bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ostrov stratených stromov

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:02

Lepšia cena: 20,92 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,41 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,90 €
Ušetríte: 3,49 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 19,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ostrov stratených stromov

Magický príbeh o spolupatričnosti a identite, o láske a traume, o sile prírody a nových začiatkoch.

Dvaja cyperskí tínedžeri – Kostas, Grék a kresťan, a Defne, Turkyňa a moslimka – sa spoznajú v taverne na ostrove, ktorý obaja považujú za svoj domov. V čarokrásnom prostredí exotických rastlín a pod konármi figovníka prepadnú zakázanej láske. Strom je nemým svedkom ich šťastných stretnutí, svedkom vojny, zničenia mesta aj svedkom osudu zaľúbencov.

Figovník rastie takisto v záhrade londýnskeho domu, kde o desiatky rokov neskôr žije Ada Kazantzakisová. Ten strom je jediné spojenie s ostrovom, ktorý nikdy nenavštívila, jediné spojenie s boľavou rodinnou históriou a jej identitou, ktorú sa pokúša odhaliť, aby našla svoje miesto na svete.

Detaily o knihe

Názov: Ostrov stratených stromov

Objednávací kód NA669878

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ostrov stratených stromov (Zuzana Čahojová, 9.8.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
4,5* “Hľadajte znaky tam, kde je trauma, pretože ich tam nájdete vždy. Trhliny v našich kmeňoch, praskliny, čo sa nedajú zahojiť, listy v jesenných farbách uprostred jari, kôra, ktorá sa lúpe ako nezvlieknutá koža. No bez ohľadu na to, aké problémy prežívame, my stromy vždy vieme, že sme prepojené s nekonečným množstvom foriem života…Dokonca aj stromy rôznych druhov si prejavujú vzájomnú solidaritu bez ohľadu na svoje rozdiely, čo sa o všetkých ľuďoch povedať nedá.” Ostrov stratených stromov je krásna kniha. Autorka citlivo uchopila množstvo tém, ktoré sa jej podarilo úžasne poprepájať - vojna, ktorá poznačila množstvo životov, mladá zakázaná láska, ktorá prežije aj po rokoch, hľadanie rodinnej histórie a tajomstiev. A v neposlednom rade príbeh stromu, ktorý za svoj život prežil množstvo radosti, utrpenia aj bolesti. Áno, aj ja som si musela dvakrát overiť, či naozaj správne čítam rozprávanie figovníka. Práve tieto časti boli nesmierne zaujímavé, prepojenie života človeka a stromu. Spolunažívanie v rovnakom prostredí, vnímanie situácie z úplne iného pohľadu stromov, hmyzu a ostatných živých bytostí. Nemusíte sa báť, že by ste čítali len o živote stromu. Ten sa totiž odohráva súčasne s príbehom emigrantov, ktorých lásku nezlomila vojna, predsudky ani dlhý čas. V knihe nájdete množstvo metafor o živote, o tom ako si kúsok domova stále nosíme so sebou, o tom, že rovnako ako stromy vieme ľahko zapustiť korene, ale ťažko zabudnúť. Je to kniha plná smútku a melanchólie, ale nevšedne krásna a nezabudnuteľná.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x