bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Skupinová terapia

Vydavateľ: GRADA Slovakia (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 14,87 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,49 €
Ušetríte: 2,62 € (zľava 15%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 14,69 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Skupinová terapia

Nekonvenčný terapeut a jeho vynaliezavé postupy.

Odvážny, láskavý, úprimný, bolestivý, ale aj vtipný príbeh plný vážnych tráum, zápasov o duševné zdravie, dysfunkčných vzťahov a nekonvenčných terapeutických postupov. Pripomína, že je dôležité nebáť sa byť zraniteľný a starať sa o svoje medziľudské vzťahy.

Nezišla by sa každému z nás občas nejaká terapia?
Christie bola úspešná študentka, ktorú však prepadávali pocity hlbokej úzkosti, osamelosti a trápila ju porucha príjmu potravy. Keď jej psychoterapeut odporučil navštevovať skupinovú terapiu a zverovať sa so svojimi problémami úplne neznámym ľuďom, bola spočiatku veľmi skeptická. Postupne sa však presvedčila o tom, akú veľkú liečivú silu môže mať ľudská spolupatričnosť.

Detaily o knihe

Názov: Skupinová terapia

Originálny názov: Group: How One Therapist and a Circle of Strangers Saved My Life

Objednávací kód NADBK108920

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

4* (Veronika Posová, 3.4.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Chrisitie, osamelá, opustená a rozbitá, si želala umrieť no na radu známej sa rozhodla vyskúšať nového terapeuta. Aké bolo jej prekvapenie, keď jej odporučil skupinovú terapiu - jej, ktorá sa ľuďom vyhýbala a nevedela si k ním nájsť cestu. Túžila iba po normálnom vzťahu, ktorý vydrží. Zo začiatku tomu neverila, no napokon sa stala členkou troch rôznych skupín a z osamelej, opustenej ženy sa postupne, krok po kroku, stala osoba obklopená priateľmi, s milujúcim manželom a dvoma deťmi. Kniha je rozdelená na tri časti a každá časť nás postupne prevádza cez inú terapeutickú skupinu a iné problémy Christie - aj cez všetky jej pády, ktoré ju stretli počas jej cesty hľadania samej seba. Miestami mi však prišlo, že niektoré myšlienky sú príliš rozhádzané, a občas autorka skákala z témy na tému, akoby zo seba potrebovala dostať naraz všetko, aj keď to spolu zdanlivo nesúvisí - nepotrebovala som napríklad čítať o jej hlístoch a škriabaní v zadku, či o jej prvej masturbácii sprevádzanej moderátorkou z rádia. V rámci terapie, kde sa učila hlavne otvoriť sa ostatným, bolo potrebné rozprávať aj o takýchto zážitkoch zo života, no neviem, či boli potrebné aj pre mňa, ako čitateľa. Napriek tomu, veľmi ma bavilo čítať o jej ceste, o postupnom uzdravovaní a prekonávaní svojich vlastných hraníc, o jej tvrdých pádoch a sklamaniach, o jej bolestiach a hlavne o sprevádzaní jej terapeuta a ľudí zo skupín. Kniha je výpoveďou o tom, ako človek nemôže byť iba sám so svojou hlavou, potrebuje dôverníka, potrebuje ľudí, aj keď si myslí, že nie. Kniha je o otvorení sa svetu, ale aj o pochopení načasovania nášho života, že nie všetko musíme stihnúť hneď teraz, na niektoré veci si musíme počkať a pripraviť sa na ne - vyliečiť sa. A ak nás má pri tom sprevádzať terapeutická skupina, nie je to hanba. Knihe dávam 4*, jednu dávam dole za občasné odbáčanie od témy a niekedy mi aj vadilo prílišné opakovanie sexuálnych zážitkov, na ktoré sa až príliš často odvolávala.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x