bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cyntoryn zvieratiek

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:440
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cyntoryn zvieratiek

Doktor Louis Creed dostane nové zamestnanie a presťahuje sa s rodinou zo zadymeného Chicaga do idylického vidieckeho mesta Ludlow v Maine. Starý, ale pohodlný dom poskytuje dostatočný priestor na to, aby sa v ňom rodina cítila dobre a deti vyrastali v bezpečí uprostred mainskej prírody. Začiatok nového života sa však zdá až priveľmi dobrý na to, aby bol skutočný. Napriek navonok pokojnej atmosfére je v Ludlowe čosi temné a nebezpečné.
Nákladné autá na ceste priamo pred Creedovým krásnym starým domom jazdia akosi prirýchlo. Dôkazom toho je provizórny cintorín v neďalekom lese, kde celé generácie detí pochovávajú svojich zvieracích miláčikov. Smutné miesto, ale bezpečné. Celkom isto bezpečné. Nie také, čo vám preniká do snov, budí vás a vy sa od strachu a zlej predtuchy potíte...
Louis zachytáva rozličné varovania. Niektoré sú celkom reálne, iné akoby z hlbín jeho vlastných nočných mor. Podľa nich by nemal prekročiť hranice tohto malého cintorína, hoci ho láka zvodnými sľubmi a bezbožnými pokušeniami. Skrýva sa tam desivá pravda – omnoho desivejšia než smrť sama a oveľa mocnejšia. Louis prichádza na to, že niekedy je lepšie byť mŕtvy...

Podľa New York Times je bestseller Cyntoryn zvieratiek (Pet Sematary) bestseller číslo jeden, divoká, silná a vzrušujúca klasika o zle, ktoré existuje ďaleko za hrobom – Kingov najikonickejší a najobľúbenejší román.

Z anglického originálu Pet Sematary (Hodder & Stoughton, an Hachette UK Company, London 1984) preložil Alojz Keníž.

Dostupné verzie titulu

Cyntoryn zvieratiek Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Cyntoryn zvieratiek

Originálny názov: Pet Semetary

Objednávací kód NA204270

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mrazivé čítanie (Bea, 20.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mrazivé čítanie. Stephen King je skutočným kráľom tohto žánru. Mystické, záhadné, strašidelné. V tomto prípade jednoznačne platí, že film je slabým odvarom knižnej predlohy.

Mam zimomriavky z autora (Marián Péter, 30.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Som veľmi nerozhodný v hodnotení. Miestami ma to bavilo, páčilo sa mi to, ale veľa mi tam aj chýbalo, nechytila ma kniha až tak veľmi, že by som ju nechcel pustiť z ruky. Kniha bola desivá tým svojim zvláštnym štýlom. Celý čas ako som to čítal som mal veľmi zvláštny pocit. Ako keby ma obklopovala samá čierňava, pochmúrnosť a smútok. Toto pridáva na hodnote, lebo takéto pocity vo mne máloktorá kniha vyvolá. Neboli to veselé pocity, ale ak kniha dokáže niečo takéto v čitateľovi vyvolať, tak si zaslúži pozornosť. Hodnotil by som ju, ale skôr za taký priemer, no tie emócie, čo to dokázalo vo mne vyvolať pridávajú bod do plusu. Určite siahnem po niektorej ďalšej kingovke, nezanevriem na autora, no ak takéto pocity má vo mne vyvolať aj ďalšia Kingova kniha, tak to tak skoro nebude

Moja prva kingovka (Sabína Peterova, 30.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Som veľmi nerozhodná v hodnotení. Miestami ma to bavilo, páčilo sa mi to, ale veľa mi tam aj chýbalo, nechytila ma kniha až tak veľmi, že by som ju nechcel pustiť z ruky. Kniha bola desivá tým svojim zvláštnym štýlom. Celý čas ako som to čítala som mala zvláštny pocit. Ako keby ma obklopovala samá čierňava, pochmúrnosť a smútok. Toto pridáva na hodnote, lebo takéto pocity vo mne máloktorá kniha vyvolá. Neboli to veselé pocity, ale ak kniha dokáže niečo takéto v čitateľovi vyvolať, tak si zaslúži pozornosť. Hodnotila by som ju, ale skôr za taký priemer, no tie emócie, čo to dokázalo vo mne vyvolať pridávajú bod do plusu. Určite siahnem po niektorej ďalšej kingovke, nezanevriem na autora, no ak takéto pocity má vo mne vyvolať aj ďalšia Kingova kniha, tak to tak skoro nebude.

