bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Elixír na lásku

Vydavateľ: Vydavateľstvo Maxim (Vydavateľstvo Maxim, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 10,50 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,75 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,50 €
Ušetríte: 1,75 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Elixír na lásku

Život s nadprirodzenou schopnosťou môže byť občas riadne náročný.

Will už rok pracuje v lesnom laboratóriu, kde sa podieľa na výrobe rozmanitých elixírov a každý deň sa pritom neskutočne nudí. Oveľa radšej by študoval. Počíta dni do konca roka a šetrí si na vysokú, kým sa do susednej ordinácie nepriženie dievča vo fialových šatách...

Yasmin a čítanie myšlienok - to jednoducho patrí k sebe! Za svoju schopnosť sa nehanbí. Sníva len o tom, že sa jedného dňa dostane z ústavu, kam ju v štrnástich zavrela vlastná matka. Ale... dostane sa odtiaľ niekedy? Oblečie si ešte niečo iné než predpísané fialové šaty, ktoré majú ostatných varovať pred jej nebezpečnou schopnosťou? Tajomný sponzor ústavu, Kieron Daye, o tom úprimne pochybuje, a tak dá Yasmin ponuku, ktorá sa neodmieta. Ak si ho vezme, vyrieši všetky problémy za ňu. Ale kde je láska?

A čo ak opustiť nudné pohodlie znamená nevyhnutnosť bojovať o život? A je láska naozaj taká dôležitá, alebo bude lepšie vymyslieť elixír aj proti tomuto ľudskému citu?

Fantasy príbeh Kim Martinovej ponúka množstvo tajomstiev a napätia, ale i originálnu romantickú zápletku.

Detaily o knihe

Názov: Elixír na lásku

Objednávací kód NA627883

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

príjemné ya (Paulína Franková, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Originálne a veľmi dobre napísané. Je ťažko uveriť, že Elixír je autorkina prvotina :)

Originálny fantasy svet! (V.knihach, 8.9.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Anotácia sľubuje zaujímavý príbeh. A veru aj bol. Čo by zaujímavý! On bol podľa mňa dokonalý! Ale začnem postupne. Obálka je krásna, taká upokojujúca a výrazná zeleň padne do oka. Čítam knihy bez anotacie, takže od prvých riadkov ma príbeh pohltil. Vhupla som do sveta ľudí s pomerom psej krvi. Farbičky, ľudia\polopsi s nadprirodzenými schopnosťami, svorky psov a vlkov v lese. Ošetrovaňa… tu to všetko začalo. Will ako hlavný hrdina príbehu, má dar vyrábať liečivé elixíry. Je empatický, láskavý, dobrosrdečný… v ošetrovni sa stretne s Yasmin- divoká, nespútaná, drzá a ako na potvoru číta myšlienky takže je ako 'osina v zadku'. Síce sú títo dvaja hlavní hrdinovia diametrálne odlišní, vytvorí sa medzi nimi puto. Dialógy sú jednoduché a prirodzené. Nielen hlavné ,ale aj všetky vedľajšie mi boli sympatické. Každá iným spôsobom,ale charaktery boli vykreslené veľmi trefne, takže od začiatku je jasné kto je dobrý a kto ten horší. Opisy v knihe nie sú zdĺhavé,ale mne vôbec nechýbali. Dej bol o to svižnejší. Žiadne hluché miesta. No a záverom by som zhrnula, že táto autorkina prvotina je naozaj vydarená. Fantasy svet je originálny,neokukaný, jedinečný. Štýl písania je úžasný a ja sa už teraz teším,kedy začujem šum o vydaní novej knihy autorky aby som si ju mohla predobjednať. Proste viem, že meno Kim Martinová je záruka originality a kvality.

Lepšia ako zahraničné knihy (Laura Pavurová, 31.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na začiatku som Slovenským autorkám a autorom nedávala veľkú nádej a v kníhkupectve som automaticky siahla po zahraničných autoroch. Teraz sa ale s každou prečítanou knihou pýtam sama seba, prečo? Knihy od naších autorov sú rovnako dobre a niektoré oveľa lepšie ako tie od zahraničných. A do kolónky "Lepšie ako zahraničné" sa teraz ku knihe Horkosadké esencie a Pokušenie s vôňou Gucci pridáva aj kniha Elixír na lásku. Nedokážem slovami opísať ako sa mi tieto tri knihy dostali pod kožu. Zakaždým keď som knihu musela odložiť a pracovať, neustále som myslela na príbeh, hlavných hrdinov a na to ako sa bude vyvíjať dej ďalej. Ja sa pokladám za nenáročného čitateľa. Zoznam kníh mám rozdelený do troch stĺpcov a to : - tie, pri ktorých som sa trápila - tie, ktoré boli dobré ale nič extra - a tie, ktoré si v mojom srdci našli špeciálne miestečko. Väčšina kníh je v tom druhom stĺpci, pretože si sama vyberám knihy, ktoré ma zaujmú. Bohužiaľ sa občas niektorá ocitne aj v tom prvom, čo ma neskutočne mrzí. O to viac ma ale teší keď nejakú zaradím do toho posledného. A tu sa dostávam práve ku knihe Elixír na lásku, ktorú som aj s venovaním dostala od autorky. Zúčastnila som sa spoločného čítania spolu s ďalšími skvelými babami, s ktorými sme postupne rozobrali celú knihu. Po prečítaní anotácie som čakala klasický romantický príbeh. Už po prvých stránkach som zistila ako veľmi sa mýlim. Táto kniha je omnoho lepšia ako som čakala. Autorka si vytvorila celkom nový svet plný polovičných psov, štvrtinových psov a Farbičiek s nadprirodzenými schopnosťami. Do hlavný postav Willaima a Yasmin som sa hneď zamilovala. Ostatné postavy sa mi na začiatku veľmi nepáčili ale hneď ako som ich lepšie spoznala, obľúbila som si ich. Táto kniha má iba jedinú chybu. A tou je, že ju ešte neprečítali všetci milovníci kníh. Tak to rýchlo bežte napraviť

