bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Noc, ktorá mi zmenila život

Vydavateľ: Lina Elys (Paulína Veselá)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:262
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Noc, ktorá mi zmenila život

Jedna noc dokáže zmeniť celý život. Svoje o tom vie Anna, mladá interiérová dizajnérka, ktorú po traumatickej udalosti nebaví ďalej žiť. Do života jej však vstúpi mladý pohľadný automechanik Adam. Oboch prenasledujú démoni z minulosti. Prvotné priateľstvo sa mení na lásku. Lenže Adam skrýva tajomstvo. Prekoná ich láska nástrahy, ktoré im život nadelil? Dokážu sa postaviť svojim démonom? Bude ich láska dosť silná, aby to všetko zvládli? A dočkajú sa nakoniec šťastného konca?

Detaily o knihe

Názov: Noc, ktorá mi zmenila život

Objednávací kód NA631280

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ťažká téma napísaná veľmi čtivým štýlom (Ivana Krehliková, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Noc, ktorá mi zmenila život - Lina Elys Recenzia: Pred autorkou skladám pomyselný klobúk dole, pretože táto jej prvotina sa jej ozaj vydarila. A veľká poklona jej patrí aj zato, že si knihu vydávala sama. V prvom rade by som vôbec nepovedala, že tento príbeh bol vymyslený. Bol? Nebol? Pre mňa bol viac ako skutočný. Skutočne mrazivý, hlavne začiatok. Presne to, čo v skrytosti hovorí názov, sa aj skutočne stalo. Hlavná hrdinka Anna bola znásilnená a neznámy muž ju našiel na ulici v bezvedomí a odniesol ju do nemocnice. Tento ohavný čin si vypýtal od Anny aj svoju daň, pretože okrem fyzickej bolesti bola poznačená aj psychickými následkami. Trpela nočnými morami a chcela si siahnuť na život. Preto začala chodiť aj na terapie, a práve tam spoznáva Adama, s ktorým sa jej osud neobyčajne preplietol. Na tomto príbehu sa mi veľmi páči priamočiarosť. Lina vsadila na priamy dej bez zbytočných odbočiek, skokov v deji či retrospektív, bez zbytočných opisov a balastu, s množstvom veľmi uveriteľných dialógov, ktoré robili tento príbeh tak reálnym. A navyše dva pohľady na rovnakú situáciu, Anna aj Adam mali kapitoly vždy oddelené, toto ja osobne v knihách zbožňujem. Dokonca vnútorné, nevyslovené myšlienky boli vždy oddelené kurzívou. Takže som si nemusela domýšľať, či to skutočne povedali alebo si to len mysleli. A viete čo ma úplne dostalo? Hovorí vám niečo Krav-maga? Že nie? No vidíte, ďalší dôvod prečo siahnuť po tejto knihe. A dám vám ešte minimálne jeden, chcete? Snáď neprezradím veľa, keď poviem, že koniec k vašim citom bude neľútostný. Jedna jediná vec, ktorá sa mi až tak nepáčila bolo to, že sme nezostali trošku dlhšie "na výlete" v Španielsku. Tam by sa teraz ten balast hodil. S kľudom Angličana môžem knihu len odporúčať. Mne sa páčila a určite by som si ju prečítala znova, lebo príbeh Anny a Adama má nenechal chladnou.

Skvelá kniha (Laura, 23.2.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zhltla som ju ako nič. Musím však povedať, že aj napriek tomu aká je tenká, skrýva v sebe príbeh plný vážnych tém ako je znásilnenie, samovražda, násilie aj vražda. Autorka to ale zvládla zaobaliť do milého príbehu s trochou romantiky a preto sa mi kniha zapáčila. Postavy v knihe boli jednoduché, milé a takmer všetky som si obľúbila. Písaná je z dvoch pohľadov čo ja osobne milujem. Už po prvých stranách som tušila ako sa príbeh skončí, no nejak extra mi to neprekážalo. Viac som sa tak sústredila na hlavnú myšlienku knihy. Taktiež musím pochváliť obálku a názov knihy, pretože lepší si k nej nedokážem predstaviť.

