bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Milujem...z iného sveta/ Volim...sa drugog sveta

Vydavateľ: R.G.T.Press (R.G.T.PRESS, s.r.o.)
Jazyk: slovenský, srbský
Formát:Kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:01

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Milujem...z iného sveta/ Volim...sa drugog sveta

Kniha je pre čitateľov, ktorí ocenia dvojjazyčnosť v jednom vydaní ( zmiešané rodiny, vyučbový materiál,....), ale i pre čitateľa, ktorý sa rád začíta v slovenskom jazyku
do romantického deja zrkadliaceho lásku medzi mužom a ženou, lásku k rodičom i vieru a lásku k Bohu.
Titul je zaujímavý aj tým, že jeho vydanie sa uskutočnilo i vďaka spolupráci so Slovenským vydavateľským centrom v Bačskom Petrovci.

Slová prekladateľa:
Kniha Milujem… lásku, z iného sveta, s príbehom Belasá košeľa, je voľným pokračovaním knihy Milujem…z iného sveta s obsahom príbehov Zatúlaný anjel a Anjelská košieľka. Kniha je ľúbostným románom, opisujúcim lásku a zaľúbenosť z rôznych aspektov a rovnako tak opisuje aj prosenie Boha o pomoc a o odpustenie. Opisuje súčastnú situáciu ženy, ktorá netrpezlivo očakáva stretnutie s milovaným mužom, no jej plány naruší vážny zdravotný stav jej otca, ktorý potrebuje pomoc, ktorá sa neodmieta. V časti Súznenie, sú silne opísané spomienky z detstva prežité s otcom, ale aj vzťah ženy voči svojej Láske - mužovi, ktorý zastáva v jej citovom priestore veľké miesto. Belasá košeľa, je ucelená časť knihy, ktorá poskytuje pohľad do vnútorného monológu postavy ženy a zahŕňa jej myšlienky a pocity počas vytúženej dovolenky pri mori. Rozhodla sa ju dobrovoľne fyzicky prežívať v osamotení, no vnútorne hlboko v spojení s Bohom i milovaným mužom, ktorý jej túžbu uskutočnil. Zaujímavé je prepojenie metafory - Belasej košele, cez bledomodré nebo, vyjadrujúce slobodu Duše i muža, ktorý košeľu rád fyzicky nosil.
Belasá košeľa symbolizuje hľadanie cesty k prapôvodnej podstate života. Text reflektuje vnútorný monológ a modlitbu ženy, ktorá prosí o vedenie a ochranu na svojej ceste a opisuje jej snahu zvládnuť odlúčenie od niekoho, koho má rada a kto má rád ju . Postava ženy hľadá vnútorný priestor pre seba a svoje pocity a spomína na minulé spoločné chvíle a zážitky naplnené nehou a porozumením.
Pútavý dej knihy vyjadruje hlbokú lásku a vďačnosť ženy voči mužovi – Belasej košeli, voči Bohu a jej zosnulej matke, s ktorou mala hlboký vzťah. To, že jej matka poznala, ľúbila a rozumela si s jej milovaným mužom, zanecháva v nich i dnes veľkú úctu a hodnotu.
Celkovo ide o emotívny a introspektívny motív, ktorý vyzdvihuje hodnotu lásky, trpezlivosti a vnímania duchovného života. Osoby v ňom sú realistické a dej je vykreslený v skutočnom svetle a tým pádom sú určite v ňom autobiografické elementy.
Posudok knihy napísala: Alexandra Muchová, prekladateľka knihy do srbského jazyka

Detaily o knihe

Názov: Milujem...z iného sveta/ Volim...sa drugog sveta

Objednávací kód NA683012

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x