bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Daj na mňa pozor

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:176
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:01

Lepšia cena: 10,07 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,31 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,99 €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Daj na mňa pozor

Mila práve zmaturovala a musí opustiť pestúnsku rodinu. Keď jej ponúknu prácu na odľahlej farme obklopenej len lúkami a hmlou, neváha ani na sekundu.
Mila však netuší nič o duchoch, ktorí ju tam čakajú.
Obrovský farmársky dom je nielen útočiskom pre mnohé opustené deti, zároveň sa na nej zhmotňujú ich dávne traumy a tajomstvá, s ktorými sa musia porátať. Miline vlastné temné spomienky sa opäť vynárajú na povrch.
Mila musí zistiť, či opäť dokáže milovať a dovoliť iným, aby ju milovali.

Detaily o knihe

Názov: Daj na mňa pozor

Originálny názov: Watch Over Me

Objednávací kód NA644319

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásne, dojemne (Klaudia Čechová, 17.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám pocit, že táto kniha na mňa preniesla takú ponurú, smutnú atmosféru no záverom knihy som dostala neskutočný pokoj na duši. V príbehu sledujeme Milu, s ktorou sa život nemaznal. Ťažké detstvo a nepekné spomienky si nesie do dospelosti s ktorými sa snaží bojovať. Odchádza na farmu, kde bude pracovať ako učiteľka. Na starosti má malého Leeho, ktorého by som od lásky rozpučila aký bol bezbranný a plný lásky. Mila nám v spomienkach priblíži svoje detstvo,ktoré nemala práve najľahšie a práve tie momenty vo mne vyvolávali negatívne a nepochopené emócie.. Žiadne dieťa si nezaslúži to, čo prežívala Mila !! Útla knižka, ktorá si v sebe nesie silný príbeh, odporúčam ju čitateľom ktorí majú radi príbehy s krásnym odkazom. Ja po ďalšej knihe od autorky určite siahnem.

Krásny príbeh (Laura Löbbová, 7.10.2022) Odpovedať

Hlavnou postavou je Mila, tínedžerka, ktorá práve zmaturovala a žije so svojou pestúnskou rodinou. Rozhodne sa prijať ponuku práce a zároveň aj žitia na farme, kde sa stretáva s veľmi milými ľuďmi, na čo nie je úplne zvyknutá. Farma je akýmsi čarovným miestom, kde je pokoj, krásna príroda a tancujúci duchovia. Mila je veľmi sympatická, ale už od začiatku vieme, že ju ťažia zlé zážitky z minulosti, ktoré sú postupne podrobnejšie odhalené. Taktiež som si obľúbila aj vedľajšie postavy, manželov, ktorí farmu vedú a iné deti a dospievajúcich, ktorí sa tam nachádzali. Bolo vidno ako im všetkým na Mile a ostatných okolo seba vzájomne záleží. Toto bolo však pre mňa aj trošku negatívom, občas som mala už pocit, že manželia, ktorí vedú farmu vytvárajú akúsi sektu. Snažila som sa to však pri čítaní vytesniť a vžiť sa do postáv, že možno práve takýto proces začlenenia do farmárskej “rodiny” potrebujú. Okrem toho nemám knihe čo vytknúť. Kniha obsiahla hlbšie témy, ako je vytváranie priateľstiev, traumy z minulosti, nefunkčná rodina, úzkosti a veľa iných. Dej bol svojim spôsobom napínavý, keďže sa nám minulosť Mily odkrývala postupne. Celý čas som len dúfala, že jej bude lepšie a bude konečne v poriadku. Nakoniec chcem vyzdvihnúť vizuálne spracovanie knihy, obzvlášť krásnu obálku. Ak máte chuť na niečo krátke, magický realizmus a smutno pekný príbeh, tak určite odporúčam. Malá knižočka, ktorá v sebe skrýva veľa.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x