bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sissi – osamelá cisárovná

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sissi – osamelá cisárovná

V polovici 19. storočia sa vo viedenských sálach a dvoranách netancoval iba valčík a nepilo sa iba šampanské. Číhali v nich pokušenie, rivalita a vražedné intrigy. Sissi čelí novým nástrahám a protivníkom, ktorí sa ju snažia zahnať do kúta. Obmedzovaná prísnym protokolom a búrlivým manželstvom nakoniec nachádza útechu na zámku pri Pešti. Práve tu bližšie spoznáva uhorského ministerského predsedu grófa Andrássyho, do ktorého sa nechtiac zaľúbi. Tragická správa však donúti Sissi opustiť bezpečné útočisko a vrátiť sa do Viedne – do sveta plného klebiet, závisti a žiaľu.

Sissi bojuje s protichodnou túžbou udržať rodinu pokope a potrebou vymaniť sa z okov nešťastného manželstva. V čase rozpadávajúcich sa monarchií sa usiluje uplatniť si právo na trón po boku manžela, získať lásku svojho ľudu a zachrániť monarchiu. Dokáže však zachrániť samu seba?

Z anglického originálu Sisi – Empress on her own (The Dial Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2016) preložila Tamara Chovanová.

Detaily o knihe

Názov: Sissi – osamelá cisárovná

Originálny názov: Sisi – Empress on her own

Objednávací kód NA205583

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď ju vidí takto zblízka, všimne si, že vyzerá ako vyplašené, uštvané zviera. Samozrejme, poľujú na ňu. A nielen on, všetci. Uteká pred nimi tak ako on. Celý život ju prenasledujú, trhajú na kusy a zliepajú, tvári sa tak, ako ju ľudia chcú vidieť. Podľa toho, ako drží slnečník, má muž podozrenie, že jej slúži skôr na ochranu pred očami a slovami ľudí než pred miernym slnkom. Ten slnečník preňho môže byť problém.
Vykročí za ňou, krv v ňom vrie, telo mu priam kypí očakávaním a radosťou. Niekoľko sto metrov odtiaľ čaká jej parník, nadnáša sa na vlnách pri neďalekom doku, k jasnej belasej oblohe stúpa z komína čierny dym. Strčí ruku do vrecka, nahmatá pilník, pohladí ho, ako by pohládzal líce dieťaťa. Pilník je malý, nemá viac ako desať centimetrov. A predsa vie, že aj s tým malým kúskom kovu spojí svoj osud s osudom cisárovnej Alžbety, najkrajšej a najobľúbenejšej ženy na svete. Všetci, ktorí ju zbožňujú, si budú musieť zapamätať aj jeho meno.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x