bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Habibi

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Séria:Habibi
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:440
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Habibi

Vitajte v klube LocalX.
Čaká vás strhujúca a šokujúca prehliadka podsvetím.
Pozor. Vstup je možný iba na vlastné riziko.

***

Harry žije dvojitý život. Cez deň zastáva váženú funkciu redaktora v rodinnom vydavateľstve, v noci je manažérom pochybného nočného klubu. Habibi, ako ho prezývajú v podniku nerestí, balansuje na tenkej hrane zákona a morálky.

Čo sa stane, keď sa jeho dva úplne odlišné svety prepoja vďaka spolupráci s mladou a ambicióznou Cassie? Zmení sa počiatočná iskra medzi nimi na spaľujúci oheň?

Vášnivá a temná romanca Habibi vám strhne ružové okuliare a odhalí skutočný svet bez pozlátky.

Autorka Baja Dolce debutovala úspešnou romanticko-erotickou trilógiou Placebo a po nej vás previedla príbehom troch generácií v románe Horkosladké esencie.

Detaily o knihe

Názov: Habibi

Objednávací kód NA631136

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dark romanca (Katarína Hudáková, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Drogy, sex, prachy, hazard, vydieranie, polícia. Úžasné napísané, talentovaná slovenská autorka.

Ukážem ti svet bez cenzúry (Šárka Smetanová, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Harry, známy ako Habibi, žije dvojitý život. Cez deň zastáva váženú funkciu redaktora v rodinnom vydavateľstve, v noci je manažérom pochybného nočného klubu. Svalnatý, potetovaný sexi bad boy. O svoje dievčatá sa stará. Raz si ho pustíš do postele a iného milenca už nechceš. Čo sa stane, keď sa jeho dva úplne odlišné svety prepoja vďaka spolupráci s mladou a ambicióznou Cassie? Zmení sa počiatočná iskra medzi nimi na spaľujúci oheň? Habibi, ktorý pretiahne každú sukňu ma zo začiatku riadne štval. Z jednej veci som bola neskutočne znechutená. Nechápala som, ako môžu byť ľudia tak zvrátení. Ešte dobre, že z toho podsvetia tam toho nebolo toľko, ako som čakala. To by som asi nedala. Ale zas som rada, že po všetkých tých presladených románoch som si mohla prečítať aj krutú realitu. Bola to (ne)príjemná zmena. Bolo to tak pútavé a stále sa niečo dialo, že som sa nemohla od knihy odtrhnúť. Smiala som sa, hnevala som sa, nadávala, nechápavo krútila hlavou nad Cassie... Bola to proste pekelná jazda a neskutočne som si ju užila. Odporúčam každému, kto si chce dať pauzu od princov na bielom koni a nahliadnuť do podsvetia. Ja knihe nemôžem nič vytknúť.

HABIBI (Lucia Áčová, 24.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto bola iná šálka kávy a chutila mi od prvej kapitoly.. Medzi hlavnými postavami je neskutočná chémia a myslím že HABIBI sa stal mojím knižným miláčikom. Titulka je nádherná taká plná temnoty a ďalšie + že je fialová (moja obľúbená farba ) Inak toto je moja prvá kniha čo som čítala od Baja Dolce čo som čítala (ak nemyslím spoluprácu s inými autorkam) a jednoznačne nie posledná... Hneď po dočítaní som si musela pozrieť na IG modela ktorý stvárňuje knižného Habibiho... darmo no feši...

