bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Malé vinárstvo v Provensálsku

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 13,17 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,49 €
Ušetríte: 2,32 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Malé vinárstvo v Provensálsku

Avin manžel Mark je už zopár týždňov pracovne odcestovaný a Ava s prekvapením zisťuje, že sa tak skoro ani nevráti. Nevyšiel mu investičný zámer a schováva sa pred úžerníkmi. Navyše už dlhšie neplatí pôžičku, a preto prišli o dom. Avina životná realita je viac ako smutná – v štyridsiatich troch rokoch prespáva u kamarátky, uviazla v práci, ktorá ju frustruje, a aby toho nebolo málo, manžel si začal románik s kolegyňou. Aj vo vzťahu s dcérou vysokoškoláčkou to už dlhšie škrípe. Ava si náhle uvedomuje, že popri starostlivosti o rodinu úplne zabudla na seba a jej sny zapadli prachom.

V tejto bezútešnej situácii sa dozvedá, že jej milovaný starý otec, u ktorého v detstve trávila leto a s ktorým nehovorila už viac ako tridsať rokov, zomrel a zanechal jej svoju malú vinicu Château Saint-Clair. Zrazu jej sen mať vlastnú pekárničku dostáva reálnejšie kontúry. Čerstvá káva a croissanty na raňajky, pohár vína s pekným miestnym čašníkom Jacquesom... a Ava sa postupne začína vo Francúzsku cítiť ako doma. No odísť z manželstva a začať nanovo na mieste, ktoré jej prirástlo k srdcu, keď bola malá, by bolo šialené... Či nie?

Detaily o knihe

Názov: Malé vinárstvo v Provensálsku

Originálny názov: The Little Vineyard in Provence

Objednávací kód NADBK101581

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemná romantická oddychovka (Kristína Rydlová, 13.7.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Malé vinárstvo v Provensalsku je už štvrtou knihou v edícii Za láskou. Opäť ide o príjemnú, nenáročnú oddychovku, ktorá vás chytí za srdce. Sadol mi autorkin štýl, príbeh som prečítala v podstate na dve posedenia. Ave sa práve rozpadol celý doterajší život - zistila, že jej manžel dlží peniaze, prišli o dom, ešte k tomu si našiel milenku a ich dcéra zo všetkého viní ju. Keď sa dozvie, že zomrel jej starý otec a zdedila po ňom vinárstvo, rozhodne sa aspoň na pár dní zmeniť vzduch. Vinárstvo nájde v zúboženom stave, jeho sláva je už dávnou minulosťou. Najskôr uvažuje, že ho predá, no je si vedomá, že jej starký by bol z tohto rozhodnutia smutný, preto sa na jeho počesť rozhodne vinárstvo opäť postaviť na nohy...a možno znova nájde i lásku. Jej manžel bol hrozný sebec, zaujímalo ho len to, na čom by mohol zarobiť, vôbec Avu nerešpektoval, robil si srandu z jej snov, nebol jej oporou v ťažkých časoch, naopak, podkopával jej nohy. Ich dcéra ma tiež poriadne hnevala, viem, že túžila, aby mala opäť kompletnú rodinu, no svoju mamu doslova citovo vydierala. Otec ju dosť rozmaznal a vo veľkom ju ovplyvňoval. Aspoň, že postupne si niektoré veci uvedomila a prehodnotila svoj vzťah k mame. Romantická linka bola rozkošná. Jacques bol veľký sympaťák a konečne Ave ukázal, aká je skvelá. Páčil sa mi aj tieň "zakázanosti" ich vzťahu a väčší vekový rozdiel. Sympatické mi boli aj ďalšie postavy, ktoré Ave pomáhali vo vinárstve či jej dve (bláznivé) kamarátky. Máme tu aj niekoľko návratov do minulosti a postupne sa dozvedáme, prečo sa pokazili vzťahy medzi Avinou mamou a jej dedkom, prečo už k nemu nemohla nikdy ísť na prázdniny a aj nejaké rodinné tajomstvá. Ďalším plusom tejto knihy bolo krásne prostredie vinárstva a Francúzska vo všeobecnosti. Dozvedeli sme sa veľa o tom, ako prebieha proces výroby vína. Chválim aj obálku knihu a grafické spracovanie vo vnútri knihy.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x