bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Eric Clapton: Autobiografia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 13,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 6,- € (zľava 30%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 16,72 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Eric Clapton: Autobiografia

Ikona hudobnej scény Eric Clapton v dojímavom životopise otvorene a úprimne rozpráva o svojom dobrodružnom a inšpiratívnom živote a po prvý raz mapuje svoju profesionálnu kariéru.

Eric Clapton sa narodil v roku 1945 ako nemanželské dieťa. Vychovávali ho starí rodičia. Eric nevedel, kto je jeho otcom, a až ako deväťročný sa dozvedel, že žena, ktorú dosiaľ pokladal za svoju sestru, je jeho matka. V puberte mu bola útechou gitara a vďaka mimoriadnemu talentu sa stal kultovou postavou britských klubov. Podieľal sa na vzniku formácie Cream a po jej vyhlásení za „superskupinu“ sa stal celosvetovo uznávanou hudobnou hviezdou. Po dvoch rokoch sa kapela pre konfliktné egá svojich členov rozpadla.

Koncom šesťdesiatych rokov si ako hosť zahral s Jimim Hendrixom, Bobom Dylanom, ale aj s Beatles, Rolling Stones a s dlhoročným priateľom Georgom Harrisonom. Práve v čase spolupráce s Georgom sa Clapton zaľúbil do jeho manželky Pattie Boydovej. Táto zdanlivo neopätovaná láska ho uvrhla do hlbokého zúfalstva, dobrovoľnej izolácie a po čase prepadol drogám. Začiatkom sedemdesiatych rokov sa mu podarilo závislosť prekonať a zároveň vydal mimoriadne úspešný album 461 Ocean Boulevard s ohromným hitom I Shot the Sheriff. Po ňom nasledoval platinový album Slowhand s dojemnou srdcovkou Wonderful Tonight, tú zložil pre Pattie, s ktorou sa napokon koncom roka 1979 oženil. No netrvalo dlho a Eric vymenil heroín za alkohol, čo uškodilo nielen jeho hudbe, ale prispelo aj k definitívnemu rozpadu manželstva.

V osemdesiatych rokoch sa vzchopil, postupne sa zotavil z alkoholizmu a stal sa otcom. No krátko na to mu život uštedril ďalší úder – pri nehode prišiel o život jeho štvorročný syn Conor. Keby sa to stalo predtým, než sa zbavil závislostí, asi by sa vrátil k drogám. V tom čase však už bol omnoho silnejší, hľadal útechu v hudbe a zložil bolestne nádhernú pieseň Tears in Heaven.

Detaily o knihe

Názov: Eric Clapton: Autobiografia

Originálny názov: Eric Clapton: The Autobiography

Objednávací kód NADBK102532

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x