bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Búrka

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:02

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Búrka

Louisa Lambertová lieta v oblakoch, a to doslova. Ako letuška prvej triedy luxusných aerolínií si žije svoj sen. Ten sa však rozpadne, keď ju neznámy pasažier obviní zo sexuálneho obťažovania, čo ju stojí miesto. Vedenie firmy jej nemôže prezradiť meno žalobcu, a tak sa rozhodne pátrať sama. Po celý čas si predstavuje, ako ho nakope do rozkroku, no keď sa jej naskytne ideálna príležitosť premeniť svoje predstavy na skutočnosť, zmeravie. Muž, ktorého preklína deň čo deň, je paradoxne jej poslednou šancou na záchranu vysnívanej kariéry.

Elliot Evans, majiteľ klubu NFL, futbalová legenda a zároveň syn ešte slávnejšieho otca, je od malička terčom novinárov, fotografov a bez ochranky nesmie ani na krok. To z neho vyformuje paranoidného muža s veľkým problémom niekomu dôverovať. Médiám sa úspešne vyhýba a skrz jeho samotársky život o neho bulvár časom stratí záujem. Všetko sa zmení, keď sa objaví po boku s neznámou ženou a paparazzovia sa idú z tejto senzácie zblázniť. V jeho pokojnom živote vyvolajú búrku, ktorá po sebe zanechá ďaleko rozsiahlejšiu spúšť, ako si myslel.

Prečítajte si dychberúci knižný debut od slovenskej autorky Ivety Klemanovej a nechajte sa unášať búrkou iskrivej vášne, nepopierateľnej príťažlivosti, ale aj skutočnej lásky.

Detaily o knihe

Názov: Búrka

Objednávací kód NA667800

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha, ktorá prekonala moje veľké očakávania (Erika, 26.6.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bolo mi povedané, že to je skvelý príbeh a budem si ho chcieť hneď prečítať druhýkrát. A skutočne to tak bolo. Dokonca som ho nevedela niekoľko dní dostať z hlavy. Autorka vsadila dej do amerického prostredia. Hlavnými postavami sa stali letuška Lousia Lambertová a futbalová legenda Elliot Evans, aktuálne majiteľ klubu NFL. Elliot je jeden láskavý a sebavedomý muž a vzhľadom na jeho minulosť sa ani nedivím, že sa bulváru vyhýba. Veľmi sa mi páčil jeho vzťah s dcérou Avou. Lousia mi zo začiatku prišla ako neriadená strela, ale zároveň ako milá, priateľská a rozumná. Oboch som si ich hneď zamilovala. Vlastne všetkých troch.  Mám rada, keď ma príbeh chytí od prvej strany, keď si po každej kapitole, aj napriek únave, poviem: "Ešte aspoň jednu". A presne toto sa dialo pri Búrke.  Bolo tu naozaj všetko. Láska, napätie, aj vášeň. Smutná minulosť, či krutá realita. Vtipné hlášky striedali pekné myšlienky, ktoré ma nie raz prinútili sa zamyslieť a použiť ich aj vo svojom živote. Tu je jedna z nich: „Čokoľvek sa o tebe hovorí a nie je to pravda, nerýp sa v tom. Nevysvetľuj, nekomentuj, nechaj ich v tom a ono to prejde samo ako búrka. Len čo začneš veci vysvetľovať a vyvracať, bude sa to vliecť ako pomalý špinavý dážď.“ Epilóg som čítala so zatajeným dychom. Za mňa dokonalé.  Jediným negatívom bolo, že kniha nemala viac strán, alebo rovno pokračovanie. No nevadí, knihu si teda prečítam ešte raz. 

