bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krásni ľudia

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:208
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 10,50 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,99 €
Ušetríte: 4,49 € (zľava 30%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 12,59 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krásni ľudia

Vanda mala dokonalý život. Vyšplhala sa po korporačnom rebríku svojou pracovitosťou a cieľavedomosťou. Lenže jedného dňa si uvedomí, že sa stratila pod tlakom povinností a očakávaní. Z reflektora úspechov sa prepadne do nehostinného prostredia nemocnice, pretože úzkostné stavy a závislosť na alkohole už začínajú byť neznesiteľné. Na psychiatrii spoznáva Adama, otca dvoch malých detí, ktorý tiež nepozná dno. Spolu sa snažia navigovať zákutiami sedení s psychológmi a lekármi, terapiami a inými povinnosťami.

Detaily o knihe

Názov: Krásni ľudia

Objednávací kód NADBK104580

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krasni ludia (Petra, 29.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi prijemne citanie. Vrelo odporucam

Krásni ľudia (Knihomolka Evka, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka síce útla a kapitoly krátke, čiže ju v pohode dáte na jeden hlt, ALE také ľahké to s ňou nebude. Poňatie príbehov krásnych ľudí slovenskou autorkou je totiž niečo viac, ako len kniha. Je to hotový kolotoč emócií, z ktorého nejde vystúpiť tak jednoducho, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Pretože sa odohráva na mieste, kde sa dobrovoľne nikto nechce ocitnúť. A ak aj áno, tak s vehementným popieraním. Tým sa pre mňa stala aj akýmsi volaním o pomoc, volaním po nádeji či troche pozornosti. S citom popisuje bežné dni, radosti i strasti jednej komunity, ktorá sa ocitla zrovna na takom mieste. Ako sa cítia títo ešte donedávna cudzinci, no zrazu spriaznené duše? Majú šancu po opustení liečebne znovu nájsť stratený balans? Viac neprezradím, prečítajte si. KRÁSNE čítanie želám, priatelia knihomoli.

Vydarený debut (Alena Kováčová, 6.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Slovenská literatúra nemá medzi mojimi prečítanými knihami až také veľké zastúpenie. Debut Krásni ľudia od Zuzany Šimekovej ma však veľmi zaujal. Román o psychických problémoch, úzkostiach a depresiách som z pera slovenskej autorky ešte nečítala a som naozaj rada, že som sa k nemu dostala a najmä, že mu vydavateľstvo Lindeni dalo šancu. Kapitoly knihy sú krátke a ich rýchly sled udržuje vašu pozornosť. Nepravidelne sa v nich strieda súčasnosť - zameriavajúca sa primárne na Vandu, na jej osobné stretnutia s doktormi, ale aj na skupinové terapie a osudy ďalších ľudí v liečebni - s flashbackmi do minulosti, ktoré stručne opisujú udalosti, ktoré Vandu doviedli do terajšieho stavu. Z knihy je cítiť, že autorka čerpá z vlastných skúseností a to je pre mňa najväčším pozitívom knihy. Asi najviac sa mi páčili práve tie flashbacky, kde autorka priblížila korporátne prostredie, ktoré je naozaj veľmi špecifické a, bohužiaľ, asi aj typické pre našu neskutočne rýchlu a stresujúcu dobu. Obzvlášť jedna kapitola sa mi dostala pod kožu - firma mala prezentáciu o tom, aké nebezpečné sú v ich prostredí duševné choroby a psychické problémy (čo ma potešilo, kiežby sa kladie na tieto problémy viac dôrazu), ale prezentácia bola zakončená tým, koľko to firmu v konečnom dôsledku stojí (čo ma hneď vrátilo späť do smutnej reality). Krásni ľudia mi naozaj sadli presne do nálady a momentálneho rozpoloženia, veľmi sa mi páčili a nebyť pár detailov, ktoré sú skôr subjektívne (ako napríklad "romantická" zápletka, slangovejší jazyk pri niektorých postavách) dostali by odo mňa plný počet hviezdičiek. Som rada, že aj na Slovensku máme autorky, ktoré píšu tak príjemne o dôležitých veciach. Dúfam, že Zuzana Šimeková týmto debutom s písaním nekončí a prinesie nám ďalšie krásne knižky o krásnych ľuďoch.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x