bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vyrástla som v gete

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 05.05.2024 03:01

Lepšia cena: 11,75 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,03 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,99 €
Ušetríte: 1,96 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vyrástla som v gete

Eliška sa narodila do rodiny prostitútok v rómskom gete na východe Slovenska. Túžba po vzdelaní a lepšom živote ju zavedie až do Británie, ale to, čo sa zdalo byť snom, sa premení na nočnú moru. Mladá dievčina v sebe musí nájsť silu a odhodlanie, aby sa mohla stať tým, čím chce, a nezabudla pritom snívať.

Detaily o knihe

Názov: Vyrástla som v gete

Objednávací kód NA634783

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Voči predsudkom (Martina Fraňová, 21.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj vám knihy, ktoré opisujú skutočný príbeh, naháňajú husiu kožu? Minimálne pri knihe Vyrástla som v gete som to tak mala. Brutálna, otvorená spoveď Elišky, ktorá vyrastala nie práve v ideálnych podmienkach. Nedostala materinskú lásku, pohodlný domov a niečo pre nás samozrejmé - vzdelanie. Eliška sa narodila trinásťročnej rómskej prostitútke a nemeckému nacistovi (bizarná kombinácia, čo poviete). Od malička pociťovala hlad, chudobu a rasizmus, s ktorým bojovala po celý život. Eliškin život nebol vôbec jednoduchý, v istých prípadoch bol až na kraji znesiteľnosti. Udivovalo ma, ako dokázala nájsť silu zmeniť svoj život, vymaniť sa z chudoby a nálepky rómskeho dievčaťa, ktoré má dopredu napísaný svoj osud. Elišky bola bojovníčka, ktorá sa nevzdávala. A za to som ju nesmierne obdivovala. Chvíľu mi trvalo, kým som sa do príbehu dostala. Nevedela som sa dostať na tú správnu vlnu, ale v istom momente to prišlo a knihu som odvtedy nepustila z rúk. S napätím som čítala o Eliškinom nepriaznivom osude, o tŕnistých cestách, ktorými musela, ako dieťa prejsť a hlavne o sile odhodlania a vytrvalosti. Vyrástla som v gete je presne ten príbeh, ktorý sa číta ťažko, ale aj napriek tomu ho nechcete pustiť z rúk. Všetky nepriazne osudu prežívate s hlavnou postavou, hneváte sa na krutosť ľudí a tajne dúfate, že hrdinka nájde to vytúžené šťastie a bezpečie. Prečítajte si, buďte znechutení a nahnevaní, ale vezmite si niečo z toho. Odporúčam.

Ďalší silný príbeh (Mirka, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Životná púť mladej dievčiny - dcéry rómskej prostitútky a Nemca -, ktorá začína v rómskej osade na východnom Slovensku a končí v Anglicku. Túžba po slušnom živote a vzdelaní ju ženie dopredu. Jej cesta je plná prekážok a sila zdvihnúť sa po páde sa nehľadá vždy ľahko. Odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x