bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Druhá tvár

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 6,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 6,84 € (vrátane DPH)
Bežná cena:7,95 €
Ušetríte: 1,11 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Druhá tvár

Violet je vytúžené dieťa mladého manželského páru. Blythe túži byť láskavou a milujúcou matkou, ktorá jej samej celý život tak veľmi chýbala. No len čo jej vložia novorodené dieťatko do náručia, zmocní sa jej pocit, že niečo nie je v poriadku. Čím je dievčatko väčšie, tým viac v matke narastá strach pred malou Violet a jej nepriateľským správaním, ktoré si nevie vysvetliť. Žeby si to všetko len nahovárala, alebo je dievčatko naozaj prefíkané a zlé? Manžel Fox dcérku z celého srdca ľúbi, preto pozoruje svoju ženu s rastúcou nedôverou. Zdá sa mu, že sa o dieťa málo zaujíma a nedostatočne stará. Jedného dňa však na celú rodinu doľahne obrovské nešťastie – a Blythe sa musí postaviť pravde zoči-voči.
Kniha rozpráva o nezávideniahodnej situácii mladej matky – Blythe túži bezvýhradne milovať svoje dieťa, ale dennodenne prežíva nevysvetliteľný strach a pochybnosti, či ako matka nezlyhala. Román Druhá tvár prináša napínavý príbeh o osudových rodinných putách, o obsesiách, ktoré sa nás môžu zmocniť v krajných životných situáciách, keď už nedokážeme rozlišovať medzi pravdou a podozrievavosťou, a o krehkosti ľudského šťastia. Prenikavý a hlboko pôsobivý román je napísaný brilantným štýlom, veľmi presvedčivo a vierohodne.
................................
Napínavá psychologická dráma o žene, pre ktorú sa materstvo stalo nočnou morou.
................................
Ashley Audrainová pôsobila ako vedúca propagačného oddelenia vo vydavateľstve Penguin Books Canada. Žije v Toronte, kde spolu so svojím partnerom vychováva dve malé deti.
Druhá tvár je jej debutový román, ktorý zaznamenal obrovský úspech v USA aj v Kanade a vyšiel v tridsiatich štyroch krajinách. Svoj román nazvala „psychologickou drámou z pohľadu materstva“ a rozoberá v ňom rodinné vzťahy, manželstvo, rodičovstvo a skryté obavy čerstvej mamičky, ktorá zisťuje, že materstvo nie je také, ako si predstavovala, skôr naopak, napĺňa všetky jej obavy.
Autorka je presvedčená, že každá generácia odovzdáva rodinnú históriu zapísanú v génoch ďalej. Matka dcére. Dobré i zlé. Nevyberáme si, čo zdedíme. Nerozhodujeme o tom, kým sme. Občas sme ako anjeli. A občas ako netvori...
................................
„Celý čas, čo som knihu čítala, som bola ako na ihlách. Nedajte si ju ujsť.“

Detaily o knihe

Názov: Druhá tvár

Objednávací kód NA636937

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

výborné! (Klaudia Čechová, 7.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Počiatočný chaos z postáv a deja sa zmenil na psychologický triler pri ktorom som so zatajeným dychom hltala stranu za stranou. Kniha bola podaná skvelým spôsobom, občas som mala pocit že čítam denník hlavnej hrdinky - a to ma do príbehu neskutočne vcuclo. Prežívala som s Blythe všetky emócie a verte mi, to bola jazda. Nie je to typická kniha spojená s materstvom a šťastným manželstvom. Ukazuje nám aj opačnú stranu, aké je to byť matkou, ak ste na túto novú rolu v živote neboli či nechceli byť pripravení. Čítať myšlienky Blythe, ktoré venovala dcére Violet boli ťažké, ale čítať o Samovi bolo ešte horšie a bolestivejšie. Tento príbeh je napísaný dokonalo. Je pútavý, dej sa stále stupňuje a vy chcete vedieť pravdu, ako to vlastne celé bolo. Záver mi len potvrdil moje domnienky ktoré mi celou knihou vírili hlavou. Kniha sa vyšplhala v mojom rebríčku veľmi vysoko, takže si dovolím povedať že to bola jedna z najlepších kníh akú som kedy prečítala.Verím, že autorka už pre nás chystá ďalší príbeh, ktorý si určite nenechám ujsť!

Desivé čítanie (Tatiana, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spočiatku som mala trocha chaos v postavách a to aj napriek tomu, že ich v knihe zas tak veľa nebolo. Dôvod bol ten, že autorka príbeh Blythe dotvárala aj výjavmi zo života jej matky Cecílie a jej starej matky Etty. Autorka sa rozhodla vyrozprávať príbeh celkom originálnym spôsobom. Rozprávačom bola Blythe a celý čas som mala dojem, že čítam jej spoveď či priam očistu jej vnútra a všetkých jej obáv, myšlienok i snov... Všetky tieto slová boli venované jej exmanželovi Foxovi a boli naliehavé, desivé a bolestivé. Je možné, aby sa absencia materinského inštinktu a lásky dedila z pokolenia na pokolenie?  Blythe mala celú dobu veľmi zvláštny pocit z toho, že sa stala matkou. Nevychutnávala si materstvo tak, ako väčšina žien v jej okolí. K svojej dcére mala od narodenia veľmi rezervovaný vzťah a jej myseľ nahlodávali pochybnosti. Pochybnosti, ktoré ju umárali. Pochybnosti, s ktorými sa postupne snažila zveriť aj svojmu manželovi. Tieto pochybnosti však nemali pochopenie a ich intenzita sa rokmi nabaľovala ako snehová guľa. Aj ja som spočiatku uvažovala, kde sa stala chyba a či hlavná hrdinka trpí paranojou alebo sú jej strachy ozaj oprávnené.  Moje počiatočné obavy spľasli. Príbeh ma strhol tak, že som knihu prečítala ozaj rýchlo a prichytila som sa, že nad ňou premýšľam aj cestou do práce, kedy som ju musela odložiť. Kniha vám nedá pokoja dokým ju nedočítate a dokým celý tento zvláštny príbeh nevygraduje. Postupne sa bude odkrývať viac a viac... Nezasiahli ma len myšlienkové pochody hlavnej hrdinky týkajúce sa jej vzťahu k jej dcére Violet. Rovnako úderné a až priam desivo pichľavé boli aj jej vyznania k manželovi Foxovi. Práve tieto pasáže mi zlomili srdce a doslova som ich prežívala s Blythe a cítila som jej bolesť a možno i hnev a sklamanie... Miestami mala moje pochopenie, lebo som mala pocit, že dostala na papier aj to, čo som si v trochu inej miere odžila aj ja. Odlúčenie a pocit prázdnoty popísala celkom hodnoverne... Mrazilo ma, desivá atmosféra a postupné rozuzľovanie a skladanie príbehu, ktorého počiatky siahali až do roku 1945 ma doslova prilepili ku knihe. Mozog mi šrotoval, nechápal a aj kričal, zároveň aj chápal a rešpektoval... Aj keď matkou nie som a možno tým pádom nechápem úplne všetko, čo materstvo prinesie a i vezme, tak som Blythe nechcela súdiť... A možno práve aj to mi umožňilo pozrieť sa na tento príbeh inou optikou... Neodsúdiť, ale pokúsiť sa pochopiť a hlavne, dať všetkému čas... Knihu hodnotím na 5/5*. Posledná veta knihy ma úplne vydesila a postavila mi všetky chlpy do pozoru... Rozhodne stojí za povšimnutie a prečítanie. 

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x