Môj ty Boh všetkých bohov! Môj ty Habibi! (Erika Bančanská, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako sa píše na začiatku: Táto kniha nie je pre každého. Je tam požehnane veľa erotiky, nejaké tie vulgarizmy a dnešný svet je zobrazený ozaj bez cenzúry. Je to fajne namiešané, takže nudiť sa nebudete. Na úvod prezradím, že Habibi znamená po arabsky miláčik. Hlavným hrdinom je Harry Theodor Linton - Habibi a Cassandra Astonova - Cassie. On je cez deň redaktorom vo vydavateľstve, v noci manažérom nočného klubu. Ona je šudentkou a nádejnou spisovateľkou. Až dovtedy, dokým sa nestretne s Harrym, ktorý je presne ten typ chlapa, z ktorého sa vám, milé dámy, zapália lýtka. Potetovaný fešák, ktorý je vkusne oblečený a pekne voní. Ktorá by nechcela byť jeho dievčaťom? Navyše keď sa o svoje dievčatá stará a ovláda celú abecedu, nielen 'písmeno' G. A tak sa stalo, že aj Cassie podľahla jeho čaru osobnosti a okúsila hriech menom Habibi. Lenže aj Cassie dokázala promiskuitnému Harrymu zamotať hlavu. Určila si podmienky a Harry na ne pristúpil. Chvíľu to vyzeralo ako idylka, že to bude všetko fungovať, ale ozaj len na chvíľu. Začnú sa vynárať démoni minulosti a miestami pôjde až o život. Nebojte sa, hlavní hrdinovia prežijú. Príbeh skončí happy-end-om. A to je asi jediná vec, ktorú by som vytkla tomuto príbehu, aj keď šťastné konce milujem, ale sem sa mi to až tak nehodilo. Inak toto je asi jedna z najviac ospevovaných kníh na Instagrame a už chápem prečo.

slovenská dark romance (Andrea Vojtech, 6.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Uf, tak toto bola iná jazda. Habibi by som prirovnala k 50 odtieňom kríženým s Nebezpečnými známosťami, a.k.a. intrigy, násilie, sex a drogy nielen na kraji spoločnosti, ale aj v tých najvyšších spoločenských a mocenských kruhoch. Autorka ma dostala úplne úžasnými, autentickými dialógmi, ktoré zneli tak prirodzene, že mnohé repliky by som sama vypustila z úst. Množstvo vulgarizmov zapadalo do atmosféry a prirodzene dotváralo jednotlivé postavy, takže expresívny jazyk ma vôbec nevyrušoval. Už dávno som nečítala knihu, kde by bola tak bravúrne zachytená chémia medzi hlavnými postavami - toto ma fakt nesmierne bavilo. Rovnako ma dostala aj napínavá atmosféra, drsné scény, zápletka a dejové zvraty. Ak ma aj dark romance ako žáner neoslovil, thriller rovina tejto knihy ma dostala úplne a bavila ma o kúsok viac než romantická časť príbehu. Dark romance asi nebude tak celkom žáner pre mňa, avšak rozumiem, čo je na ňom také pútavé. Prvú tretinu knihy som si vyslovene úživala, Baja Dolce píše veľmi prirodzene, pútavo, bez zbytočných prestojov. Avšak potom došlo k scéne, kde som sa zrazu zasekla. Ak máte problém so spracovaním vyobrazenia drsného zaobchádzania so ženami, táto kniha nebude nič pre vás. Osobne nemám problém, ak sú v knihe scény zobrazujúce násilie a drsný sex, no je veľmi tenká hranica medzi pozitívnym protagonistom typu “bad boy” a násilníkom. Ide však o žáner, kde sa takéto scény a správanie v podstate očakáva, takže ak ste priaznivcom dark romance, Habibi určite vrelo odporúčam. Nebudete sklamaní.

Habibi (Silvia, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Habibi patrí k mojim knižným miláčikom. Dlhší čas som pokukovala po tejto knihe, no keď som sa k nej dostala. Prečítala som ju so zatajeným dychom. Čakala som čo sa bude diať a už teraz sa teším na Candy.

Habibi (Som čitateľ, 21.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Baja v knihe Habibi ponúka úplne iný pohľad na svet plný nástrah, na ľudí, ktorí sa nimi nechali chytiť a na lásku, ktorú prežívajú a prejavujú inak. Milujú intenzívne a nezabudnuteľne. Do tohto objavovania tmavých zákutí zároveň vložila erotiku a spaľujúcu vášeň, ktoré Vami zaručene pohnú. Harry nie je typický romantický hrdina, ale o to viac si ho obľúbite - presne ako ja. Nechajte sa Habibim (z)viesť aj vy...