Wow (Miška, 6.6.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
V knize se setkáme s Louisou letuškou, která má ráda svoji práci, ale co se stane, když ji jeden pasažér obviní ze sexuálního obtěžování? A to ji stojí místo. Ale co když zjistí, kdo za žalobou je a má chuť ho nakopat, a je tomu opravdu tak? Stojí za tím muž, který je její poslední nadějí? Příběh Louisi a Elliota je silný. Plný myšlenek, romantiky a poselství. Toto je příběh, ktery nás vynese vysoko do oblak, ukáže nám profesi letušky a nejen to. Nahlédneme i k majiteli fotbalovejo klubu NFL... Přiznávám se, já osobně bouřky moc nemusím. Jako malá jsem se jich bála a teď na stará kolena se jich ještě trochu bojím, ale zvládám. Ale to se nedá říct o této knížce. Miluju Búrku. Louise Lambertová, která si získala moje sympatie hned, jak se setkala s Elliotem Evansem. A Eliot? Čekala jsem, že z něj autorka udělá typického namyšleného debilka, který mi bude pít krev a způsobovat tik v oku, ale ne! Autorka mě mile překvapila. Udělala z něj chlapa na správném místě a tím získal mé sympatie též. Píši tuto recenzi a usmívám se jako měsíček na hnoji, protože toto je další kniha, která se u mě zařazuje do top 10 roku 2023, já ten příběh opravdu miluju. Styl autorky je čtivý a vy chcete vědět co bude dál. Popravdě ke konci jsem měla i slzy v očích a bála se, jak to autorka ukončí. Měla jsem strach, že mi na konci způsobí zástavu srdce (menší zástava proběhla) Smekám, smekám klobouk před autorkou a tímto příběhem. Chci ho číst znovu a znovu. Zároveň jsem si musela do knihy nalepit pár lepíku ke větám, které se mi líbily. Za mě tuto knihu doporučuji všema dvaceti. Vaše MM

Pravda vs. lož (Veronika, 30.5.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Keď sa povie "búrka", vybaví sa mi valiaca sa voda z tmavých mračien za osvetľujúceho a hlučného doprovodu bleskov a hromov, na čo ma navádza aj obálka knihy našej novej autorky, ktorá nám zároveň ukáže, že taká búrka, môže mať viacero podôb. Knižná prvotina Ivety Klemanovej nás prevedie nepopierateľnými búrkami citov, v kontraste s ničivým mediálnym hromobitím a ich vzájomným dopadom na ľudské šťastie. . Nezvyknem sa do kníh púšťať s prehnaným očakávaním, nerobí to dobrotu, ale v tomto prípade som si nevedela pomôcť a musím priznať, očakávala som viac. Viac strán, na ktoré by sa príbeh letušky Louisy a majiteľa NFL klubu Elliota rozpísal rozsiahlejšie a my by sme dostali plnotučnú verziu pekného príbehu lásky z oblakov. Viac ich vzájomných doťahovačiek, ktoré nesmierne obľubujem. Viac času na pomalé dráždenie nás čitateliek a viac Louisy a Elliota spolu. . Táto diétna verzia nebola zlá, pozor, to zasa nie. Príbeh je príjemný, romantický, s dávkou humoru, ale aj nostalgie, s premyslenou dramatickou zápletkou, s peknými myšlienkami a ponaučením, vsadený do amerického prostredia a pôsobiaci uveriteľne, čo, priznajme si, nie je pravidlo. S autorkiným ľahkým štýlom sa kniha číta takmer sama, ale chýbala mi iskra a vášeň, s ktorou postavy v knihe disponovali, no nestihla sa v tej rýchlosti pretaviť do fyzickej podoby a zasiahnuť moju emocionálnu stránku. Aj napriek tomu som si obľúbila nie len hlavné postavy, s pozitívnymi charakterovými črtami, ale aj občas melancholickú atmosféru pridávajúcu na reálnosti a prostredie lietadla, v ktorom sme sa veľkú časť deja pohybovali. Originalita novému slovenskému dielku zaručene nechýba. . "Romantický príbeh, v ktorom sa hlavnej úlohy zhostili pravda a lož, a budú bojovať dovtedy, kým to jedna z nich nevzdá." Odhaľte holú pravdu alebo uverte lžiam, no spravte to s Louisou a Elliotom, ktorí vás naučia popasovať sa s búrkami podmývajucími pevnú pôdu pod nohami.

