bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V znamení ametystu

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Séria:Kronika strateného impéria (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:440
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:58

Lepšia cena: 10,91 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,17 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,99 €
Ušetríte: 1,82 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V znamení ametystu

Blogerská senzácia tohto desaťročia konečne v knižnej verzii

Sedemnásťročná Meggie je celkom obyčajné dievča, ktoré má rado volejbal, kamošov a svojho uleteného bratranca. Jedného dňa sa však na oblohe zjavia zvláštne fialové vlny, zaútočí na ňu bojovníčka s očami čiernymi ako najhlbšia temnota sveta a zachráni ju zvláštna starena s palicou, na ktorej ožívajú čudesné ornamenty. Meggie sa razom ocitne v prapodivnom Ametystovom lese, ktorý doteraz poznala len z maminho rozprávania. Obdivovala svet plný víl bez krídel, prísnych pravidiel a temných tajomstiev. Považovala ich však len za výplody fantázie. No Ametystový les je skutočný. Prírodné spoločenstvo víl a voktarianov v ňom žije pod ochranou Ametystového lampáša, ktorý ich chráni pred nezvanými hosťami a udržuje mier a pokoj. Meggie sa v tomto fantastickom svete neocitla náhodou. Nie všetkým členom Lesnej rady ide o dobro spoločenstva a Meggie sa snaží pred svojím pravým poslaním utiecť. Spoločníkmi jej budú noví priatelia a zápisky mŕtvej mamy.

Ponorte sa do fantastického sveta mladej slovenskej blogerky Majky Danihelovej. Objavte čaro príbehu, ktorý doteraz koloval len zákutiami blogerského vesmíru a konečne uzrel svetlo sveta ako skutočná kniha.

Detaily o knihe

Názov: V znamení ametystu

Objednávací kód NA603216

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

V znamení ametystu (Valéria, 23.11.2021) Odpovedať

priemerná kniha
Hneď na začiatku vyzdvihnem krásnu obálku. Taktiež ma zaujali na zadnej strane ódy od čitateľov. A tak som sa pustila do čítania. Už po pár stranách som bola nervózna. Síce Majka používa krásny jazyk, hru so slovami a má veľmi peknú skladbu viet, samotný príbeh ma nijako neohúril. Veľakrát sa mi zdalo, že sa točíme dokola v kruhu, čítame to isté, nedeje sa nič záživné, akčné, niečo, čo by ma pri knihe udržalo… A tak som ju niekoľkokrát odložila na dlhý čas... prekážalo mi opakovanie toho, že ma hlavná hrdinka dlhé červené vlasy, ktoré jej stále dorastú (áno, má to súvis s dejom,ale čitateľ hádam vníma čo číta). Rovnako mi prekážala jej sebecká, tvrdohlavá a až bezohľadná povaha. Fantasy svet mi pripadal ako náš stredovek(nie doslova,len si predstavte život v lesoch bez elektriny),so zaujímavými prvkami o svietiacich kameňoch, prípadne zmienkami o Stonehenge. Kým sa začalo také to ozajstné dobrodružstvo, nič to so mnou nerobilo a knihu som čítala len zo zotrvačnosti. Mrzí ma to, pretože som sa naozaj na knihu tešila. Záver síce bol napínavý, šokujúci,ale epilóg ako upútavka na ďalšiu časť, vo mne vyvolala skôr zmätok ako zvedavosť

Jaji bloguje hodnotí (Jana Paveleková, 12.11.2018) Odpovedať

príjemné čítanie
Meggie, nezabudnuteľná tínedžerka so silnou osobnosťou, sa ocitne v Ametystovom lese. Počas úniku do svojho sveta zažíva veľké dobrodružstvo, pričom nejde len o jej život, ale aj životy iných. Pri tom všetkom sa neformuje len čitateľova fantázia, ale aj jej povaha a hrdinka nám dospieva priamo pred očami. Priamy rozprávač len umocňuje úplné ponorenie do zaujímavého deja a silných emócií. Kniha sa číta pomerne jednoducho, autorka vsadila na svieži štýl, ktorý baví nejedného čitateľa. Fantasy príbeh by sa určite mohol páčiť mladším vekovým kategóriám, ktoré by sa vedeli s postavami knihy stotožniť a niečomu priučiť. Majka v knihe rieši aj vážnejšie situácie, s ktorými sa stretávame v bežnom živote, preto posolstvo, ktoré V znamení ametystu v sebe nesie, môže byť veľmi obohacujúce pre náš všeobecný prehľad. Je zložité utvoriť si pohľad na jednu knihu, pokiaľ je súčasťou série, preto sa teším na pokračovanie, ktoré nám má určite čo ponúknuť (myslím, že pre ten koniec si ho pýta viacero dychtivých čitateľov).

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x