bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Porucha na kraji galaxie

Vydavateľ: Artforum (ARTFORUM, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:184
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 04:01

Lepšia cena: 10,08 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,32 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,- €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Porucha na kraji galaxie

Pre známeho súčasného izraelského autora Etgara Kereta je typický sarkastický humor, ironický pohľad na život a porovnávanie existenciálneho so všedným. V Keretovom svete rozmar často zakrýva hlbokú múdrosť a smútok je sprevádzaný veselosťou. Na svet sa pozerá pozorne, z nezvyčajných uhlov, a my nemôžeme odolať a musíme sa pozerať s ním, jeho očami. Je totiž len jedna vec, ktorá sa v Keretových poviedkach nedá nájsť – fádnosť. Svoje obľúbené témy nadľahčené typickým keretovským humorom a premknuté ozajstným humanizmom nám – s chuťou a obnažené občas až na kosť – servíruje vo svojej novej zbierke.

Detaily o knihe

Názov: Porucha na kraji galaxie

Objednávací kód NA633722

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Porucha na kraji galaxie (Monika Ertľová, 21.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Diplomat je človek, ktorý vás pošle do pekla takým spôsobom, že sa na ten výlet tešíte. No a Keret vám predostrie ľudské zlyhania, vzťahové problémy a všakovaké tragédie tak bravúrne, že sa z nich tiež budete tešiť. Asi tak by som zhrnula Poruchu na kraji galaxie, moje prvé stretnutie s týmto izraelským autorom. 22 krátkych poviedok na rôzne témy, niektoré to ťahá mierne do sci-fi, ďalšie sú trochu absurdné, iné zase dosť realistické, raz sú ukončené celkom jasne, inokedy sa skončia v tom najlepšom a vy môžete len dumať, kam to asi malo smerovať a ako by sa príbeh vyvíjal ďalej… Jedno majú však spoločné - všetky sú brutálne trefné, so skvelou pointou a okorenené humorom - presne takéto niečo som teraz potrebovala čítať. Hotové antidepresívum toto! „Pamäť je ako oceán. Uvidíte, všetko pomaly vypláva na povrch.”

Jedna z najlepších kníh, čo som čítala (Maťa, 11.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som absolútne očarená. Zaľúbená. Do slov. Jednoduchých, no zároveň nádherných. Neviem ako to pán Keret dokázal, ale spôsobom, ktorým skladal vety do slov si ma získal podobne ako Márquez a Erin Morgenstern. Paradoxne je to ďalšia z tých kníh, do ktorých som sa pustila spontánne, nikdy ma ani len nelákala. Hlavne preto, že poviedky čítam málo a často s nimi nie som veľká kamarátka. Ale nemohla by som byť nadšenejšia. Tieto poviedky sú neskutočne ľudské a ponúkajú veľmi veľa podnetov na premýšľanie. Vo veľmi kratučkom rozsahu ma viaceré poviedky zasiahli, nechali ma nadšenú, rozčarovanú, smutnú a s mnohými myšlienkami. A to všetko veľmi nenásilným štýlom, od ktorého to nečakáte a predsa vás zdrapí a už nepustí. Moje najobľúbenejšie poviedky boli Predposledný raz, čo ma vystrelili z dela, Nerobte to!, Goodeed, Otec so zemiakovým pyré, Narodeniny po celý rok a hlavne Tabula rasa, ktorá ma odpálila niekde na mesiac. Ale aj všetky ostatné sa mi páčili. Bolo možno pár slabších, ale nebola žiadna, čo by sa mi vôbec nepáčila. Kniha si zaslúži plný počet hviezdičiek a nemusela som nad tým ani uvažovať. Famózne, teším sa na ďalšie autorove diela.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x