Wau! (Val, 29.5.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
…neskutočne úžasné, silné, emotívne… To boli prvé tri slová, ktoré vo mne príbeh po dočítaní zanechal. Skutočne, zostala som paf… Autorka Iveta Klemanová vlani svetu predstavila e-knihu Nesúď, kým nevieš. Už pri jej čítaní som zaňuchala talent, ale kvapka “čohosi” mi tam chýbala. V Búrke som to dostala nie s kvapkou “čohosi”, ale s pretekajúcim pohárom. Búrka bola dokonalá. Možno k tomu prispel tím vydavateľstva, možno “autorkina Miška” a možno za to môže len a len Iveta. Faktom však zostáva, že po tejto Búrke nevyjde slnko. Jej dozvuky v sebe si ponesiete ešte dlho. Dúfam v to, pretože vo mne rezonujú ešte stále(knihu sim dočítala pred týždňom). Hlavnými hrdinami sú Elliot a Louisa. Pred začítaním sa, som si neuvedomila, že Elliot má po štyridsiatke a dospelú dcéru. Prekvapilo ma to, nepopieram. Čím si prešiel v detstve a neskôr, keď sa mal tešiť z každého okamihu života, mi lámalo srdce. Neskutočne ťažko sa mi čítali jeho spomienky. Zármutok v duši Elliota pretrvával naozaj dlho a svoje srdce uzamkol len pre jednu ženu. Takáto láska sa zdá byť rozprávkovo nereálna. Ja v ňu však verím. Elliot sa upol na dcéru a prácu, kým mu do života nezakričala(doslova) Louisa. Túto ženskú hrdinku som si obľúbila od začiatku. Bola svojská a úprimná, na nič sa nehrala. Kvitujem autorke, ako zapracovala na profesiách postáv. Klobúk dolu. Či o jednotlivých úkonoch letušiek alebo dosť podrobné povinnosti ohľadne vedenia futbalového klubu, štadióna a dokonca sme nahliadli aj do zákulisia Super Bowl-u. Nepotrebujem si googliť, či je to tak, ako napísala autorka. Verila som jej to a to mi stačí. Náhody neexistujú a vďaka knihe Búrka tomu naozaj budete veriť. Osud vám do cesty posunie ľudí vždy v pravý čas a ak majú v našom živote zostať, osud ich priveje opäť a zas, až kým sa nepoddáme. Nádherným príbehom v príbehu bola legenda o Nahej pravde. Nikdy som o nej nepočula, ale musí existovať… aj o nej je táto kniha. O sile lži, o zbytočnosti vysvetľovania a vyvracania fám. Vďaka Klemanovej Búrke si až do konca života budem pripomínať- “Čokoľvek sa o tebe hovorí a nie je to pravda, nerýp sa v tom. Nevysvetľuj, nekomentuj, nechaj ich v tom a ono to prejde samo ako búrka. Len čo začneš veci vysvetľovať a vyvracať,bude sa to vliecť ako pomalý špinavý dážď.” Pred koncom bol príbeh srdcervúci a ja som nevedela na koho sa hnevať viac. Autorka mi však epilógom vyrazila dych. Bez patetického hádzania okolo krku s miliónom ruží a žiadosťou o ruku, napísala famózne vyznanie lásky… lásky ku všetkým, ktorých kedy Elliot miloval! Nečakala som takýto príbeh, dostala som ho a nemenila by som ani písmenko(no dobre, možno by som zmenila knihu, o ktorej sa hlavní hrdinovia rozprávali v lietadle na takú, ktorú som už čítala :D). Symbolická búrka na obálke sa strhne v nekontrolovateľný uragán a či a ako ju postavy ustoja si určite prečítajte. Na 260 stranách dostanete naozaj veľa…

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x