bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V podmienke

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 12,74 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,99 €
Ušetríte: 2,25 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V podmienke

Príbeh o hľadaní strateného priateľa a priateľských putách písaný strohým jazykom evokujúcim absurdnosť Tarantinových filmov.
Danny, Christian a Malik sú priatelia z detstva. Danny si vo väzení odpykáva šiesty rok za násilný trestný čin, keď ho nečakane prepustia na podmienku. Prvá vec, ktorú chce urobiť, je nájsť svojho starého kamaráta, lenže Malika nikto nevidel už celé týždne. A hoci je Christian policajtom, nemá práve chuť zneužívať svoje právomoci. Pre Dannyho však zákony nikdy neboli prekážkou, a tak sa vydáva po Malikových stopách.

V detektívnom románe V podmienke sa mieša tvrdý sociálny realizmus s crimi-noir, ale aj násilie so zábleskami vzácnej nehy, pričom prináša dokonalú zábavu bez zbytočného moralizovania.

Detaily o knihe

Názov: V podmienke

Originálny názov: Fra blokken

Objednávací kód NADBK90542

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

V podmienke (Veronika, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto bolo niečo špeciálne. Neviem kam presne, k akému druhu literatúry zaradiť V podmienke. Detektívka? Možno z časti, nakoľko sa v nej bude pátrať po zmiznutom Malikovi. Má však v sebe aj prvky realizmu, keďže kniha je aj nejakým zrkadlom spoločnosti, jej "čiernych" útrob, skazenosti a pokryvených charakterov. Prostredníctvom troch, zdá sa, diametrálne odlišných postáv sa ocitneme v problémovej spoločnosti v objatí kriminality. Danny, pre mňa najvýraznejšia postava, sa ocitá predčasne na slobode po prepustení z väzenia a snaží sana vlastnú päsť nájsť kamaráta a študenta Malika, ktorý zmizol. Trojku uzatvára policajt, ktorý prešiel na stranu zákona, Christia. Týchto troch aj napriek rôznym životným smerom v súčasnosti, spájajú neľahké životné podmienky v detstve, ktoré ich formovali ďalej. Dej plynie dynamicky v temnejšej atmosféra a možno aj vďaka kratším kapitolám. Príbeh je písaný bez servítky a jazyk v ňom použitý skvelo odzrkadľuje prostredie, v ktorej sa odvíja dej. Skvelá zápletka, výborne formované charaktery postáv, zaujíma spletitosť žánrov, preto ja rozhodne odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x