Horor ako z učebnice (Mirka, 27.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Horory v televízii nepozerám vôbec a ani literatúru tohto žánru nevyhľadávam. Na Stephena Kinga som však v priebehu rokov čítala toľko pozitívnych recenzií, až som si povedala, že ako správny knihomoľ, ktorý chce mať aspoň aký-taký prehľad o všetkom, si nejakú knihu od neho jednoducho prečítať musím. Voľba padla na Cyntoryn zvieratiek a neľutujem. Hneď na začiatok treba povedať, že to rozhodne nie je nič pre slabšie povahy a milovníkov či nebodaj majiteľov domácich zvieratiek. Scény, v ktorých sa hlavné postavy za mesačného svitu predierajú hustým tmavým lesom, prípadne v noci vykopávajú na cintoríne mŕtvoly (a mnoho iného), asi nikomu na pokoji v duši nepridajú, napriek tomu konštatujem, že kniha je skvelá a má všetky atribúty dobrého hororu. Dej je napínavý do poslednej strany a vyvoláva v čitateľovi celú paletu emócií. Nech ju budete čítať v akúkoľvek dennú alebo nočnú hodinu, bude vás mraziť a aj tie chlpy, o ktorých ste ani nevedeli, že ich vôbec máte, vám budú stáť v pozore. Na nočné chodenie na záchod pár dní, prípadne aj týždňov po jej prečítaní úplne zabudnite, no a ak máte štvornohé domáce zvieratká, ktoré sa voľne pohybujú po byte, istý čas si ich v noci zrejme do spálne nepustíte. Ale ten čitateľský zážitok bude stáť za to. Nie nadarmo sa o Kingovi všade hovorí a píše, že je majstrom svojho remesla. Ak sú všetky jeho knihy také ako táto, potom je to pravda.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Starec zastal uprostred chodníka. Hlavu naklonil nabok. Ústa našpúlil a stisol pery.
„Jud? Čo...“
„Psst!“
Louis zmĺkol a celý nesvoj sa obzeral okolo seba. Prízemná hmla zredla, ale stále si na topánky nevidel. Vtom začul praskot podrastu a lámanie konárov. Niečo sa pred nimi pohybovalo, dačo veľké.
Otvoril ústa, aby sa Juda spýtal, či je to los (hlavou mu však prebleskla myšlienka na medveďa), no ihneď ich znovu zavrel. Zvuk sa nesie priestorom, povedal Jud.
Hlavu naklonil nabok a nevedomky napodobnil Juda, neuvedomil si, že to urobil, a počúval. Zvuk sa mu sprvu javil vzdialený, potom veľmi blízky, akoby od nich odchádzal a znovu sa k nim zlovestne vracal. Louis pocítil, ako mu na čelo vyráža pot a steká po uzimených lícach. Plastové vrecko s kocúrom si preložil z jednej ruky do druhej. Dlaň mu zvlhla a zelený plast sa stal klzkým, chcel sa mu vyšmyknúť z ruky. V tej chvíli sa mu bytosť pred nimi javila nesmierne blízko, v každom okamihu očakával, že zazrie jej tvar. Ako sa na dvoch nohách dvíha a hviezdy zakrýva nepredstaviteľne obrovským a chlpatým telom.
Na medveďa už ani nepomyslel.
Ale nevedel, na čo vlastne myslí.
Vtom sa bytosť pobrala preč a zmizla.
Louis znovu otvoril ústa, na jazyku sa mu už takmer vytvorili slová Čo to bolo? Vtom sa však z tmy ozval prenikavý zvuk, maniacky smiech, dvíhal sa a padal v hysterických kruhoch, hlasný, bodavý, mrazivý.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x