bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Brichtov boj: Dejiny testosterónu v meste a na vidieku

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:264
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Brichtov boj: Dejiny testosterónu v meste a na vidieku

KAROL FARKAŠ číta z knihy BRICHTOV BOJ:

Miestami tragikomická, miestami romantická skorodetektívka zo slovenskej súčasnosti prináša fiktívny príbeh mladého bratislavského architekta, ktorý sa dostal do sporu s klientom. Postupne zisťuje, že súper je silnejší, ako čakal, a že svet nie je vždy to najpriateľskejšie miesto na život. Zvlášť, keď človek podľahne pocitu, že na ten svet zostal sám.

Autor nezaprie skúsenosť s právnym prostredím, ale skôr než prípadovú štúdiu justičnej krivdy ponúka čitateľovi príležitosť zamyslieť sa, a domyslieť, čo pocit nespravodlivosti s niekým môže – a nemusí – urobiť.

Sú rôzne spôsoby, ako si zmerať sily s osudom. Testosterón nestačí, treba mať aj šťastie.

Detaily o knihe

Názov: Brichtov boj: Dejiny testosterónu v meste a na vidieku

Objednávací kód NA205469

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kvalitné čítanie (Kristína, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Brichtov boj je naozaj kniha o boji. O boji človeka, akých je milión… ⠀ Matej Brichta je mladý architekt, ktorý vedie firmu spolu so svojím otcom. Všetko začne uzatvorením zmluvy s klientom. Lapin však svoju povinnosť, na ktorú sa zaviazal v zmluve, nesplní - Brichtovcom nezaplatí… ⠀ Na začiatku je Brichta ambiocióznym podnikateľom. Postupne môžeme sledovať zmenu v jeho osobe. Nadšenie, akým disponoval upadá a ničí ho realita života. Jeho jediným cieľom sa stane dostať sa k peniazom, ktorému mu patria a tým nastoliť spravodlivosť. Nanešťastie, spravodlivosť je relatívny pojem. Prebojovať sa k nemu je zdĺhavý a vyčerpávajúci boj. Čo je možné vidieť aj v lehote konania sporu na súde. A potom existujú ľudia, ktorí si “spravodlivosť” vedia zaobstarať aj sami. Stačí im k tomu postavenie, známosti a peniaze… ⠀ Brichtu celé roky zožiera pocit krivdy. Jeho vnímanie a situácie, ktorým čelí ma prinútili zamýšľať sa. Nad systémom, nad spravodlivosťou, nad životom a nad tým, ako je každý zahľadení do seba. Nečakala som, že kniha bude tak dobre spracovaná a, že jej primárnym cieľom nie je fiktívny príbeh ale…život a jeho aspekty. ⠀ Matej Brichta, človek milión. Novodobý Jozef Mak!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Uniesť človeka a dostať zaňho výkupné vyzerá v telke relatívne jednoducho. Zistíš si, kedy kam chodí a s kým, pripravíš si úkryt, vymyslíš miesto, kto a kam ti má doniesť peniaze, naplánuješ únikovú trasu, elegantne zarastený v rifliach a koženej bunde brázdiš ulice, si vlk samotár, čo si ide svoje, spoza okna pozeráš na dážď, sŕkaš čaj, čo vyzerá ako whisky, v zrkadle v kúpeľni vidíš vzor sily a odhodlania, možno sa niečo zamotá a tebe bude z ramena či z obočia tiecť tenký prúžok krvi a chvíľu budeš špinavý, aby si sa v poslednej chvíli predsa len zmohol a na konci toho všetkého z terasy domu z bieleho kameňa s margaritou v ruke hľadel na morskú hladinu. Unavený, dobitý, spokojný. S jazvami, ktoré môžeš predvádzať ako znamenie víťazstva a cti.
Ale podľa telky si život plánujú len magori. A keby som aj musel uznať, že mi trochu preplo, ešte stále mám dosť rozumu nato, aby som vedel, že ja by som v takejto akcii vyzeral skôr ako Fantozzi než Jason Bourne. Aj keď ktovie, možno niečo medzi, taký Ady Hajdu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x