Príbeh s originálnou zápletkou (Kristy.Books, 14.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Habibiho som čítala ešte v online podobe, už vtedy som si ho obľúbila a netrpezlivo očakávala knižné vydanie. Mám rada drsnejšie príbehy, nevadia mi ani nadávky či tabu témy, ale chápem, že takéto typy príbehov nemusia každému sadnúť. Napriek tomu to je pre mňa príbeh plný hlbokých myšlienok, aj keď na prvý pohľad by ste to o ňom určite nepovedali. Baja vymyslela naozaj zaujímavú zápletku, ktorá ma vtedy úplne odrovnala. Keďže teraz som vedela, čo sa stane, mohla som sa viac sústrediť na detaily, ktoré mi predtým unikali...a že ich tam bolo veľa, niekedy som sa chytala za hlavu, že som si to nevšimla už predtým. Na niektoré scény som sa teraz dívala z úplne iného pohľadu než prvýkrát a celkovo som si príbeh užila ešte viac. Stále mám najradšej 8.kapitolu, neviem prečo, ale Harry a práčka ma vždy dostanú. Prvá časť knihy bola pre mňa veľmi vtipná, či už kvôli kamarátskemu trojlístku, alebo neustálemu haštereniu medzi Harrym a Cassie, no postupne atmosféra temnela a hustla. Nechýba tu množstvo zvratov a odhalení, takže sa ani chvíľu nenudíte. Prostredie bolo popísané autenticky, za čo autorke dávam ďalšie plusové body. Priznávam, že ako milovník šťastných koncov som bola zo záveru trochu smutná, preto som sa nevedela dočkať epilógu...a poviem len toľko, že konečne môžem v noci kľudne spávať. Harry je komplikovaná osobnosť. Niekedy som ho mala chuť poriadne nakopať, no na druhej strane nemá v hlave prázdno a vo svojej podstate vôbec nie je zlý. Páčilo sa mi, že počas celého príbehu zostal sám sebou, aj keď určitou zmenou prešiel. Cassie som tiež mala rada, páčila sa mi jej drzosť, tvrdohlavosť, bojovnosť, no zdalo sa mi, že potom trochu vymäkla, ale láska robí s človekom divy, takže to chápem. Nemám čo vytknúť, určite vám túto dark romance odporúčam. Po závere sa už veľmi teším na Candyho, aj s ním si určite zažijeme veľa „zábavy“. Ešte musím pochváliť knižnú obálku, zbožňujem temné obálky

Habibi (Val, 10.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spomínala som to už pri predchádzajúcich knihách-autorka si v mojich očiach nastavila latku riadne vysoko.Ani na sekundu nezapochybovala, že by Baja svoju vlastnú latku musela podliezať! Opäť ju o kus zdvihla a verím, že to tak bude s každou ďalšou knihou, ktorú pre nás, čitateľov, fanúšikov,nachystá. Budem sa opakovať,no štýl autorky mi hrozne sedí. Vyšperkovaný humor mi k menu Dolce sedí ako riť na šerbel. Príbeh je rozprávaný z dvoch pohľadov, čo v knihách zbožňujem a je to iste náročné napísať uveriteľne. Najmä rozprávača Habibiho. Je to hajzel, čo si budeme navrávať… no pochybujem, že sa nájde čitateľka, ktorá by ho nemilovala. Cassie je zdravo drzá,zdravo sebavedomá, priebojná a so svojimi priateľmi Levim a Beou nuda nehrozí. Celý dej je svižný,k veci, bez omáčok a nudných pasáží. O sex, vulgarizmy nie je núdza. Ak čakáte plytký príbeh= dobré dievča+zlý chlapec,ste na omyle! Krásne myšlienky dotvárajú hlbší príbeh,horúce chvíle striedajú zápletky, niektoré(viaceré) až šokujúce! Obdivujem autorku, že majstrovsky prešla od romanticko-erotickej prvotiny,k románu s mystery\fantasy nádychom a zaklincovala to(nateraz)touto dark romance! 400 strán je podľa mňa málo a v kútiku duše dúfam, že ďalšia kniha bude opäť o level vyššie. Keby čítam epilóg v stoji,podlomia sa mi kolená a v závere prišiel mrazivý šok! Neuveriteľné lákadlo na ďalšiu tvorbu!

