bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nahé sochy, bojové slony a tuční gladiátori

Vydavateľ: mamaš (mamaš)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 10,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 5,- € (zľava 31%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nahé sochy, bojové slony a tuční gladiátori

Prečo starí Gréci a Rimania nenosili nohavice? Používali ženy antikoncepciu? Verili svojim mýtom? Bol rozvod bežný? Ako chytali levy pre Koloseum? Čo sa stalo s Rímom po páde ríše a kde je hrobka Alexandra Veľkého? V sérii krátkych a vtipných esejí historika Garretta Ryana sa dozviete množstvo informácií, ktoré vám v triede na hodinách dejepisu nepovedali. Na rozdiel od väčšiny publikácií o klasickom svete sa kniha Nahé sochy, bojové slony a tuční gladiátori nesústreďuje na slávne osobnosti alebo udalosti, ale na fascinujúce detaily každodenného života.

Detaily o knihe

Názov: Nahé sochy, bojové slony a tuční gladiátori

Originálny názov: Naked statues, fat gladiatros and war elephants

Objednávací kód NADBK104257

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pre všetkých milovníkov antiky (Erika Kučáková, 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je splnený sen všetkých ľudí ktorí na jednej strane milujú antiku, ale na druhej strane už majú dosť suchých faktov. Garett Ryan v krátkych kapitolách opisuje najrozličnejšie zaujímavosti zo života Grékov a Rimanov, pričom odkazuje aj na odbornú literatúru. Zaujímavé sú tiež poznámky pod čiarou, ktoré si určite nenechajte ujsť. V neposlednom rade chcem pochváliť vynikajúci preklad do slovenčiny.

Skvelé čítanie (Monika Ertľová, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Horká uhorka a smrtiaca mrkva. Alebo amulety, ,,ktoré obsahovali všetko možné, od lasičej pečene až po hlavu chlpatého pavúka.” Ak to zlyhalo, tak ste nechcenému tehotenstvu mohli predísť chytením žaby, ktorú bolo treba presvedčiť, aby prehltla semienka nasiaknuté menštruačnou krvou a takúto chuderku vyplašenú vypustiť naspäť do prírody. Vybavené! Aj toto boli niektoré z podôb vtedajšej antikoncepcie, to ja len tak, ak by ste sa chceli inšpirovať... Nahé sochy, bojové slony a tuční gladiátori vám osvetlia rôzne oblasti grécko-rímskej kultúry, o ktorých sa na hodinách dejepisu nehovorilo. Ale ak by sa hovorilo, isto by ste si z toho obdobia zapamätali viac :D Kniha je plná zaujímavých faktov z oblasti každodenného života, spoločnosti, viery, športu a trávenia voľného času, vojny, politiky a dedičstva Rímskej ríše. Na otázky, ktoré ste sa v škole hanbili spýtať, vám autor pútavo odpovie a dozviete sa naozaj kadečo. Napríklad aj to, že ak máte len kúsok európskej DNA, nie je vylúčené, že váš predok bol rímsky cisár alebo bojovník v Koloseu. Všetci sme teda dedičmi múdrostí a absurdít starovekých Grékov alebo Rimanov, tak prečo sa s nimi lepšie nezoznámiť. Garrett Ryan napísal súbor vtipných a záživných esejí, anekdot so zábavným aj šokujúcim podtónom, takže spoznávanie vašich predkov je naozaj fascinujúce. Holili sa? Rozvádzali sa? Koľko toho popili? Verili v mimozemšťanov? Ako to mali s časom a dátumom? Na čo im boli bojové slony? Prečo latinčina a nie gréčtina? Prečítajte si! Super je aj to, že ak by sa vám zišlo oprášiť dejiny klasického sveta, v závere nájdete vraj nezodpovedne krátky, no fakt výživný rýchlokurz do antiky, ktorý spoľahlivo dostane do obrazu aj najväčšieho ignoranta. Komu sa máli, bohatý poznámkový aparát nasmeruje na ďalšie zdroje. Kniha ulahodí každému milovníkovi pikošiek a histórie písanej inak. ,,Najlepší priateľ človeka niekedy žerie jeho nepriateľov."

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x