bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čo sme robili v posteli

Vydavateľ: mamaš (mamaš)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:232
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 9,90 € (vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čo sme robili v posteli

Nazrite pod perinu fascinujúcich dejín postele. V tejto pútavej knihe sa Brian Fagan a Nadia Durrani venujú nekonečne rozmanitej úlohe postele v dejinách ľudstva. Posteľ bola miestom, kde sa nielen spalo, ale aj umieralo, milovalo, rodilo, rozprávali sa príbehy a konali spoločenské aktivity. Kto robil čo, s kým, prečo a ako sa v závislosti od doby a miesta neuveriteľne líšilo.

Ľudovít XIV. vládol Francúzsku z postele. Winston Churchill riadil počas druhej svetovej Britániu z tej svojej. Pocestní si bežne líhali spať s úplne cudzími ľuďmi a v mnohých domácnostiach sa o postele delili celé rodiny. Postele boli drahocenné a často boli vystavované na obdiv – Tutanchamóna pochovali na zlatej posteli a bohatí Gréci odchádzali do podsvetia na honosných ležadlách.

Posteľ sa na súkromné, skryté miesto zmenila až v modernej dobe a na jej bohatú spoločenskú históriu sa do veľkej miery zabudlo.

Detaily o knihe

Názov: Čo sme robili v posteli

Objednávací kód NADBK96236

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pre fanúšikov histórie (Martina, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
V posteli sa dejú a aj diali rôzne veci. Určite vám ako prvý napadne spánok, možno sex, narodenie, ale aj vytúžená smrť v pohodlí vlastnej postele. Dnes je pre nás spálňa niečím intímnym, je to pre nás osobný priestor, ktorý patrí iba nám a cudzie oko ju málokedy zahliadne. Ale nie vždy to tak bolo. Z postele sa vládlo, konali sa tam dôležité stretnutia, spalo sa pokope, pocit osamelého kľudu vôbec nebol taký samozrejmý, ako to býva dnes. Postele, ako aj ľudstvo, si mnohým prešli a ich históriu vám načrtne táto knižôčka, ktorá mi ponúkla mnoho zaujímavé, niekedy bizarného, ale o to viac fascinujúceho. Ak sa bojíte dlhých, nudných faktov a opisov, tak tieto obavy môžte rovno zahodiť. Kniha je písaná pútavo, je rozdelená do rôznych kapitol, ktoré sa, napríklad, zaoberajú smrťou, pôrodom a pod. Niektoré miesta sú obohatené fotografiami, za čo má kniha u mňa veľké plus. Veľakrát som sa zasmiala, ako napríklad, keď si muži namiesto mäkkého vankúša dávali pod hlavu poleno (vankúš=málo mužský), zastavil rozum - svedomitý čínsky muž dával svojej žene zjesť rozdrvené nechty, alebo spálené chlpy svojho ohanbia, pretože to zabezpečovalo zdravý pôrod (chúďa žena, bude mať tramu z pôrodu a ešte si musí prejsť týmto ), ale hlavne som sa mnoho vecí dozvedela. História ma nikdy neprestane udivovať

Skvelé (Monika Karolová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Postele v našich spálňach sú bezpochyby tou najintímnejšou zónou, ktorú v našich domovoch máme. Nedelime sa o ne, sú len naše a sú akousi zárukou či vidinou relaxu a pokoja na konci dňa. No nebolo tomu vždy tak. A keď ste zvedaví, čo vsetko sa dialo v spálňach a posteliach ešte predtým, ale aj po tom, ako sa stali synonymom súkromia, určite neprehliadnite knihu Čo sme robili v posteli. . Ako už názov napovedá, táto publikácia sa dotýka viacerých tém, ktoré sú úzko späté s posteľou. Dozviete sa rôzne zaujímavosti o spaní, o snoch, o sexe, o pôrodoch, aj o smrti a o praktikách, ktoré boli príznačné pre tú, ktorú dobu a spoločenskú vrstvu. Mapuje veľmi ďalekú minulosť, keď "posteľ" predstavovalo lístim vystlané malé, no bezpečné miestočko na konári stromu, ale aj súčasnosť a tie najmodernejšie postele, ku ktorým neodmysliteľne patrí USB port, či Wi-fi pripojenie. Kniha obsahuje množstvo informácií a pikošiek, ktoré ste ešte zaručene nepočuli. Niektoré vás rozrehocú, niektoré vás pripravia o reč, nad niektorými budete zalamovať rukami a pýtať sa samých seba, ako toto mohol niekto urobiť, či tolerovať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x