Sk super kniha (Žabka radka books, 8.1.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej: Dvaja cudzí ľudia ,jedna osudná noc. Anna je mladé dievča ktorej sa zmení život po jednej rôzostrašnej noci. Adam je mladý muž ktorý to nikdy nemal ľahké a v detstve si prežil hotové  peklo. Obidvoch spája traumatický zážitok a noc ktorá im zmenila život. Z  náhodného priateľstva vypukne láska. Ale vydrží im to spolu? Tajomstvá spomienky a bolesť sú všade. Pozitíva: -kniha je napísaná jednoducho ale pútavo. Je to ten typ knihy ktorý vás zaujme hneď na samom začiatku. Rozpráva o viacero závažných témach ktorým sa aj venuje. Nie sú spomenuté len okrajovo. -kniha je raz rozprávaná z pohľadu Anny a raz Adama. Pekne sa striedajú. Máme tu opísané opakované situácie (ten istý moment z obidvoch pohľadov)ale aj niečo na vyše. -je úžasné ako autorka bola schopná vykresliť  psychológiu postáv. Súcitila som s nimi ,chápala ich a podporovala ich. Nemôžem ale zabudnúť že táto kniha je predovšetkým o láske a o odpúšťaní chýb. Ako ľudia robíme chyby a v tomto silnom príbehu je krásne ukázané aký sme mi ľudia. Že vieme vybuchnúť ,spadnúť na samé dno ,robíme veci pudovo ,nezamyslíme sa ale stále v sebe vieme nájsť  lásku. A tu ta láska bola veľmi pekná. -čo som tak čítala veľa ľuďom sa nepáčila obálka ale ja ju naopak zbožňujem. Obálka knihy by mala zodpovedať obsahu a táto krásna obálka to presne vystihuje. (jedno aj druhé vydanie je nádherné)  -na konci všetko do seba zapadlo. Aj vedľajšie postavy sa stretli zo svojim osudom a vlastne aj im zmenila jedna noc život. Negatíva: - bolo tam strašne málo opisov. Chýbali tam takzvané vypchávky v deji. -nepáčila sa mi istá scéna. Myslím si že Anna by to po takom krátkom čase a po prvýkrát nebola schopná to urobiť. Nepáčilo sa mi to. -kniha by potrebovala pár strán na vyše. Niekedy mi prišlo že sa veci deju moc rýchlo. Ako by ste pustili tlačitko rýchlejšieho prehrávanie a síce ste pochopili dej aj celú zápletku ale chýbali vám tam tie detaily ktoré by to ešte viac uchopili a príbeh by išiel viac do hĺbky Moje hodnotenie je silných 3,5 / 5. Jedná sa o autorkin debut a verím že ďalšie príbehy z jej pera budú rovnaké silné a emotívne ako bol tento. Mne tam len niečo chýbalo aj keď úprimné neviem presne čo. Tento pocit zažil už asi každý knihomol. Ale mali by ste si to prečítať a ja vám rovno poviem prečo. Je strašne málo príbehov ktorý by hovorili o témach o ktorých síce počujeme ale nečítame o nich. A tu ich nájdete a to že to je od SK autorki jej pridáva na hodnote. Mne zanechala zmiešané pocity ale ešte dlho nanu budem myslieť lebo toto sa nauzaj tam vonku vo svete deje. Každý den bohužiaľ.

Noc, ktora mi zmenila zivot (Martina, 3.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Anne jediná noc zmení celú budúcnosť. Má však výpadok pamäte a nevie si na nič spomenúť. Na naliehanie rodičov začne chodiť na terapiu, kde stretáva Adama. Chalana tiež poznačeného traumou. Začnú spolu tráviť čas a hoci sa Anna snaží držať od ľudí, Adam si ju niečím získava a preniká k nej. Žeby bol on ten pravý, komu sa podarí pomôcť jej, aby opäť verila ľuďom? Adama však ťaží tajomstvo a pred Annou sa týmto smerom uzatvára. Ako plynú dni, postupne sa do seba zamilovávajú. No bude to stačiť na záchranu, keď výjdu na svetlo sveta zásadné skutočnosti o noci, keď Anne ublížili? To sa dozviete v príbehu. Je to super príbeh. Raz dva ho máte za sebou. Vyvolal u mňa zimomriavky a keby som bola v kine, tak si pred niektorými scénami zakrývam oči.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x