bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Keď si Budha zdriemne

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:300
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:01

Lepšia cena: 16,76 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,16 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,95 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Keď si Budha zdriemne

Názov Keď si budha zdriemne naznačuje len zemepisnú polohu oblastí, kde je Budha majoritným pastierom ľudských ovečiek. Čo sa tam ale deje, keď si schrupne a ovečky sa pasú bez dozoru? Viem málo o tom, čo sa robí, keď Budha bdie. Viem ale presne, čo sa stane, keď zadrieme. Bol som pri tom.
Šváby veľké ako dlaň, hady číhajúce na stromoch, priateľ makak, espútaný šarkan a utajená štvrť v Hanoji, vzkriesený Phnom Penh s polpotovcami za rohom... To sú autentické zážitky diplomata, ktorý strávil osem rokov v Indočíne po porážke USA a polpotovského režimu. Vďaka jeho úsmevnému pohľadu na svet a odľahčenému štýlu spoznáte fascinujúci životný príbeh plný zaujímavých dobových faktov, exotiky, drámy a humoru.

Detaily o knihe

Názov: Keď si Budha zdriemne

Objednávací kód NA680774

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Keď si Budha zdriemne (Jozef Meravý, 25.4.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Ľahké čítanie, ktoré určite zaujme mladých ale aj starších čitateľov. Nie je to román, nie je to kniha, ktorá by sa musela čítať od začiatku až do konca. Je to kniha, ktorú otváram kedykoľvek a na ľubovoľnej strane a čítam zaujímavé zážitky zo života nášho diplomata, autora knihy predovšetkým vo Vietname a Kambodži. Popisuje príjemné, ale aj konfliktné situácie či problémy spojené s jeho misiou v zahraničí. Mňa osobne najviac zaujali poznámky súvisiace s Vietnamom a Vietnamcami. To preto, že som ich konfrontoval s mojimi zážitkami zo zahraničných štúdií na vysokej škole a vedeckej ašpirantúre. Kniha je napísaná veľmi zrozumiteľným jazykom.

Keď si Budha zdriemne (Jozef Kovaľ, 24.4.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je písaná ľahkým veselým štýlom. Ľahko sa číta, dej plynie bez zádrhelov. Autobiograficky čerpá z obdobia porážky USA vo Vietname a polpotovcov v Kambodži. Obsahuje autentické spomienky autora a prináša nové historické fakty, ktoré boli dopisaľ neznáme, alebo sa o nich nehovorilo. Niektoré príbehy sú veľmi humorné, podávané s veselým autorským nadhľadom. Prináša zaujímavé informácie aj o natáčaní čs. filmu Deväť kruhov pekla, kde v hlavných úlohách vystupuje napríklad Milan Lasica a Milan Kňažko, o ktorých sa v knihe nielen hovorí, ale nachádzajú sa aj v obrazovej prílohe knihy. Film sa natáčal v Kambodži a dostal ocenenie na Filmovom festivale v Cannes (čo často naša verejnosť ani netuší). Odporúčam. Výborné čítanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x