bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ak tečie krv

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:456
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ak tečie krv

KAMIL MIKULČÍK číta z knihy AK TEČIE KRV:

Holly Gibneyová z detektívnej agentúry Stratení nájdení pracuje na prípade zmiznutého psa - a na zlepšení svojej asertivity -, keď uvidí v televízii zábery z výbuchu bomby na strednej škole Alberta Macreadyho. Len čo si však znova naladí nočné správy, uvedomí si, že s reportérom, ktorý bol na mieste činu ako prvý, nie je niečo v poriadku. Tak sa začína poviedka Ak tečie krv, samostatné pokračovanie románu Outsider (IKAR 2019). A to, že zbierka poviedok nesie jej názov, nie je náhoda. "Ak tečie krv, ide to na titulku" hovorí sa medzi novinármi a reportérmi. Vedia prečo.

Sprevádzajú ju ďalšie tri príbehy - Telefón pána Harrigana, Chuckov život a Krysa z pera obľúbeného a výnimočne nadaného spisovateľa, ktorý sa počas svojej plodnej kariéry k tejto kratšej literárnej forme opakovane vracia.

Mnohé z jeho poviedok sa stali predlohou kultových filmov. Ale ako hovorí Stephen King: "Filmy sú prchavé, zatiaľ čo knihy - teda tie dobré - sú na večné veky, alebo aspoň skoro."

Z anglického originálu If it bleeds (Scribner, an imprint of Simon & Schuster, Inc., New York, 2020) preložila Ivana Krekáňová.

Detaily o knihe

Názov: Ak tečie krv

Originálny názov: If It Bleeds

Objednávací kód NA205281

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ukáže a kamera poslušne nasleduje jeho prst. Najprv je obraz rozmazaný, ale keď ho kameraman zaostrí a priblíži, Holly vidí, že v bočnej stene budovy ostala po výbuchu veľká diera. Po trávniku sú v kruhu rozhádzané tehly. A zatiaľ čo sa pozerá - pravdepodobne spolu s miliónmi ďalších -, z diery v stene sa vynorí muž v žltej veste s čímsi v náručí. S čímsi malým, čo má obuté tenisky. Nie, jednu tenisku. Druhú zrejme strhol z nohy výbuch.
Kamera sa vracia ku korešpondentovi a zachytáva ho, ako si narovnáva kravatu. "Polícia nepochybne usporiada tlačovú konferenciu, ale práve teraz je informovanie verejnosti tou najmenšou z ich starostí. Rodičia sa už začali zhromažďovať... "Pani? Pani, môžem s vami hovoriť? Chet Ondowsky, WPEN, kanál 11."
Žena, ktorá vchádza do záberu, má veľkú nadváhu. Dorazila bez kabáta a domáce šaty s kvetinovým vzorom sa okolo nej vlnia ako kaftan. Tvár má mŕtvolne bledú až na jasné červené škvrny na lícach, vlasy má také strapaté, že Ondowského účes vyzerá popri nich úhľadne, bucľaté líca sa jej lesknú od sĺz.
Toto by nemali ukazovať, pomyslí si Holly, a ja by som sa na to nemala pozerať. Ale ukazujú to a ja sa pozerám.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x