bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na západ so žirafami

Vydavateľ: Grada - Metafora (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:392
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 15,29 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,99 €
Ušetríte: 2,70 € (zľava 15%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 15,11 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na západ so žirafami

Fascinujúci dobrodružný román o dvoch žirafách, ktoré sa vďaka svojej strastiplnej púti po Amerike dostali na titulky novín a podmanili si srdcia ľudí.
Charizmatický Woodrow Wilson Niklák má stopäť rokov a cíti, že jeho život sa pomaly končí. V deň, keď sa z televízie dozvie, že žirafám hrozí vo svete vyhynutie, spomenie si na nezabudnuteľný zážitok z čias, keď mal sedemnásť rokov. Rozhodne sa ho zdokumentovať do písaného príbehu o tom, ako nás dokáže zmeniť neobyčajný pôvab zvierat, láskavosť cudzích ľudí a jednoduché plynutie času.

Píše sa rok 1938, Hitler ohrozuje Európu a svetom otriasa hospodárska kríza. Američania prahnú po niečom nezvyčajnom. Vytúženú jedinečnosť nájdu vo vzrušujúcom príbehu dvoch žiráf, ktoré pri plavbe po Atlantiku zázračne prežijú hurikán. Žirafy čaká dlhá cesta po celej Amerike na nákladnom aute, ktoré ich má doviezť do Zoo v San Diegu. Preváža ich mladý Woodrow spolu s láskavým Starcom a krásnou ryšavou fotografkou.

Detaily o knihe

Názov: Na západ so žirafami

Originálny názov: West with Giraffes

Objednávací kód NADBK102082

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krása (Veronika, 13.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh, ktorý vás chytí za srdce a nedovolí vám knihu odložiť, až kým si neprečítate celý fascinujúci príbeh o strastiplnej ceste dvoch žiráf, ktoré pri prekonávaní Atlantiku prežili hurikán. Mám veľmi rada knihy, ktorých dej sa zameriava na zvieratá a ich osud je akýmsi spôsobom v popredí oproti tým ľudským. Samozrejme, popri láske k zvieratám tu nemohla chýbať ani láska medzi dvoma ľuďmi, aby naša ľudská ríša nezaostávala :) Veľmi sa mi páčila všehochuť ľudských charakterov postáv použitých v príbehu, vďaka ktorým môžeme sledovať sociálne pomery až extrémnu chudobu, dotknúť sa problému rasizmu, či zažiť autentickú Ameriku v rokoch minulých, čo sa mne veľmi pozdávalo, lebo pocestovať si v čase vďaka knihe je vždy skvelé. Pútavé rozprávanie hneď od prvej strany ma ponorilo do deju a oceňujem aj vložené ústrižky z novín v texte, vďaka ktorým bola ešte autentickejšia. Čerešničkou na torte je prenádherná obálka, ale to sme na to už u @grada_sk zvyknutí, lebo oni čarovať s obálkami rozhodne vedia

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x