bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Odhalenie

Vydavateľ: MERIDIANO - press (MERIDIANO-press, s.r.o.)
Séria:K odvahe ma nútil strach (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 11,75 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,03 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,99 €
Ušetríte: 1,96 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odhalenie

Mrzela ma samota, ktorú som prežívala. Okrem brata nebol v mojom živote nikto. Iba Rodney, ktorý viedol vlastný život a o mojich útrapách nemal potuchy. Mia, ktorá bola viac osinou v zadku, než kamarátkou. Markus, ktorý mi každým dňom iba strpčoval život. A Hal …
Hal, ktorého úsmev ma prenasledoval v snoch, ktorého postoj ma inšpiroval a ktorého výzor mi roztriasol kolená zakaždým, keď sa na mňa zadíval. / Alex /

***

Ani som sa nepokúšal vylepšiť jej náladu, keď sa jej v hlave premietali spomienky na brata, nemalo zmysel ju rušiť. Veril som, že sa raz dozvie pravdu a všetky trhliny, ktoré sa násobili pribúdajúcimi dňami od jeho zmiznutia, sa pospájajú v jeden celok. Otvoria sa jej oči, hoci nepekným spôsobom.
Už vopred ma to mrzelo, ale nebolo v mojej moci s tým čokoľvek urobiť.
Bola iba súčasťou špinavej hry bez vlastného pričinenia. Iba bábkou vo svete, do ktorého ani nepatrila. Zaťal som zuby pri tom zistení.
Nevinné dievča, ktorému sa osud chystal kruto vysmiať …
Znovu som pocítil potrebu chrániť ju. / Hal /

Detaily o knihe

Názov: Odhalenie

Objednávací kód NA651331

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
@moderne_romany si starostlivo vyberajú knihy, ktoré vydajú a výnimkou není ani táto ich novinka z pera slovenskej autorky @monika.kasasova.autorka ktorá ma úplne pohltila. Odohráva sa v mafiánskom prostredí a zaručene vám prinesie napätie a zimomriavky. Príbeh je naozaj tajomný, akčný, ale hlavne prepracovaný s jemnou romantickou linkou. A k tomuto príbehu nemôžu chýbať ani sympatické postavy, takže podľa mňa si každý nájde v tejto knihe niečo svoje, čo sa mu bude páčiť. Naša hlavná hrdinka sa ocitá v nepríjemnej situácie, s ktorými nás oboznámia hneď prvé strany príbehu a teda jej brat zmizol, idú po ňom zlí ľudia, ktorým ešte aj dlží peniaze. Alex je síce pracovitá a milá, ale je aj naivná a bolo mi jej ľúto, lebo si za krátku dobu prežila veľa. O Alexinej práci na ranči sa mi čítalo veľmi dobre, keďže kone mám rada už od detstva. Hal bol už od začiatku veľmi tajomný, nedokázala som odhadnúť či je vôbec dobrý, zlý... Ale záver nám to objasní. Na konci sa začnú diať tie najviac šokujúce veci, z ktorých som bola veľmi prekvapená a vo vzduchu ostane ešte veľa nevypovedanych otázok a ja sa preto teším na druhý diel ešte viac.

Odhalenie (Val, 5.9.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Viete čo? Počas čítania som mala taký zvláštny pocit… taký,akoby sa mi pred očami odohrával film z '90. rokov, niečo na štýl Stevena Seagala. Niežeby ten dej bol podobný alebo čo…. fakt netuším, prečo sa ma držal tento pocit,ale ubezpečujem vás, že to nie je myslené v zlom. Ja Seagalove filmy môžem :D Menší formát knihy, väčšie písmená, krátke kapitoly. Číta sa to samo. A keď vás to chytí ako mňa,za 2 dni budete dumať, čo ďalej so životom, pretože o pokračovaní zatiaľ nie sú žiadne informácie. Žiaľ. Treba čakať a to ja veľmi nerada. Hlavnými hrdinami sú Alex a Hal. Ona je milá, zlatá, až príliš slušná. To ako seba keby som videla. Ani za toho pána si nevie povedať od srdca keď ju niekto štve, vydiera, núti do niečoho,na čo nemá vôbec náladu. Za to Hal je jej pravý opak a nie len v tom, že je opačného pohlavia. Alex sa začnú diať zvláštne veci a ako na zavolanie sa do domu oproti nasťahujú 3 chlapíci(vrátane Hala). Aj keď som mala tušáka odkiaľ vietor fúka, čo sa bude diať a kto sú záhadné postavy zač,neodhadla som všetky zápletky, takže čítanie nebolo až také predvídateľné. Páčilo sa mi prostredie ranča,aj drogového podsvetia. Autorka to zaujímavo skĺbila, vytvorila čtivý a napínavý príbeh. Musím však "reklamovať" intímne scény. Mala som dojem,akoby som sa mala hanbiť za to, že to čítam. Prišlo mi to také neosobné. Pričom chvíle, keď boli Hal a Alex sami,boli úplne v pohode a iskry lietali. No keď došlo na vec, akosi sa chémia vyparila. A ďalšia vec, ktorá mi moc nesadla bol názov. ODHALENIE. Jediné odhalenie som postrehla až na samom konci…to sa tam,pánečku,diali veci! Ale počas celej knihy autorka hádzala návnady a indície, niektoré ma doviedli na správnu stopu,ale iné si Monika nechala na ďalšiu knihu, čo na jednu stranu nie je zlé,ale kopec nezodpovedaných otázok je pre čitateľa dooooooosť frustrujúce.

