bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dom so zlatými dverami

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Vlčí brloh (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:488
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

Lepšia cena: 19,24 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 19,69 € (vrátane DPH)
Bežná cena:22,90 €
Ušetríte: 3,21 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 16,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dom so zlatými dverami

V jej svete láska nemá miesto

Amare sa podarilo uniknúť osudu otrokyne v najznámejšom pompejskom nevestinci a získať patróna. Teraz jej život závisí od náklonnosti muža, ktorého možno nepozná tak dobre, ako si myslela. Spomienky na Vlčí brloh ju mátajú v snoch a nezabudla ani na priateľky, ktoré musela opustiť. A čo je horšie, prenasleduje ju muž, ktorému kedysi patrila. Ak sa chce oslobodiť od minulosti, musí byť rovnako nemilosrdná ako on. A hoci jej patrónkou je bohyňa lásky Venuša, nájsť v sebe skutočné city nie je pre Amaru jednoduché.

Pokračovanie románu Vlčí brloh sa vracia do pompejského lupanária, kde osudy žien dlhé stáročia zostávali v tieni nezáujmu a zabudnutia.

Z anglického originálu The House with the Golden Door (Head of Zeus Ltd, UK 2022) preložila Martina Fedorová.

Detaily o knihe

Názov: Dom so zlatými dverami

Originálny názov: The House with the Golden Door

Objednávací kód NA205765

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dom so zlatými dverami (Zuzana Čahojová, 4.1.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
4,5* Dom so zlatými dverami je druhá časť série Vlčí brloh. Už prvá časť s rovnomenným názvom sa mi nesmierne páčila, táto druhá bola tušim ešte lepšia. Ďalej sledujeme život Amary potom, čo sa jej podarilo opustiť žalostný život v bordely. Užíva si relatívnu slobodu nadobudnutú vďaka patrónovi. Amara však vďačnosť a šťastie nepociťuje dlho, stále sa snaží nájsť spôsob ako oslobodiť svoje priateľky, postaviť sa bývalému pasákovi Félixovi a zarobiť si sama na seba. Vývoj udalostí bol rozhodne spletitý, občas veľmi napínavý a miestami som si takmer búchala hlavu o stenu nad jej rozhodnutiami. Autorke sa opäť podarilo vynikajúco zachytiť celkovú atmosféru vo vtedajších Pompejách, čo sa týka prostredia, života bohatých a chudobných, aj architektúry. Vďaka opisom som nemala najmenší problém predstaviť si ako život v tej dobe vyzeral. Autorka má podľa mňa veľký rozprávačský talent a jej príbeh zaujme takmer od začiatku. Už teraz som veľmi zvedavá na tretiu časť a kam život Amaru zavedie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Sedí s priateľkou v záhrade, spolu s ňou pozoruje hrajúce sa dieťa a takmer si dovolí uveriť, že jej život je odteraz jeden veľký, bezpečný prístav. Aj teraz cíti neviditeľnú Rufusovu ruku, ktorá ju pevne drží… a je v jeho moci hocikedy ju nechať padnúť. Len vďaka jeho peniazom tu teraz môže byť; sú to jeho peniaze, ktorými platí za Drusillin čas. Amara veľmi dobre vie, že bez takého prestížneho milenca by sa jej nepodarilo získať významné miesto v priateľkinom živote. Kedykoľvek spolu zájdu do Venušiných kúpeľov, Drusilla tam príde obklopená viacerými menej dôležitými konkubínami. Amara je len jednou z mnohých, ktoré sa zdržiavajú v jej blízkosti.
Čas, ktorý trávi s Drusillou osamote, je veľmi vzácny, a Amara vie, že musí preukázať nielen svoju vďačnosť, ale aj striedmosť. Okrem toho sa musí pripraviť na Rufusovu návštevu. Večer má za ňou prísť. Nevidela ho dobré dva týždne, ktoré strávil s rodinou, keďže sa slávili parentálie – sviatok, počas ktorého sa uctievajú predkovia – a na stretnutie s Amarou mu nezvýšil čas. Čím jej zároveň bolestne pripomenul, že naďalej zostáva na samom okraji jeho života, bez rodiny a bez koreňov.
Vstane, vyhovorí sa na Rufusa a Drusilla ju bez zdržiavania odprevadí k bráne, aj keď zaváha, akoby sa ani na tú malú chvíľu nechcela odlúčiť od synčeka.
„Myslíš, že by sa Rufus potešil, keby si mu darovala chlapca?“ Drusilla vysloví otázku práve vo chvíli, keď Amara prekračuje prah domu von na ulicu.
„Nie som si istá,“ prekvapene zahabká. „Myslím, že skôr nie.“ Ťažko sa jej hľadá vysvetlenie, ale čosi jej s neochvejnou istotou vraví, že by ju Rufus len veľmi nerád videl ako matku.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x