bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Klebety z predmestia

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:01

Lepšia cena: 14,27 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,61 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,99 €
Ušetríte: 2,38 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Klebety z predmestia

Bývala to pokojná štvrť. Medzi susedmi vládli priateľské vzťahy, všetci si navzájom pomáhali – až kým Frances jedného dňa nevtrhla do domu svojej susedky Anne a nenačapala ju s milencom. Od tej chvíle je harmonické susedské spolunažívanie v ťahu. No Anne nie je jediná, kto ukrýva nejaké tajomstvo. Každá z rodín má vlastné starosti, ktoré by najradšej schovala za zavretými dverami. Klebety sa však začnú šíriť ako lesný požiar a postupne odhaľujú, čo sa deje za fasádami dokonalých domov.

Detaily o knihe

Názov: Klebety z predmestia

Originálny názov: Other People´s Houses

Objednávací kód NA646829

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fajn vtipná oddychovka (Laura Löbbová, 8.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Od autorky som už čítala knihu Knihomoľský život Niny Hillovej, ktorá sa stala jednou z najobľúbenejších minulého roka. Bola som preto prirodzene zvedavá a nedočkavá čítať Klebety z predmestia, príbeh o viacerých rodinách, ktoré v podstate spájajú ich deti. Kniha začala naozaj skvelo, hneď v úvode sa stala dráma (milujem drámy (pozorovať)) a každá z rodín ukrývala nejaké tajomstvo. Od prvých strán som si bola istá, že kniha bude naozaj vtipná a nemýlila som sa. Autorka proste vie písať a má zmysel pre humor, ktorý minimálne mne osobne sedí. Ďalšia vec, ktorá sa mi páčila bola prirodzenosť príbehu, rodiny a ich životy boli naozaj popísané veľmi realisticky, so všetkými problémami a radosťami. Naozaj by som uverila, že šlo o skutočné rodiny. Jediné, čo ma počas čítania prestalo baviť bola práve téma. Zo začiatku ma to zaujímalo a naozaj bavilo, ale postupne sa to vytrácalo. Našťastie to zachraňoval autorkin skvelý štýl písania, ale myslím si, že kniha by mi viac sadla, keby som matkou detí alebo v dlhoročnom vzťahu s partnerom. Určite si ju ešte raz prečítam a to práve v spomenutom období a myslím, že vtedy si ju užijem naozaj na 100%. Teším sa na ďalšie autorkine knihy a dúfam, že ich bude ešte veľa veľa

Priemer, ale fajn čítanie (Ivana Kováčová, 5.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Abbi Waxman je nadaná spisovateľka, ktorá aj z obyčajných tém vie napísať zaujímavý príbeh. Príbeh, v ktorom sa v podstate nič nedeje, ale stále vás baví čítať ďalej a ďalej. Klebety z predmestia je moderný román plný vtipných dialógov, ktoré odľahčujú rozoberanie vážnejších problémov každej zo štyroch ústredných rodín. Hlavnou témou je nevera u na prvý pohľad dokonalého manželského páru. V druhej rodine sú problémy s výchovou teenegerky, v tretej sa nevedia zhodnúť na tom, či chcú druhé dieťa alebo nie a v štvrtej hádajte, pretože to sa dozviete až na konci a ja vám to, samozrejme, nechcem prezradiť. Zo začiatku som tento príbeh nevedela celkom jasne žánrovo zaradiť. Mohla z neho totiž pokojne byť rodinná dráma alebo zamotaný psychothriller, ale nakoniec sa autorka vydala priamočiarejšou cestou, dej nekomplikovala a bol z toho jednoduchý príbeh opisujúci život jednej ulice v LA. Do knihy som sa začítala veľmi rýchlo a bavilo ma sledovať hlavnú tému knihy - neveru manželky. Postupne ma ale už trochu menej bavilo čítať o každodenných problémoch s deťmi - odvoz do škôlky, školy, na futbal, k susedom, na výlet....Vzhľadom na to, že kniha sa venovala v podstate len jednej téme, postupne mi už okrem pohotových a úsmevných odpovedí hlavných hrdinov nemala čo iné ponúknuť a začala som sa nudiť. Hneď na to, ale kniha nabrala tempo a záver priniesol veľa (pre mňa, bohužiaľ, až zbytočne veľa) vygradovaných situácií a správanie podvádzaného manžela bolo už na hrane únosnosti. Celý príbeh bol zobrazený veľmi realisticky, akoby autorka práve sledovala pouličnú drámu a opisovala ju čitateľovi. Všetky charaktery boli veľmi uveriteľné a mali problémy, v ktorých sa mnohí sami nájdu. Páčilo sa mi, ako sa k nevere pristupovalo z viacerých uhlov pohľadu a ako čitateľ-pozorovateľ som sa na celý problém mohla pozrieť z nadhľadu a zhodnotiť, ako sa celá situácia dala zvládnuť oveľa lepšie. Trochu som mala problém s vulgárnejším jazykom, lebo som už veľmi dlho nič také nečítala a v literatúre to ja osobne neobľubujem. Celkovo som si ale pri knihe príjemne oddýchla a zrelaxovala. Určite ju ešte viac ocenia matky, ktoré si užijú aj pasáže s deťmi, ktoré mňa až tak nebavili.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x