi. Každá kapitola je tak opäť uvedená s nejakou myšlienkou, úryvkom z príručky. Mne osobne sa páči štýl, akým je príbeh vyrozprávaný, zápletky, do ktorých autor dokázal vniesť toľko čierneho humoru, že ho aj tak bolo málo a ja chcem viac, zakomponoval tam aj aktuálne problémy sveta a bežné problémy rodiča či manžela. A neplánovaného kriminálnika. Poprosila by som si takúto knihu aspoň jednu do mesiaca, keby sa dalo. Vopred ďakujem. Zatiaľ vám odporúčam vyhradiť si na tohto autora čas, lebo ak aj nie ste fanúšikom čierneho humoru, táto dávka môže byť fatálna a stanete sa závislákmi. P. S. Ak raz odbočím od romantiky ku krimi, tak to bude vďaka veľkej inšpirácii v podobe tvorby tohto famózneho autora.

Neurazila, ale ani nenadchla (Zuzana Čahojová, 31.1.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Moje vnútorné vražedné dieťa je pokračovanie veľmi dobre hodnoteného titulu Sústreď sa na vraždu. Ten som síce nečítala, ale myslím, že to ani nevadilo, lebo autorka vysvetľovala situácie z minulosti za pochodu, takže mi predošlý dej pre lepšie pochopenie nechýbal. Do čítania som sa púšťala s veľkým nadšením. Celá zápletka je rozhodne nevšedná a neokukaná. Björn má svoj život poriadne domotaný. S manželkou žijú v odlúčení, stredavo sa starajú o dcérku Emily. V tejto oblasti to má Björn celkom jednoduché, lebo žije priamo v dome, kam chodí Emily do škôlky. Tu sa však jednoduchosť jeho života končí, lebo prichádzajú na scénu mafiáni, vydierači, hrozba polície a dlhoročného väzenia a v neposlednom rade škôlkarské mamičky posadnuté životným prostredím. S komplikovanými situáciami mu pomáha jeho vnútorné dieťa, ktorého nápady sú občas katastrofálne a občas mu, doslova, zachránia život. Po dočítaní knihy som ostala trochu v rozpakoch. Niektoré časti sa mi totiž čítali veľmi dobre, aj som sa občas zasmiala. Avšak miestami som sa vyslovene nudila a pasáže s vnutorným dieťaťom mi prišli až otravné. A to mám rada čierny humor aj sarkastické poznámky, ale tu mi celá tá kombinácia akosi nesadla. Niektoré situácie boli až príliš pritiahnuté za vlasy, tým pádom aj dej bol pre mňa ťažko uveriteľný. Nehovorím, že kniha bola zlá, to určite nie. Niekoho určite kombinácia krimi zápletky so sarkastickým, čiernym humorom osloví. Pre mňa to však bol taký priemer, na dej si pravdepodobne o pár týždňov už nespomeniem.

Pokračovanie Sústreď sa na vraždu (Veronika Posová, 25.12.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvej knihe, Sústreď sa na vraždu, sme sa naučili aktívne sústrediť a nenechať sa pri tom rozptyľovať ani občasnými vraždami, a tak sa plne sústredení môžeme vydať s Björnom, do ďalšieho kurzu. Kto by to bol povedal, že príčinou na návštevu kurzu sa tentokrát stane obyčajný trhanec, lovecká saláma a limonáda. Znovu tak sedíme u terapeuta, ktorý po počiatočnom rozhovore odhalí príčinu - vnútorné dieťa, ktoré stále trpí nenaplnenými túžbami. Björnovi tak neostáva nič iné, len začať naslúchať svojmu dobitému vnútornému dieťaťu, plniť jeho dávno zabudnuté túžby, naprávať rodičovské krivdy, no bohužiaľ, občas poslúchať aj jeho vražedné úmysly. Podstata knihy mi zo začiatku prišla rovnaká, ako tá predchádzajúca- opäť terapia, opäť motivačné vsuvky, Björn je opäť v problémoch, čo mohlo spomaľovať začiatok príbehu. No tentokrát na riešenia problémov nebol Björn sám, ale radilo mu vnútorné dieťa. Potom sa to však všetko začalo zamotávať a mňa príbeh pohlcoval stále viac. Krutého zabíjania bolo naoko menej, za to bolo oveľa viac vŕtania sa v možných detských traumách, rodičovských zlyhaniach, a aj dospeláckych problémov celého sveta. Páčilo sa mi, ako autor do príbehu vložil aj aktuálne témy, ale podal ich ironickou formou, kedy sa môžeme zamyslieť nad tým, či to občas nepreháňame s našim aktivizmom a naše riešenia nie sú občas kontraproduktívne. Takto sa dotkol hlavne klimatickej krízy. Vysvetlil aj to, čo si aj dnes veľa ľudí mýli, a to, že byť detský a detinský je veľký rozdiel. Čo sa týka štýlu písania autora, veľa sa nezmenilo, krátke kapitoly zaručujú plynulosť čítania. Sama som však zvedavá, kam autor príbeh nasmeruje v ďalších častiach. Čo sa týka psychlogickej a motivačnej časti, táto téma je bezodnou studnicou, ale neviem do akej miery sa dá ešte pracovať s mafiánskou témou a pozadím, aké má naša postava vytvorené už od prvej knihy. V každom prípade, zatiaľ ma to veľmi baví, a aj táto časť ma zaujala. Kombinácia motivačnej knihy so sarkastickým krimi na mňa funguje. Knihe dávam 4,5 /5.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ukázalo sa, že práca s vnútorným dieťaťom je pre mňa tým najlepším spôsobom, ako čeliť príčinám problémov, ktorých dôsledky som deň čo deň zmierňoval pomocou sústredenosti.
Keď som bol malý, nejestvovala ešte ani „Siri“, ani „Alexa“. Tým ľuďom, ktorí doma zapínali a vypínali svetlo, obsluhovali stereo a aj na tú najjednoduchšiu otázku poskytli nesprávnu odpoveď, sa hovorilo „mama“ a „oco“. Práve oni teda nesú zodpovednosť za všetko, čo sa v mojom detstve zbabralo.
Kým som s týmto poznatkom na pamäti vinil rodičov zo svojich manželských problémov, obáv z budúcnosti, všeobecnej podráždenosti a z niekoľkých spáchaných vrážd, bolo všetko v poriadku.
Otcom svojho vnútorného dieťaťa som sa stal až v štyridsiatich troch rokoch, lebo som sa bez ochrany pohádal s manželkou, s ktorou už dávno nežijeme spolu. Katharina odjakživa dokázala riešiť problémy veľmi efektívne. Zodpovednosť za riešenie jej problémov niesol vždy ten, bez ktorého by tieto problémy neboli vznikli. Za ochranu pred hádkami som v našom ku koncu sa chýliacom manželstve niesol teda zodpovednosť ja.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x