Podporujme slovenských autorov (Viktória Dominová, 9.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už samotná anotácia spolu s prenádhernou obálkou sľubuje temný príbeh bez cenzúry, ktorý nie je vhodný pre čitateľov mladších než 18 rokov a takisto nie je pre zaryté romantičky... alebo žeby bol aj pre tie? Sama autorka neraz vystríhala čitateľov, že sa rozdelia na dva tábory. Na tých, čo budú túto knihu milovať a naopak tých, čo ju budú nenávidieť. Ja som sa zaradila do toho prvého a myslím si, že to má na svedomí autorkin štýl písania, ktorý jednoducho chytí a nepustí. Osobne som do tejto knihy išla so zvedavosťou. Zaujímalo ma, či po romantických Horkosladkých esenciách dokáže Baja napísať príbeh, ktorý je pravým opakom. Celkom som sa obávala, či nepôjde len o bezduchý príbeh, kde bude každá stránka nabitá sexom a vlastne o nič viac nepôjde. Mýlila som sa. Táto kniha má dušu. Možno trochu temnú, ale pretkanú lúčmi svetla, ktoré žiaria natoľko jasne, že temnotu účinne vyháňajú. Cassie sa občas správala ako hrozná trubka. Nechala si ublížiť a veľmi rýchlo odpustila. Lenže ona jednoducho taká bola. Mala dobré srdiečko, a tak s ňou občas Habibi zametal. No veľká vďaka za to, pretože aspoň nenosila nálepku dokonalej bytosti, ktorá snáď ani nepatrí do nášho sveta. No a Habibi... Moje pocity pri čítaní boli asi nasledovné. Trhala som si lupienky na imaginárnej sedmokráske a potichu si žundrala: má ju rád, nemá ju rád... Výsledok lupienkového súboja vám neprezradím, názor si musíte urobiť sami. Ale späť k tým romantičkám. Ja romantička som, dokonca beznádejná, a kniha sa mi napriek tomu (alebo práve vďaka tomu?) páčila. Ja som si tie omrvinky romantiky pozbierala a strážila ako Habibi svoj smiech. Páči sa mi, že Baja sa nebojí experimentovať a nedrží sa zubami-nechtami jedného žánru. Páči sa mi, že zariskovala a dovolila nám nahliadnuť za oponu sveta, o ktorom sa iní boja hovoriť nahlas. Že sú tam vulgarizmy? No a čo. Neviem si predstaviť, že by hrdinovia v tomto románe nadávali dokelu, do ritky, alebo podobne. Bolo by to na smiech. Ja osobne si myslím, že vulgarizmy do kníh patria, ak sa hodia k danému žánru a nedá sa slovo vyjadriť slušne. Mne sa inak veľmi páčil aj koniec bez epilógu, pretože nechal na čitateľovi, nech si záver dotvorí sám. No myslím si, že viacerí z nás sa do toho epilógového aspoň trochu trafili. Ja som najskôr knihu odložila, zamyslela som sa nad tým, ako by som chcela, aby to skončilo a až potom som sa vrhla na epilóg. A za mňa teda spokojnosť nadovšetko. Aspoň sa mi potvrdili moje predstavy. Habibi vám poskytne celú škálu pocitov. Budete nervačiť, budete sa smiať, budete plakať, budete sa modliť, aby vám stránky pod prstami tak rýchlo neodsýpali. Takže ak si trúfate na túto emočnú jazdu, smelo do toho. Za mňa super! A ešte jedno (ne)odporúčanie na záver: Nečítajte túto knihu vo verejných dopravných prostriedkoch, keď hrozí, že vám niekto bude nakúkať cez plece a čítať zarovno s vami. Alebo čítajte, no len na vlastnú zodpovednosť.
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x