bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Malá kniha stoicizmu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Malá kniha stoicizmu

Nadčasové poznanie, ako získať odolnosť. sebadôveru a pokoj

„Ako dlho budete čakať, než zo seba dostanete to najlepšie?“ (Epiktétos, filozof stoicizmu)

Kde nájsť radosť? Získať silu? Ako čeliť svojmu strachu a ťažkostiam? Ako sa vyrovnať so smrťou milovaného? A čo tie stále sa opakujúce depresívne myšlienky?

Nech už prechádzate akoukoľvek namáhavou životnou etapou, stoici vám poradia, ako sa efektívnejšie vyrovnať so všetkým, čo vám život prinesie a ako žiť podľa svojich najlepších predstáv. I napriek starobylosti tejto filozofie pôsobí jej múdrosť prekvapivo moderne a sviežo a jej hodnota pri hľadaní šťastného a zmysluplného života je nepopierateľná.

V knihe nájdete osvedčené spôsoby, ako vystúpiť z emocionálnej horskej dráhy, znížiť negatívne emócie a zostať pokojný. Ako žiť podľa súboru overených hodnôt a rozvíjať pozitívne vlastnosti, akými sú odvaha, trpezlivosť, sebadisciplína, vytrvalosť a duševná sila. Ale nájdete v nej aj praktické stratégie, ako zlepšiť svoje momentálne vedomie a lepšie zvládať seba a svoje konanie v tomto chaotickom svete. Pretože jadrom tejto praktickej filozofie je viesť šťastný život aj (a najmä) tvárou v tvár nepriazni osudu.

Z anglického originálu The Little Book of Stoicism: Timeless Wisdom to Gain Resilience, Confidence, and Calmness preložila Mária Tenerová.

Detaily o knihe

Názov: Malá kniha stoicizmu

Originálny názov: The Little Book of Stoicism: Timeless Wisdom to Gain Resilience, Confidence, and Calmness

Objednávací kód NA205310

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Malá kniha plná veľkých myšlienok (Mária Takáčová, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dodnes si pamätám, ako veľmi som sa potešila, keď som v edičnom programe vydavateľstva Ikar na mesiac júl našla medzi pripravovanými novinkami Malú knihu stoicizmu od Jonasa Salzgebera. Už dlhšie sledujem aktivity bratov Nilsa a Jonasa Salzgeberovcov, ktorí sa venujú témam pozitívnej psychológie, sebaovládania, osobnej produktivity a koučovania. Svojimi tipmi (tzv. lifehacks) pomáhajú ľuďom nájsť osobné vzorce šťastného života. Pri hľadaní vlastného šťastia a pri koučovaní iných vychádzajú z rád a odporúčaní starých filozofov, o ktorých ste možno naposledy počuli ešte v škole. Aj vám sa zdali hodiny filozofie nudné, zbytočné, zastaralé a nepraktické? Táto kniha vás presvedčí o opaku a ukáže vám, že aj myšlienky staré takmer 2 500 rokov môžu byť prekvapujúco aktuálne. Autor oprášil staré myšlienky filozofov a doplnil ich o vlastné rady a úvahy, ako ich aplikovať v modernom živote. V knihe nájdete citáty a myšlienky najslávnejších stoikov, medzi ktorých patrili napr. Seneca, Marcus Aurelius, Zénón z Kitia či Epiktétos. Možno si ešte zo školských čias spomeniete na to, že Marcus Aurelius napísal svoje najznámejšie stoické dielo Hovory k sebe samému „v krajine Kvádov nad Grannou (Hronom)“. Je fascinujúce, že myšlienky, ktoré vznikli aj na našom území pred 2 000 rokmi si dnes opäť získavajú čoraz väčšiu popularitu po celom svete. Kniha nie je teoretickou učebnicou stoicizmu, ale snaží sa naplniť pravý zmysel tejto filozofie a prináša čitateľom praktické a zrozumiteľné rady, ako žiť spokojný a šťastný život podľa svojich najlepších predstáv. Radí, ako zvládať strach a ťažkosti a nachádzať šťastie a radosť v drobnostiach. Táto kniha je pre mňa kompasom, ktorého strelka ukazuje smer k zmysluplnému a spokojnému životu. Jej podstatu pre mňa najlepšie vystihuje myšlienka Marca Aurelia: „Ak to nie je správne, nerob to, ak to nie je pravda, nehovor to.“ Je to kniha, ktorá má čestné miesto v mojej knižnici, ku ktorej sa budem stále s pokorou vracať a nachádzať v nej vždy nové múdrosti a životné ponaučenia.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x