bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prichádza dáma

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prichádza dáma

Niektoré sľuby je ťažké dodržať.

Rafe Audley má na svojho otca vojvodu z Bentley ťažké srdce. Nedokáže mu odpustiť, že sa celé roky nezaujímal o vlastné deti, a zaprisahá sa, že nikdy nebude ako on. Keď sa vojvoda nakoniec objaví a tvrdí, že chce napraviť svoje zlyhania, zdá sa, že prišiel neskoro. Jediné, na čom Rafovi skutočne záleží, sú jeho traja mladší súrodenci a ochrana ľudí z baníckej komunity, kde žijú. Vojvodovi právnici ani šikovní vyjednávači nedokážu Rafa presvedčiť, aby sa pripojil k anglickej smotánke. Až kým vojvoda nepošle jednu odhodlanú a odvážnu mladú dámu.
Pre Edwinu Dalrymplovú nie je nijaký oriešok pritvrdý. Ako učiteľka etikety má za sebou už veľa skúseností a nikdy nezlyhala. Pod jej vedením sa aj z tej najobyčajnejšej sivej myšky stane dáma, ktorú možno uviesť do vyššej spoločnosti. Skrotiť vojvodovho nelegitímneho syna a vytesať z neho reprezentatívneho džentlmena bude určite hračka! Navyše si tým významne zlepší reputáciu. Jediné, čo musí urobiť, je prinútiť spurného Rafa, aby ju počúval a nechal sa ňou viesť.
Táto snaha húževnatej učiteľky a dominantnosť jej tvrdohlavého žiaka sa čoskoro zmení na súboj vôlí. Ani jeden však nedokáže ignorovať vzájomnú príťažlivosť. A tak ich čaká nová, dôležitejšia lekcia. Dokážu prekonať vlastnú rozdielnosť a nechať sa viesť srdcom?

Z anglického originálu Along Came a Lady (A JOVE BOOK, BERKLEY, an imprint of Penguin Random House LLC, 2021 USA) preložila Miriam Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Prichádza dáma

Originálny názov: Along Came a Lady

Objednávací kód NA205524

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemná historická romanca (Kristína Rydlová, 12.2.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Prichádza dáma bola príjemná romantická oddychovka, ktorá sa mi čítala ľahko a rýchlo. Mám rada historické romance v štýle "od nepriateľstvá k láske", takže v tomto smere mi kniha sadla. Edwina Dalrymplová je učiteľkou etikety, ktorá pripravuje mladé dámy na vstup do spoločnosti. Väčšinou pracuje pre strednú vrstvu, ale teraz sa jej konečne splnil veľký sen - najali si ju vojvoda s vojvodkyňou. Je jej jasné, že táto práca by jej mohla pomôcť vypracovať sa na vyššie priečky, preto hneď súhlasí. Má to však jeden háčik - jej novým žiakom má byť muž, vojvodov dospelý nemanželský syn, ktorý s ním nechce mať nič spoločné a odmieta prijať titul, ktorý mu prináleží. Podarí sa ho Edwine presvedčiť a priviesť do Londýna? Edwina bola ten typ človeka, ktorý si po chvíli dokázal získať priazeň každého naokolo. Najskôr na mňa pôsobila ako rozmaznaná mestská panička, ktorá nad všetkým ohŕňa nos, no neskôr sa ukázalo, že sa v nej skrýva omnoho viac. Trochu mi na nej vadilo, že miestami dosť "tlačila na pílu" a nepočúvala, čo jej ostatní hovoria a priznávam, že som si k nej hľadala cestu dlhšie, ale postupne si dokázala získať moje sympatie. Vo svojom živote to nemala jednoduché, musela naozaj tvrdo pracovať, aby sa dokázala uživiť a nemala nikoho, na koho by sa v prípade potreby mohla obrátiť. Ani Rafe nemal na ružiach ustlané. Pri narodení najmladšej sestry im zomrela mama, a tak musel predčasne dospieť, aby sa postaral o troch mladších súrodencov. Už od detstva pracoval v baniach, kde sa postupne dokázal vypracovať na vedúcu pozíciu. Na otca mal ťažké srdce, pretože sa nikdy verejne nepriznal k nim, ani k ich matke, preto s ním odmietal akýkoľvek kontakt. Navonok pôsobil ako "drsňák", ktorého sa všetci báli, no vo vnútri to bol dobrosrdečný a starostlivý muž, ktorý by pre svojich blízkych urobil prvé i posledné. Bol dosť tvrdohlavý, ale časom zistil, že niektoré veci nemusia byť také zle, ako si ich predstavoval. Romantická linka sa mi páčila, Edwina a Rafe po sebe často "štekali" a väčšina ich stretnutí skončila hádkou, no zároveň ich to k sebe nesmierne priťahovalo. Pôvodne mala Edwina naučiť Rafa slušným spôsobom, no postupne sa ukázalo, že aj on priučil mnohým veciam ju, predovšetkým vedieť sa postaviť sama za seba a nepodceňovať sa. Už od začiatku sa o ňu pekne staral. Za seba môžem povedať, že to rozhodne bola jedna z tých lepších historických romancií. Budem rada, keď sa dočkáme aj prekladu príbehu o Rafeho sestre.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x