bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







This Is Hardcore

Vydavateľ: -
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:286
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI
Vaša cena: 6,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,90 €
Ušetríte: 3,- € (zľava 30%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: This Is Hardcore

This Is Hardcore je príbehom niekoľkých mladých ľudí zo začiatku tisícročia. Je plný hudby, svetiel a drog, zároveň však aj lásky, ticha a pokoja. Balansuje medzi dobrom a zlom, šťastím a nešťastím. Nie je to pravdivý príbeh, ak by však bol, mohol by byť pravdivý kdekoľvek.

Viete, čo bude vaše dieťa robiť dnes večer?

Niekde na Slovensku sa nachádza mesto bez mena, ktoré azda ani neexistuje a ak existuje, čoskoro zanikne. Pomaly, krok za krokom ho pohlcuje príroda, ale to nie je jediná podobnosť s Macondom. Rovnako ako mýtické mesto v Márquezových Sto rokov samoty, aj ono prežíva periodické obdobia obrovského rozkvetu a veľkého úpadku, tie sú však vopred jasné. V určený dátum ho totiž naplnia turisti, na krátku dobu ho nafúknu, rovnako rýchlo, ako sa objavili, však aj zmiznú a ponechajú ho svojmu osudu.
V tomto prázdnom meste žije niekoľko mladých ľudí, hlavných hrdinov príbehu. Po jeho uliciach sa pohybujú bez cieľa a už teraz tušia, že neexistuje perspektíva, ktorá by ich v ňom čakala. Podľa toho sa aj správajú – na rovnakých miestach vedú rovnaké dialógy a robia rovnaké veci, teda až do momentu, kedy do ich života vstupujú drogy. Tie veľmi rýchlo vypĺňajú prázdno, ktoré pociťovali a postarajú sa o to, aby ich prestalo trápiť. Dávajú do pohybu sled udalostí, ktoré hrdinovia, hoci by aj chceli, nemôžu zastaviť. Príbeh plný malých, šedých a úplne priemerných osudov nevyhnutne speje ku svojmu vyvrcholeniu.

This Is Hardcore, debutová próza najčítanejšieho slovenského blogera Sama Mareca, je knihou, na ktorej pracoval šesť rokov. Odohráva sa na začiatku tisícročia a reflektuje nebezpečenstvá, ktorým mladí ľudia v tom čase čelili. Je príbehom plným hudby, svetiel a drog, zároveň však aj krehkej lásky, ticha a pokoja. Zdôrazňuje autorovu lásku ku prostrediu, v ktorom vyrastal a zaoberá sa možnosťou, že hranice medzi dobrom a zlom sú niekedy takmer neviditeľné.
Sila tejto knihy spočíva v tom, že hoci sa neodohráva na žiadnom konkrétnom mieste, mohol by sa odohrávať kdekoľvek, situácie, v ktorých sa hrdinovia ocitajú a problémy, s ktorými sa musia vyrovnať, sú totiž aktuálne aj dnes bez ohľadu na miesto. Pomenúva radosti aj obavy možno aj vášho dieťaťa. Ste si istí, že viete, čo bude robiť dnes večer?

Detaily o knihe

Názov: This Is Hardcore

Objednávací kód NADBK6272

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

This is Hardcore (Michaela Karlíková, 20.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Ako hovorí sám autor knihy This is Hardcore, v knihe vraj opísal špecifický život so ´špecifickými prvkami´. Je to príbeh o mladých ľuďoch, ktorí začnú z nudy brať drogy a potom to má, samozrejme, za následok rôzne zlé veci. Je to zaujímavá a vtipne poňatá kniha o živote mladých vo Vysokých Tatrách (odkiaľ pochádza aj sám autor). Sú tam dôkladne opísané rôzne myšlienkové pochody a aj ich súvis so smutnými okolnosťami, ktoré sa mladým udiali... Kniha je v určitom zmysle poburujúca a provokujúca, no autorovej mamine sa vraj páčila, a tak je to OK. Knihe dávam 3/5* za jej svieži a ironický štýl, vďaka ktorému sa zamyslíte nad životom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x