Skvelá kniha. (luckylady.stories, 18.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvom rade veľmi chválim obálku, ktorá ma ihneď upútala. Autorka má skvelý štýl písania, hneď som sa začítala, a kniha ma veľmi bavila, aj keď sa mi dlhšie čítala. Nevadilo mi to, pretože som dlhšie žila s tým svetom, ktorý autorka vymyslela dokonale a vždy som sa tešila, keď som sa ku knihe vracala. Postavy mi boli extrémne sympatické, predovšetkým William, ktorý bol rozvážny a bolo vidno, že autorka do nich vložila kus zo seba, kus zo svojho a tvorila ich s láskou. Vnútorné monológy Yasmin ma veľmi bavili, boli vtipné, bolo to jedno milé zlaté dievča, ktoré sa nebálo, bolo odvážne. Oceňujem dva pohľady použité v knihe, ktoré sa doslova žiadali a boli veľkým bonusom. Obdivujem, že na to, že je to prvotina, a fantasy, autorka sa pustila do obidvoch pohľadov. Veľký obdiv. Kapitoly neboli dlhé, čo taktiež kvitujem. Oceňujem skvelé opisy, a že sa autorka nespoliehala na vysvetlivky v zadnej časti, ktorá farba, akú schopnosť má, ale pripomenula to aj v deji, a nemusela som sa vracať a pretáčať stránky spätne. Skvelé dialógy! Posúvali dynamicky dej, neprerušovali ich siahodlhé opisy, a mali extrémne výpovednú hodnotu! Ja som veľmi spokojná a túto knižku budem odporúčať.Psie prostredie mi tam ulahodilo, že nemusím ani hovoriť, ja ako milovník psov a psíčkar to oceňujem dvojnásobne. Skvelo vymyslený fantasy svet, v ktorom by som chcela aj žiť. Nemôžem prejsť tú bránu, prosím? Určite ju dám raz prečítať aj svojim pokoleniam, a odporúčam ju každej mladej dáme, ktorá má rada young adult knižky.

Pre milovníkov fantasy i romantiky (Kristy.Books, 7.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kim Martinová – Elixír na lásku ♥ Elixír na lásku bol pre mňa veľmi milým prekvapením. Vôbec by som nepovedala, že ide o autorkinu prvú knihu – jej štýl je celkom vycibrený, prechody medzi jednotlivými situáciami i samotný dej boli plynulé, nenašla som tu žiadne hluché miesta, ktoré by ma nudili. Moju romantickú dušu veľmi potešila aj romantická dejová linka, ktorá bola naozaj rozkošná, pri niektorých scénach som mala na tvári taký prihlúply úsmev. Ku koncu nechýbala ani dávka napätia. Príbeh je vyrozprávaný z pohľadu oboch hlavných postáv. Autorka vytvorila zaujímavý svet krížencov ľudí a psov, ktorí podľa rôzneho podielu psej krvi disponujú rozmanitými nadprirodzenými schopnosťami. Obdivujem každého, kto dokáže vymyslieť svoj vlastný svet, ja nemám takú bohatú fantáziu. Všetko mala do detailov premyslené, od jednotlivých postáv, ich schopností až po fungovanie sveta. V knihe to bolo všetko prehľadne vysvetlené a na konci knihy sa nachádza aj slovník s vysvetlivkami. Will a Yasmin sú na prvý pohľad dosť rozdielni – kým Will je skôr tichý a samotársky, Yasmin je naopak veľmi živá, bezstarostná, chvíľu neobsedí, má podrezaný jazyk a každú chvíľu sa zamotá do nejakého problému. Spoločne však vytvorili skvelú dvojicu, ktorá bola vtipná i roztomilá zároveň. Vzájomným pôsobením si dokázali do životov priniesť šťastie, spokojnosť a nádej, ktoré tak dlho nevedeli nájsť. Priznávam, že keby som tento YA fantasy príbeh čítala už pred niekoľkými rokmi, bola by som ešte spokojnejšia, ale aj tak som si ho veľmi užila a môžem ho len odporučiť. Musím pochváliť aj knižnú obálku, je naozaj krásna.

Elixír na lásku (Táňa, 6.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha bola úplne úžasná. Mala skvelý fantasy svet. Úžasné postavy a v priebehu príbehu mali skvele charakterové posuny. Zvraty nečakane a úplne úžasné. Romantická linka sa mi páčila lebo to nebola bezduchá romantika ale fakt si tú lásku museli vybojovať. Na konci som aj plakala ale zároveň sa smiala lebo bol úplne krásny. Kniha je skvelá aj keď fantasy moc nečítam prirástla mi k srdcu. Autorke držím palce s ďalšími knihami. Lebo na to že toto jej jej prvá kniha je úplne skvelá. ?? Ak chcete príjemné čítanie aj s hlbokými myšlienkami a zaujímavým dejom toto je to pravé pre vás .
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x