bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Víťazi

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Hokejová trilógia
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:696
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Víťazi

Vyvrcholenie príbehu malého mesta s veľkými snami z románov Medveďovce a My verzus vy

Prešli dva roky od tragických udalostí, na ktoré nikto nechce spomínať. Každý sa snaží posunúť v živote ďalej, ale minulosť sa niekedy vracia ako bumerang.
Do malého mestečka uprostred severských lesov vtrhne veterná smršť. Trvá iba jedinú noc, ale jej dôsledky zmenia životy miestnych obyvateľov nepredvídateľným spôsobom.
Kohosi pochovajú. Ktosi, kto bol dlho preč, je na ceste domov. Niekto sa zaľúbi, niekto sníva o NHL a niekto zase o pomste. Ktosi sa spolieha na najlepšiu priateľku, ktosi sa usiluje zachrániť manželstvo, ďalší sa pokúša ochrániť svoje deti. Niekto nenávidí, niekto sa pobije alebo vezme pušku a vyberie sa na štadión. Nie všetko, o čo ľudia bojujú, prežije, a nie všetci milovaní zostarnú.
Takže čo vlastne znamená rodina? A čo hokejový klub? Alebo spoločenstvo? Je to súhrn našich rozhodnutí a toho, čo sme ochotní obetovať na ich ochranu.
Nič?
Všetko.

Kniha Fredrika Backmana Víťazi je záverečným dielom trilógie tvorenej románmi Medveďovce (IKAR, 2018) a My verzus vy (IKAR, 2018). Je to príbeh o dvoch malých mestách hlboko v severských lesoch, ktoré rozdeľuje a spája nielen láska k hokeju.

Zo švédskeho originálu Vinnarna (Bokf?rlaget Forum, Stockholm 2021) preložila Mária Bratová.

Detaily o knihe

Názov: Víťazi

Originálny názov: Vinnarna

Objednávací kód NA205535

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Majstrovské zakončenie série (Zuzana Čahojová, 2.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
S Víťazmi sa vraciame na známe miesta dva roky po posledných smutno horkých udalostiach. Dve večne súperiace mestečká zasiahne prírodná katastrofa. Podobné nešťastia väčšinou ľudí spoja, avšak dlhoročná rivalita medzi Medveďovcami a Zubrovkou má príliš hlboké korene. A vždy sa nájdu udalosti, v ktorých sa treba porovnávať a hľadať víťaza. Veľmi som sa tešila, že sa môžem vrátiť medzi moje obľúbené postavy. Tínedžeri vyrástli, dospeli a možno už zistili ako naložiť so svojim životom. Dva roky sú predsalen dosť dlhá doba. A možno je to naopak príliš krátky čas na to, aby sa človek skutočne zmenil. Oproti predošlým dvom častiam bolo v tejto knihe priveľa politiky a rôznych mocenských machinácii. Dokonca som občas preskakovala niektoré strany, čo ma vôbec netešilo. Navyše mám pocit, že to celkovému príbehu nepridalo žiadnu hodnotu a nič by sa nebolo stalo, kedy autor od korupčných častí upustil. Ale viete čo? Backman a jeho príbehy sú pre mňa jednoducho láska. Preto mu viem odpustiť aj tie nezáživné časti. Lebo má ten zvláštny dar vtiahnuť vás do príbehu, pohrať sa s vašimi emóciami, učičíkať vás príjemnou atmosférou, aby vám na konci vytrhol srdce, pošliapal ho a pekne ho vrátil naspäť. Celý čas totiž naznačoval, čo sa asi stane a ja som svojim inštinktom jednoducho odmietala veriť. Ale na konci, som si aj napriek veľkému slzavému údoliu uvedomila, že všetko skončilo presne tak ako malo. Lebo život nie je čierno-biely. Nie je ani šedý. Je plný rôznych farieb, odtieňov, odleskov a ľudí, v ktorých sa vždy skrýva aspoň malý kúsok dobra. A vám, opäť raz, ostane veľký úsmev na tvári.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Hokej aj život totiž spája spoločný problém: jednoduché okamihy sú v nich veľmi zriedkavé. A všetko ostatné je boj. Tento príbeh sa nezačína dnes, odvíja sa už dva roky, od chvíle, keď sa odtiaľto odsťahovala Maya Anderssonová. Opustila Medveďovce a cez Zubrovku zamierila na juh. Tieto dve horské obce ležia tak blízko pri sebe a tak ďaleko od všetkých ostatných, že jej odchod pripomínal emigráciu. Jedného dňa bude Maya spievať o tom, že ľudia, ktorí žijú v blízkosti divokej prírody, majú asi bližšie k divočine vo svojom vnútri, čo je zároveň preháňanie aj bagatelizovanie, takmer ako všetko, čo sa o nás hovorí. Ak by ste zavítali do našich končín, zablúdili do krčmy Kožuch a vyhli sa zauchu, hoci by ste mali dostatok drzosti opýtať sa Ramony, koľko má rokov, prípadne ju požiadali o kúsok citróna do nápoja, možno by vám spoza barového pultu prezradila čosi dôležité: „Tu v lesoch sú ľudia od seba závislí väčšmi než vo veľkomestách. Tu sú ľudia prepojení, či sa im to páči, alebo nie, tak silno, že ak sa na jednom konci mestečka niekto priveľmi prehadzuje zo sna, na druhom konci sa niekomu vyhrnie nočná košeľa.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x