bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Šesť príbehov

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:232
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 11,75 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,03 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,99 €
Ušetríte: 1,96 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Šesť príbehov

Prvý diel bestsellerovej série, písanej ako prepis podcastu.
Jedno telo, šesť príbehov. Ktorý z nich je pravdivý?
Online žurnalista Scott King vyšetruje záhadnú smrť tínedžera spred dvadsiatich rokov a pripravuje podcast, v ktorom vedie rozhovory so šiestimi účastníkmi osudného výletu na Scarclawskú pahorkatinu. Predstavuje poslucháčom šesť rozličných uhlov pohľadu na tragickú udalosť. Mrazivý, nepredvídateľný príbeh so strhujúcim zvratom v závere.

Detaily o knihe

Názov: Šesť príbehov

Originálny názov: Six Stories

Objednávací kód NA634902

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

originálne spracovanie (Laura Löbbová, 26.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha je rozhodne niečo nové v žánri trilerov a mňa si určite získala. Je písaná v štýle prepisu podcastov, nahrávok z vypočúvania a komentárov autora podcastov. Podcastov je šesť, so šiestimi rôznymi ľudmi a ich rôznymi pohľadmi na tragickú udalosť, ktorá sa odohrala pred 20 rokmi. Mne tento štýl veľmi sadol, bála som sa, že to bude chaos, ale autorovi sa podarilo to podať tak, že to do seba zapadlo a dávalo zmysel. Prekvapilo ma, že aj keď kniha nebola plná opisov, keďže išlo väčšinou o rozhovory ľudí, vedela som si všetko dokonale predstaviť. Veľmi ma bavilo, ako bola kniha písaná z viacerých pohľadov ako si každý pamätal udalosti inak, ako niektorí niečo zamlčali alebo úmyselne či neúmyselne prekrútili. Nebol to pre mňa ten mrazivý triler, na aké som zvyknutá, ale skôr hlavolam, ktorý som sa snažila rozlúsknuť. Z čoho som bola mierne sklamaná je, že práve posledná časť kedy sa dozvedáme, kto za všetkým stojí, bola pomerne krátka. Uvítala by som trochu rozsiahlejšie rozuzlenie. Okrem hlavnej záhady, okolo ktorej sa príbeh točil, autor zakomponoval v príbehu aj témy ako autizmus, pocity dospievajúcich detí, ktoré sa hľadajú, šikana alebo rodinné podmienky. Témy skvelo doplnili príbeh a ukázali, ako negatívne môžu isté veci na nás vplývať. V skratke knihu určite odporúčam, nečakajte však úplne mrazivú atmosféru, ale skôr napínavú záhadu, ktorú sa pokusíte spolu s autorom rozlúštiť. Ja sa už teším na pokračovanie tejto série.

zaujímavý podcastový formát príbehu (Andrea Vojtech, 9.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Dlho som váhala nad hodnotením, pretože prvky hororu a tajomna ma vážne zdvíhali zo stoličky. Ťaživá atmosféra plná nejasností, zatajovania a zloby bola vykreslená presvedčivo. Páčilo sa mi aj nápadité a pestré štruktúrovanie príbehu - podcasty s rozhovormi o prípade spred 20 rokov sa striedali s rozprávaním zo súčasnosti jednej z dotknutých osôb. Psychológia postáv a rozprávanie tých istých udalostí z pohľadu rôznych ľudí bolo výborné. Samotný príbeh zločinu a jeho odhalenia nebol výnimočný, zvláštny ani prekvapivý. Podcastové rozuzlenie som tušila od 20.strany, takže veľké odhalenie sa v mojom prípade, bohužiaľ, nekonalo. Ak to však nečakáte, kniha vás dostane aj v tomto smere. Osobne som bola dosť znechutená z príbehu 15-ročných detí, ktorý sa celý točil v podstate len okolo pitia, fajčenia, hulenia a sexu. Neprekážalo by mi to, ak by cieľom príbehu bolo poukázať na tento spoločenský problém. Avšak akosi to nešlo do hĺbky, skôr to tvorilo len povrchnú kulisu, motív, od ktorého sa odvíjali ďalšie akcie a reakcie v príbehu. Za moje nižšie hodnotenie však môže predovšetkým slabšie spracovanie tém, ktorým ma kniha až tak nedostala. Motív zločinu bol silný, už roky aktuálny. Je to veľmi dôležitá téma, ktorá si zaslúži pozornosť, preto ma mrzí, že ma kniha nepresvedčila. Celkovo som mala pocit, že pri mnohých dôležitých témach šiel autor len po povrchu, hoci by si zaslúžili hĺbku a dôraz. Aj napriek mojim rozpačitým dojmom knihu odporúčam, ak sa chcete trochu báť, trochu riešiť záhadu a trochu premýšľať nad spoločenskými a psychologickými aspektami príbehu. Osobne neľutujem, že som po knihe siahla, kľudne by som to urobila znovu. Podľa niektorých recenzíí je táto prvá časť série najslabšia, takže určite si prečítam aj ďalšie pokračovania.

Must read (Kristýna Doričková, 3.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Napínavé čítanie pre milovníkov krimi. Zaujímavo písané ako Podcast, čo som pri knihách ešte nevidela. Napínavé až do konca so zapleteným dejom, na ktorého rozuzlenie sa tešíte od začiatku.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x