bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Časonauti

Vydavateľ: Vydavateľstvo Hydra (HJC projekt, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 03:01

Lepšia cena: 16,80 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,20 € (vrátane DPH)
Bežná cena:20,- €
Ušetríte: 2,80 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Časonauti

Časonauti, tajomní a neohrození cestovatelia v čase. Existujú mimo bežného času a priestoru, čím tak trochu popierajú jeho základné pravidlá a z pohľadu vesmíru sú možno nepochopiteľnou anomáliou. Ich poslanie je však dôležité. Strážia nemennosť základného časového prúdu a konzistentnosť časovej línie. Krehká kauzalita časových väzieb sa môže narušiť veľmi ľahko, a to by mohlo mať na ďalekú budúcnosť nedozerné následky.
V našej minulosti sa nachádza pár pozoruhodných, neraz nevyjasnených záhad a historických udalostí, ktorým sa časonauti rozhodli pozrieť na zúbok. Pri riskantných cestách časom skúmajú, či neboli nejako ovplyvnené a či nebola narušená autenticita pôvodného časového prúdu. To nemusí byť jednoduché, pretože sa neraz dostanú do osudovej dilemy: očistiť časový tok od umelých zásahov aj za cenu rizika, že sa drasticky zmení budúcnosť, alebo do toho záhadného ladenia nezasahovať, pretože je celkom možne, že bez neho by ľudstvo dávno neexistovalo.
Lenže aj časonauti sú len ľudia a môžu sa mýliť...

Detaily o knihe

Názov: Časonauti

Objednávací kód NA657381

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Anton Stiffel - Časonauti (Dagmar Mehešová, 23.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Viete čo sa stane, keď časonaut zorganizuje pražskú demonštráciu 17.11.1989? Alebo ako zachrániť časonauta z Hirošimy tesne pred výbuchom atomovky? Aj to sú otázky, ktoré rieši Anton Stiffel vo svojej knihe Časonauti. Musím sa priznať, že skoky časom, ktoré podstupujú časoví agenti ma trošku desia. Neviem si celkom predstaviť, čo takáto vec urobí s človekom a dejinami, či sa sám malými odlišnosťami v prúde času pomaly mení, alebo ako málo a ako veľa sa môže zmeniť celá história ľudských dejín. Ale aj na tieto otázky dáva autor dobré odpovede v štýle vedy a dobrej hard scifi. Samotní dvaja hlavní hrdinovia prejdú z jednej časovej línie do druhej, musia "zaskočiť" za konkrétne historické postavy alebo dokonca aj vraždiť v mene čistoty časového toku. V desiatich príbehoch sa odvíja popri časonautských misiách aj milostný príbeh oboch hrdinov, ktorý krásne ukazuje vzťah európskeho muža a Japonky aj s mnohými rasovými povahovými odlišnosťami. Až je zázrak, že dokážu v spletitej realite spolunažívať a prežívať city plné vášne a oddanosti, ktoré sa pretavujú aj do mnohých vzájomných záchranných akcií. Mne by sa možno ešte páčilo, ak by sa niektorá z misií aj nepodarila a dej by priniesol alternatívnu minulosť či smerovanie do budúcnosti. Autor v knihe nerieši etické ani morálne otázky súvisiace s cestovaním v čase a zasahovaním do dejinných udalostí, preto časonauti aj vraždia v mene čistoty hlavného časového toku. To je však prijímané ako nutnosť, ale nie všetci agenti zdieľajú filozofiu minimálneho zasahovania. I keď je to pravidlom, ozývajú sa aj hlasy vítajúce zásahy z budúcnosti, ktoré časový tok akoby dolaďujú, no ich pôvodca nie je známy. Sama neviem, či by som sa rozhodla meniť dejiny k lepšiemu, alebo nechať veci plynúť tak ako sa stali, aby ľudstvo mohlo žiť ďalej. V príbehoch sa dostanete do viacerých krajín sveta, ako do Ameriky, tak aj do Ruska, čo obohacuje celkový obraz časonautskej práce, technické detaily potešia svojou precíznosťou a mňa osobne uchvátila nanokombinéza, ktorá vytvorí akýkoľvek odev z histórie a má zabudované medicínske zariadenie. Myslím, že sa v knihe nájde každý, kto sa kedy zaoberal zmysluplnosťou časových súsledností a dúfam, že sa niekedy v nasledujúcom pokračovaní dočítam aj o paralelných časových prúdoch.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x