Wow (Hopehopesbooks, 20.7.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedným slovom wau. Dlho som nečítala príbeh kde som mala samé otázniky a autorka mi ich zodpovedala až pri posledných stránkach. Tak držala tie postavy v tajnosti a jejich identitu. Ja som nechápala... Romantika. Napätie. Tajomstvá. Tajné identity. Napätie. Láska a sex. Ja to zoberiem takto zaostra. Mali by sme čítať a podporovať slovenských autorov. @morneromany vydali ste kvalitný príbeh. Ocitáme sa v príbehu kde ma hlavná hrdinka dostala. Bolo zaujímavé čítať v akom prostredí robí. A to sa stará o kone. To ja mám po ruke ale nestarám sa o ne. Je to najzaujímavejšia práca doposiaľ čo som čítala zatiaľ. Ale jej šéf je strašný smrad. Prv sú spolu a z neho sa vykľuje riadny kus k... Ako môže chlap zbiť ženu? Len mi potom nešlo do hlavy ako sa po čase správal. Normálne. Akoby sa nič nestalo. Robil jej peklo... Prijala by som trošku sa rozpísať sa o tej postave. Aby som 'ho ' pochopila. Možno v druhej časti. Prišlo mi to nedokončené ako reagoval. Hlavná hrdinka hľadá svojho brata. Po ňom neni ani stopy. V jej živote sa ukáže tajomný Hal, ktorý má tiež svoje tajomstvá. A nechá nám nahliadnuť až ku koncu. Celé je to spletité. Nebude vám to dávať zmysel. Kto? Prečo? Ako? Ale potom bude. Našej hrdinke sa zmení život keď sa spozná s Halom. A tu sa zrodí aj niečo iné. ❤️ Po čase sa dopátrame aj trošku k jej bratovi. Kniha je sama tajomstvom, a ja som nevedela čo vôbec očakávať. Príbeh je premyslený. A čakám na druhú časť. Lebo mám plno otázok . Čo bude s jej šéfom ? Čo sa stalo jej bratovi? A ako to bude ňou a Halom naďalej . Aj naši kamaráti môžu byť naša rodina. Prečítajte si a uvidíte. Koniec je samá akčná scéna. Tu bola čerešnička ešte... Aj ja si prosím od autorky podpis ❤️. Za výbornú knihu ďakujem @moderne_romany

Začiatok série (Kristína Rydlová, 7.7.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Odhalenie je prvý diel zo série K odvahe ma nútil strach. Autorka pôvodne uverejňovala príbeh na Wattpade, ale ja som ho nečítala, takže som bola zvedavá, čo na mňa čaká. Za seba môžem povedať, že sa mi príbeh až na určité detaily páčil. Priznávam, že zo začiatku som mala trochu zmiešané pocity, ale keď sa príbeh rozbehol, začala som si ho užívať. Alex je milé, pracovité, dobrosrdečné, láskavé mladé dievča, ale občas ma frustrovala jej naivita. Kiežby sa nad niektorými vecami trochu viac zamyslela, nie ich len tak rýchlo hodila za hlavu. Tiež som dúfala, že sa postaví za seba a nenechá ostatných, aby jej skákali po hlave. Na druhej strane tomu rozumiem, jej život sa zo dňa na deň obrátil hore nohami - brat sa jej neozýval, bála sa oňho, ešte k tomu ho hľadali nebezpeční ľudia, ktorým dlhoval peniaze. Alex sa ocitla v nebezpečnej situácii a vôbec netušila prečo. Hal a jeho dvaja kamaráti boli opradení rúškom tajomstva (hoci autorka príbeh napísala zo ženského i mužského pohľadu, takže sme mali možnosť čiastočne nahliadnuť aj do ich "práce"). Vedeli sme, že Alex vyhľadali zámerne, tiež sme vedeli, že to nejak súviselo s jej bratom, ale presnú príčinu sme nevedeli. Až v úplnom závere sme sa dozvedeli, čo sú vlastne zač (a tento zvrat sa mi veľmi páčil, priznávam, že nad touto možnosťou som vôbec neuvažovala). Príbeh je kombináciou romantiky a akčnej zápletky a povedala by som, že dobrodružnosť o malý kúsok prevláda. Máme tu obchodníkov s drogami, vraždenie, násilie, únos... Keďže ide len o prvý diel, veľa vecí bolo naznačených, no veľmi málo objasnených. Po dočítaní mám mnoho nezodpovedaných otázok. Kde je brat Alex? Žije? Ako naloží Alex s USB kľúčom, ktorý jej zanechal? Ako zareaguje na pravdu o Halovi? Bol do týchto udalostí zapletený aj Marcus? Snáď sa pokračovania dočkáme čo najskôr.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x